واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
واکنش به رانتخوار خواندن فیلمسازان در جشن کانون کارگردانان / بزرگان بعد از سه سال گرد هم آمدند فرهنگ > سینما - جشن کانون کارگردانان خانه سینمای ایران سهشنبه شب در فضای باز فرهنگسرای نیاوران برگزار شد و جمعی از فیلمسازان نسلهای مختلف مورد تقدیر قرار گرفتند.
سمیه علیپور: حاشیههایی که از دو هفته قبل در مورد کانون کارگردانان خانه سینما با انتشار یک نامه و در ادامه تهیه گفتوگوهایی از سوی برخی رسانهها آغاز شده بود، موجب شد، مهمترین موضوعی که در شب جشن در میان اهالی سینمای ایران مطرح شود، لزوم اتحاد و خودداری از رانتخوار خواندن همکاران باشد؛ دعواهایی که به گفته کمال تبریزی رئیس کانون کارگردانان مربوط به گذشته تلخ است و باید فراموش شود. در مراسم کانون کارگردانان از کامران قدکچیان، خسرو سینایی، مجید مجیدی، حمید نعمتالله تقدیر شد و همچنین به سبک جشنهای پیشین به یک فیلمساز جوان خوشآمد گفته شد؛ مصطفی کیایی کارگردان جوان سینمای ایران فیلمسازی بود که در این مراسم به او خوشآمد گفته شد. تبریزی: مشکلات را مطبوعاتی نکنیم انتشار نامه انتقادی مهدی فخیمزاده در روزنامه «بانی فیلم» موجب شد برخی بحثهای قدیمی دوباره مطرح شود.
این موضوع موجب شد تا داریوش فرهنگ که مسئولیت اجرای مراسم را برعهده داشت، در بخشی از سخنان خود بگوید: «کانون کارگردانان یک تشکل صنفی است و دعوتنامه این مراسم به دست تمامی دوستان رسیده است، دوستانی که شاید عقاید مختلفی داشته باشند و نگاه آنان با شورای مرکزی کانون متفاوت باشد، اما در مقابل بحث تحریم جشن از سوی برخی کارگردانان مطرح شد که به اعتقاد من قطعا تصمیم درستی نیست. اینکه خودمان خودمان را تحریم کنیم یعنی در نهایت به خودمان ضربه وارد کردهایم و نتیجه آن را در سالهای قبل نیز دیدهایم.» نخستین بخش مراسم به تقدیر از زندهیاد جهانگیر جهانگیری اختصاص پیدا کرد. ابوالحسن داودی عضو شورای مرکزی کانون کارگردانان در این بخش از مراسم روی سن حاضر شد و از جهانگیری به عنوان فیلمساز بیحاشیهای نام برد که 40 سال در سینمای ایران فعالیت داشت. همسر و فرزند زندهیاد جهانگیری تندیس کانون را به یادگار دریافت کردند. خوشآمدگویی به فیلمساز جوان سینما از سوی کمال تبریزی رئیس کانون کارگردانان صورت گرفت. تبریزی برای تقدیر از مصطفی کیایی روی سن حاضر شد و این حضور را فرصتی نامید برای یاد کردن از مسائل مهم صنفی.
او به دو موضوع امنیت شغلی و صندوق بیمه بیکاری اشاره کرد و گفت: «فرصتی که به واسطه ارتباط مناسب با سازمان سینمایی به وجود آمده باید مورد استفاده قرار گیرد و صندوق بیمه بیکاری را راهاندازی کنیم تا برخی از دوستان سینمایی که در حال حاضر بیکار هستند، در فضای مناسبتری به زندگی خود ادامه دهند.» او با اشاره به اینکه براساس مصوبه شورای مرکزی کانون کارگردانان رئیس کانون فقط میتواند دو سال این مسئولیت را برعهده داشته باشد یادآور شد: «ما این تصمیم را گرفتیم که رئیس کانون فقط بتواند به مدت دو سال در مسئولیت باشد و در عین حال از آن شرایط قدیم که رئیس به صورت مستقیم با مدیران دولتی ارتباط برقرار میکرد و تصمیمها به صورت فردی گرفته میشد، کنار گذاشته شود.» تبریزی با تاکید بر لزوم کنار گذاشتن دعواها گفت: «اختلاف نظرها را باید در قالب جلسات در صنف مطرح کنیم و درصدد رفع مشکلات ایجاد شده برآییم، این اصلا اتفاق خوبی نیست که بحثها به مطبوعات کشیده میشود، نباید مشکلات را مطبوعاتی کنیم. باید گذشته تلخ را کنار بگذاریم و به آینده پیش رویمان نگاه کنیم.» سیروس الوند بعد از سخنان تبریزی برای تقدیر از کامران قدکچیان روی صحنه آمد و با اشاره به اینکه فیلمنامه پنج کار نخست قدکچیان را نوشته است، اظهار امیدواری کرد در سال جاری، او و محمدعلی سجادی و مجید قاریزاده امکان فیلمسازی را به دست آورند. قدکچیان نیز در این بخش تاکید کرد، ساز خانه و اهالی آن از کوک درآمده و باید تلاش کرد تا سازها کوک شوند و نوای هماهنگی از خانه به گوش رسد. داودنژاد: جای هیچکس خالی نباشد علیرضا داودنژاد برای تقدیر از خسرو سینایی روی صحنه حاضر شد و با اظهار تاسف از اینکه سینایی مدتهاست فرصت فیلمساز به دست نمیآورد، اظهار کرد: «برخی، از افراد خوشفکر خوششان نمیآید و احتمالا به همین دلیل است که فردی مانند سینایی با وجود سابقه فعالیت در زمینههای مختلف سینمایی در این سالها امکان کار نداشته است. در شبی مانند امشب باید همه ما کارگردانان دور هم جمع میشدیم جای کسی نباید خالی میماند، از فیلمسازانی مانند گلستان و بیضایی و کیمیایی و مهرجویی تا محسن امیریوسفی.» بعد از اظهارات داودنژاد سینایی در سخنانی با اشاره به اینکه در این مدت بیشتر به سمت شعر گرایش داشته یادآور شد: «ما سینماگران به دلیل مشغلی همیشگیمان لحظه خالی نداریم و وقتی سرمان خلوت میشود و امکان کار نمییابیم این لحظههای خالی برایمان خیلی جلب توجه میکند.» او اعتماد متقابل بین مسئولان و فیلمسازان را امری بسیار مهم نامید و اظهار امیداوری کرد این اعتماد به دست بیاید. مجیدی: انوار معمار سینمای ایران است کامبوزیا پرتوی که در نگارش فیلمنامه «محمد(ص)» با مجید مجیدی همکاری داشته در بخش تقدیر از مجیدی روی صحنه حاضر شد و از دو فیلم «بدوک» و «پدر» مجیدی یاد کرد. بعد از سخنان پرتوی، مجیدی با اشاره به اینکه مسئولان کانون درخواست داشته مراسم تقدیر از او را عقب بیاندازند، اما با این درخواست موافقت نشده، تاکید کرد: «فخرالدین انوار معمار سینمای ایران بود و حیف است که در این مراسم از او تقدیر نشود.» فخرالدین انوار نخستین معاون سینمایی سینمای ایران در مراسم سهشنبه شب حاضر شده بود. مجیدی همچنین در این بخش مراسم خواستار ارتقای امکانات موجود در سینمای ایران شد و همچنین در مورد پروژه «محمد(ص)» تاکید کرد بعد از پنج ماه آینده امکان صحبت در مورد این فیلم فراهم خواهد شد. تقدیر از نعمتالله اعطای تندیس جشن کانون کارگردانان به حمید نعمتالله به عنوان کارگردان نسل سوم سینمای ایران پایانبخش مراسم بود.
علی ژکان برای تقدیر از نعمتالله روی صحنه حاضر شد و از مجمع فیلمسازان که شامل تهیهکننده-کارگردانان سینمای ایران است به عنوان دستاوری بزرگ نام برد و همچنین وجود اختلافات در میان اهالی صنف را چالشی مفید دانست. نعمتالله نیز بعد از این اظهارات ژکان از مسئولان کانون برای این مراسم تقدیر تشکر کرد و یادآور شد سخنان ژکان ارتباطی با او او نداشته است. جشن کانون کارگردانان سینمای ایران پذیرای طیفهای مختلفی از سینماگران بود که از جمله آنان میتوان به فرهاد توحیدی، احمدرضا درویش، رضا میرکریمی، داود میرباقری، فرشته طائرپور، نیکی کریمی، منوچهر شاهسواری، رخشان بنیاعتماد، همایون اسعدیان، ضیاالدین دری، تهمینه میلانی، محمدحسین لطیفی، مسعود دهنمکی، محمدعلی سجادی و سامان مقدم اشاره کرد. مازیار میری دبیر پنجمین جشن کانون کارگردانان خانه سینما بود. 58243
چهارشنبه 24 اردیبهشت 1393 - 11:45:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]