واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اقتصاد مقاومتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی/ تبلور توانایی ها کرمان – ایرنا- رییس دانشکده داروسازی کرمان گفت: پیاده کردن وجوه اقتصاد مقاومتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی فرصت مناسبی برای تبلور توانایی های فرزندان این مرز و بوم بوده و خود ˈفرصت سازˈ است.
به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ˈباقر امیرحیدریˈ افزود: ایجاد و تقویت زیرساخت های مورد نیاز برای تولید فرآورده ها و مواد اولیه دارویی، واکسن، محصولات زیستی و ملزومات و تجهیزات پزشکی دارای کیفیت و استاندارد بین المللی از جمله مواردی به شمار می رود که رهبر معظم انقلاب در بند چهار سیاست های ابلاغی حوزه سلامت به آن اشاره کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: استقرار همه جانبه نظام سلامت نیازمند تامین ابزار های مختلفی است که هر کدام از این ابزارها، حلقه ای از زنجیره های در هم تنیده این نظام را شکل داده و در نهایت شبکه ای منسجم و هدفمند شکل می گیرد که در تمامیت خود ماموریت اصلی که همانا تامین و تضمین سلامت آحاد جامعه است را محقق می کند.
وی ادامه داد: سیاست های کلی نظام سلامت ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با وجود رعایت ایجاز به بهترین وجهی بر این ابزارها و ویژگی های مد نظر برای هر کدام، انگشت تاکید گذاشته است.
وی بیان کرد: بر اساس بندهای چهارده گانه سیاست های ابلاغی، این ابزارها از یک سو شامل ساختارهای اداری تولید کننده، نظارت کننده و یا ارایه دهنده خدمات سلامت چه خصوصی و چه دولتی است و از طرفی نیروی انسانی متخصص و متعهد را مد نظر قرار می دهد و در جایی دیگر به شکلی درخور به اهمیت و جایگاه ابزارهای مادی تامین سلامت که همانا دارو، واکسن، محصولات زیستی و تجهیزات پزشکی هستند می پردازد.
امیرحیدری گفت: بدیهی است با عنایت به اهمیتی که این ابزارها دارند، باید نگاه بنیادین بر تولید بومی آنها باشد و این امر آنگاه اهمیت مضاعف می یابد که یادمان باشد در همین زمان حاضر، به محض اینکه تلاش های ایثارگونه دانشمندان این مرز و بوم فناوری هسته ای را به ارمغان آورد این موفقیت به مذاق قدرت های سلطه جو خوش نیامد و آنگاه که خواستند ملت ما را تحت فشار مضاعف و به خیال خام خودشان ˈفلج کنندهˈ قرار دهند در اقدامی هماهنگ ورود دارو و ملزومات حیاتی را با محدودیت های غیر انسانی که حتی با ادعاهای نوع دوست مابانه خودشان هم در تضاد آشکار بود، مواجه کردند.
وی افزود: چه دلیلی از این محکم تر که تولید کنندگان چند ملیتی و کارتل های غول آسای دارو، ابزار دست قدرت های سلطه طلبند و تجهیزات و ملزومات نیز از این قاعده مستثنی نیستند چرا که دشمنان این ملت از هر قاعده عقلی مستثنی هستند!.
وی خاطرنشان کرد: ناگزیر بایستی خود را به تولید بومی مایحتاج خود مسلح کنیم تا مبادا که در زمان ضرورت دستمان به سوی غیر دراز شود.
وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن کریم که می فرماید ˈو اعدوا لهم ما استطعتم من قوهˈ، عنوان کرد: این آیه بر چنین ضرورتی تاکید دارد و اگر چنین است که هست، انکار ناپذیر خواهد بود که باید زیرساخت های موجود برای تولید بومی دارو و ملزومات تقویت و نواقص احتمالی برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: آنان که دستی بر این آتش دارند به خوبی واقفند که چنین زیر ساخت هایی نیاز به توسعه و ظرفیت سازی جدید دارد و امکانات فعلی پاسخگوی برداشتن گامی چنین بزرگ نیست.
امیرحیدری اظهار کرد: ضروری است که مسوولان امر با توجه ویژه به زمان طلایی که در آن قرار داریم بدون فوت وقت، توسعه زیرساخت هایی که بتواند بستر تولید فرآورده های متعدد باشد را وجهه همت خود قرار دهند و اهمیت این موضوع از این جهت دوچندان است که ابزار توسعه زیرساخت ها هم بعضاً در انحصار دشمنان عنود ماست اگر فرصت یابند ما را در تجهیز و توسعه با محدودیت مواجه خواهند کرد.
رییس دانشکده داروسازی کرمان گفت: موضوع مهم دیگری که در اینجا خود نمایی می کند، این است که بومی شدن تولید به خودی خود به هیچ وجه کافی نیست بلکه این کیفیت و استاندارد رقابتی محصولات و ملزومات تولید داخل است که از یک سو مصرف کننده داخلی را به مصرف کالای داخلی ترغیب و از دیگر سو مزیتی رقابتی را برای کشور فراهم می کند تا بتواند در جنگ اقتصادی که هم اینک هم در جریان است، در میدان بازار های بین المللی سینه به سینه دشمن بایستد و گام به گام حوزه ی نفوذ و تاثیر خود را گسترش دهد.ک/1
7440/2624
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]