محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845354747
چرا دانشمندان مسلمان تکفیر و رصدخانه ها ویران شدند/ خاطرات دیدار ایزوتسو با شهید مطهری
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه مهدی محقق بررسی کرد؛
چرا دانشمندان مسلمان تکفیر و رصدخانه ها ویران شدند/ خاطرات دیدار ایزوتسو با شهید مطهری
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی روز گذشته در مراسم بزرگداشت شهید مطهری و مقام معلم در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با ذکر خاطرات خود با شهید مطهری گفت: ایزوتسو با مرحوم مطهری و اساتید دیگر بحثهای زیادی کردند و من پس از پایان یکی از جلسات از او پرسیدم این نشست را چطور دیدی و او در پاسخ گفت:"این جلسه که من را آوردی روحانی ترین فضایی بود که در عمر خود دیده بودم".
به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت شهید مطهری و مقام معلم، با سخنرانی دکتر مهدی محقق رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و رئیس موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران دانشگاه مک گیل و جمعی از اندیشمندان شنبه 6 اردیبهشت ماه در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم دکتر یحیی طالبیان رئیس پژوهشگاه فرهنگ ،هنر و ارتباطات ضمن خیر مقدم به میهمانان و استادان حاضر در جلسه با اشاره به ارزش و تکریم روز معلم افزود: این روز یادآور ارزش و تکریم علم، دانش، معرفت و سواد در ایران و اسلام است.
در ادامه این مراسم دکتر مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با بیان اینکه بیش از 70 سال است که شهید مطهری را می شناسم، گفت: زمانی بود مرحوم آیت الله بروجردی از مرحوم پدرم تقاضا کرد که به قم مشرف شده و یک دهه به منبر برود پس از مدتی من نیز به پدرم ملحق شده و به علت آنکه ما اصالتا خراسانی هستیم بیشترین طلاب خراسانی از مدرسه دارالشفا و فیضیه پای منبر پدرم می آمدند.
وی افزود: همیشه می دیدم این طلاب به دور یکی از طلبه های مسن تر از خود بنام آقای مطهری جمع می شوند و مسائل و مشکلات خود را اعم از مادی و علمی با او در میان گذاشته و طلب مشورت و راهنمایی می کردند؛ این نخستین بار بود که من به خدمت شهید مطهری رسیدم.
رئیس موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران ـ دانشگاه مک گیل تصریح کرد: بعدها در فرصت های بیشتری با شهید مطهری حشر و نشر داشتم. شاید مدت 20 سال بود که هفته ای یک بار در جلسه هایی که در مدرسه سپهسالار(مطهری امروز) ایشان را می دیدم و بعد از آن در دانشگاه تهران اغلب در جلسه شوراها و وزارت علوم با هم بودیم و مرحوم مطهری نماینده دانشکده الهیات بود.
وی اظهار کرد: در مدت آن بیست سالی که چهارشنبه ها خدمت مرحوم مطهری بودم آقای راد نیز به دلیل آنکه فرهنگی بود اغلب همکاران خود را به این جلسه ملحق می کردند و از میان افراد خود مدرسه نیز مرحوم راشد و مطهری در این نشست ها حضور می یافتند که مجموع ما 20 نفر می شد؛ از افرادی که به صورت دائم و مرتب در این جلسات شرکت می کردند شهید مطهری بود. در این جلسات جمع جامعی از فقیه و فیلسوف و عارف و ریاضیدان شرکت می کردند که در حقیقت یک آکادمی محسوب می شد.
محقق ابراز کرد: در همین اوقات بود شهید مطهری از من خواست که اگر برخی از دانشمندان خارجی از تهران می گذرند یا در تهران هستند را با من آشنا کن که من چند تن از فیلسوفان بزرگ از جمله ایزوتسو، استاد ژاپنی را با ایشان آشنا کردم؛ پس از ملاقات با ایزوتسو، شهید مطهری علاقه مند بودند او را باز هم ببینند. در طی چند جلسه ای که این استاد ژاپنی به مدرسه سپهسالار آمد با مرحوم مطهری و اساتید دیگر بحثهای زیادی کردند و من پس از پایان یکی از جلسات از او پرسیدم این نشست را چطور دیدی و او در پاسخ گفت "این جلسه که من را آوردی روحانی ترین فضایی بود که در عمر خود دیده بودم". وی افزود: این سخن به دلیل بحثهای طولانی بود که ایزوتسو با شهید مطهری داشت ضمن اینکه این استاد ژاپنی مولف کتابهایی همچون "انسان و خدا در قرآن" بود که با خواندن کتابهای او متوجه می شدی دیدگاه هایش جای خرسندی و تامل دارد. وی با بیان اینکه زمانی که شهید مطهری به مشهد می آمدند در جلساتی که تعدادی از اندیشمندان در مسجد گوهرشاد برگزار می کردند، حضور می یافت، گفت: من ارتباط نزدیکی با شهید مطهری داشتم و به دلیل آنکه خانه مرحوم نزدیک منزل ما بود گاه شهید را به منزلش می رساندم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: جلساتی که هر هفته چهارشنبه ها به مدت بیست سال برگزار می شد از سال 1337 شروع و تا سال 1357 که انقلاب شد ادامه یافت اما با وقوع انقلاب جلسات تا حدودی به هم خورد از طرفی دیگر آیت الله امامی کاشانی شنیده بودند که ما در مدرسه سپهسالار مجلس علمی داشتیم و پس از شنیدن این موضوع گله کردند و گفتند مگر ما اهل علم نیستیم و شما چرا این جلسات را تعطیل کردید. همچنین خبر برگزاری این مجالس علمی به گوش آیت الله خامنه ای که در آن زمان امام جمعه تهران بودند رسید و ایشان نیز از برگزاری چنین مجالسی اظهار خرسندی کردند و از اینکه به دلیل داشتن منصب دولتی فرصت حضور در چنین محافلی را نداشتند اظهار تاسف کردند.
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بیان کرد: همچنین پیش از این مجالس؛ سال 1330 که شهید مطهری به تهران هجرت کرده بود، به دلیل مشکلات مادی زندگی سختی داشت و هنوز به شهرت نرسیده بود؛ تنها کمکی که من توانستم به ایشان کنم این بود که شاگردی پیدا کردم و شهید مطهری ساعت 2 بعداز ظهر به بعد در مسجد موید می آمدند و به او (آقای انوار) شرح منظومه تدریس می کردند؛ از سوی دیگر شهید مطهری تازه ازدواج کرده بود و مرحوم پدرم خانه قدیمی داشت که دو اتاق خالی در آن بود که هیچ کس در دو اتاق زندگی نمی کرد اینجا بودکه به مرحوم مطهری پیشنهاد دادم دو اتاق در منزل پدرم هست اگر بخواهی می توانی در آنجا زندگی کنی. ایشان در پاسخ گفت من از خدایم است که به استادم شیخ عباسعلی محقق (پدر من) ملحق شوم. این طور شد که شهید مطهری دو سال در منزل ما سکنی داشت و بعدها همسر ایشان از این دو سال به بهترین روزهای زندگی خود یاد کرد؛ چراکه شهید مطهری در طی همین مدت کتابهای بسیاری را نوشت و به جامعه جوان کشور در مقابله با مکتبهای فکری الحادی، لائیک و فرقه ای که در آن زمان وجود داشت و ما گمان می کردیم تنها دو فرقه در کشور وجود دارد، عرضه کرد.
وی افزود: در همان زمان شهید مطهری چندین بار از من خواست تا یادداشتهای او را نگاه کنم با دیدن یادداشتهای بسیار مرتب و منظم که کلمات کلیدی قرآن را گرفته و الفبایی کرده و برای هر یک تقسیمات و شعب خاصی انجام داده بود متوجه شدم این ذهن، ذهن علمی است که من پیش از این آن را در شهید بهشتی دیده بودم. شهید مطهری سهم بزرگی در موقعیت بخشی به جوانهای آن زمان داشت و در کنار آن در کسوت استادی نقش خود را به نحو احسن انجام می داد.
رئیس مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران ـ دانشگاه مک گیل یادآور شد: آخرین برخوردی که با شهید مطهری داشتم این بود که ایشان به من تلفن کرد و گفت شنیده ام کتاب قبسات میرداماد را چاپ کرده اید گفتم بله حتی مقدمه انگلیسی هم این کتاب دارد گفت من این کتاب را ندیده ام من هم گفتم یک نسخه از آن را برای شما می فرستم و از منشی ام خواستم این کار را انجام دهد؛ اما همان شب منشی ام با من تماس گرفت و گفت ایشان شهید شده اند.
این استاد دانشگاه بخش دیگری از سخنانش را به دلایل ارتقاء و انحطاط علم در ایران اختصاص داد و اظهار کرد: باید دلایل انحاط علمی در ایران بررسی شود. اینکه چرا در زمانی که اروپاییها با استفاده از کتابهای ابن هیثم و سایر دانشمندان اسلامی تلسکوپ، عینک و ... میساختند ما دانشمندان خود را تکفیر میکردیم! در حالی که در غرب کوپرنیک و کپلر به دنبال کشف اجرام آسمانی بودند ما سه رصدخانه بینظیر در مراغه، سمرقند و استانبول داشتیم که به دست خود مسلمانها ویران شد و حتی یک آجر از آن باقی نماند!
به گفته محقق، باید دلایل و چرایی این موضوع که امثال ابن سینا و فارابی ننگ عالم به شمار میرفتند از دل تاریخ بررسی شود. یکی از دلایلی که عربها این شخصیتها را تکفیر میکردند این است که آنها اصلاً چنین افرادی را در تاریخشان ندارند. در حالی که در ابوظبی 30 جلد کتاب «ابن نفیس» ــ طبيب نامدار سده 7 هجري ــ به چاپ میرسد ما در چاپ کتابهایمان به دلیل گرانی کاغذ مشکل داریم که امیدوارم این مسایل حل شود.
محقق همچنین با اشاره به مراسم تجلیل از دکتر احمد پاکتچی در این برنامه اظهار کرد: ایشان مایه افتخار ماست و مقالات و کتابهای ایشان در دایرةالمعارف اسلامی را مشاهده کردهام. پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در تقدیر از ایشان از ما سبقت گرفت و البته ما نیز در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از دکتر پاکتچی تقدیر خواهیم کرد.
همچنین در پایان این مراسم که با حضور استادان، اعضای هیئت علمی و پژوهشگران برپا بود، از دکتر مهدی محقق و دکتر احمد پاکتچی قدردانی شد.
دكتر احمد پاکتچی، دینشناس و زبانشناس ایرانی، عضو شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) و مدیر کنونی گروه نشانهشناسی هنر در فرهنگستان هنر است و رياست حلقه نشانهشناسی تهران را بر عهده دارد.
۱۳۹۳/۲/۷ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]
صفحات پیشنهادی
دیدار جمعی از مسئولان بنیاد علمی و فرهنگی استاد شهید مرتضی مطهری با آیت الله مظاهری
دین و اندیشه دیدار جمعی از مسئولان بنیاد علمی و فرهنگی استاد شهید مرتضی مطهری با آیت الله مظاهری جمعی از مسئولان بنیاد علمی و فرهنگی استاد شهید مرتضی مطهری و ستاد آیین بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله شهید مطهری با آیتالله مظاهری دیدار کردند به گزارش خبرگزاری مهر آی«اعتدال و آزاداندیشی در تفکر شهید مطهری» بررسی می شود
دین و اندیشه اعتدال و آزاداندیشی در تفکر شهید مطهری بررسی می شود نشست اعتدال و آزاداندیشی در تفکر شهید مطهری با حضور مجتبی مطهری محسن الویری و نجفقلی حبیبی 8 اردیبهشت ماه برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر «نشست اعتدال و آزاداندیشی در تفکر شهید مرتضی مطهری» بادیدار دانشمندان آکادمی علوم اتریش با دکتر داوری و اساتید فرهنگستان علوم
دیدار دانشمندان آکادمی علوم اتریش با دکتر داوری و اساتید فرهنگستان علوم فرهنگ > دین و اندیشه - رئیس آکادمی علوم اتریش به همراه 4 تن از اعضای آن برای دیدار و گفت و گو با اعضای فرهنگستان علوم و دیگر استادان به ایران می آیند به گزارش خبرآنلاین دکتر آنتوان زایلینگر رئیمراسم بزرگداشت شهید مطهری و مقام معلم برگزار می شود
دین و اندیشه مراسم بزرگداشت شهید مطهری و مقام معلم برگزار می شود مراسم بزرگداشت شهید مطهری و مقام معلم شنبه 6 اردیبهشت ماه در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر با نزدیک شدن به 12 اردیبهشت ماه روز بزرگداشت استادنشست اعتدال و آزاداندیشی در تفکر شهید مطهری برگزار میشود
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۱ نشست اعتدال و آزاداندیشی در تفکر شهید مرتضی مطهری با حضور فرزند ارشد ایشان مجتبی مطهری برگزار میشود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این نشست که به همت جهاد دانشگاهی دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار خواهد شد به بررسی سویههتشریح فعالیتهای ستاد بزرگداشت شهید مطهری و برگزاری نشست زن در اندیشه علامه طباطبایی
دین و اندیشه دین و اندیشه در هفته گذشته تشریح فعالیتهای ستاد بزرگداشت شهید مطهری و برگزاری نشست زن در اندیشه علامه طباطبایی برگزاری مراسم نکوداشت آیتالله عبدالرحیم صادقی شهمیرزادی آئین گشایش دفتر آیت الله جوادی آملی در تهران تشریح فعالیتهای ستاد بزرگداشت شهید مطهری برگزاری نجشنواره الکترونیکی پیشوای مرتضی برگزار میشود/ مستند زندگی شهید مطهری آماده پخش است
دین و اندیشه جعفری جلوه در نشست خبری جشنواره الکترونیکی پیشوای مرتضی برگزار میشود مستند زندگی شهید مطهری آماده پخش است رئیس ستاد بزرگداشت سی و پنجمین سالروز شهادت استاد مطهری در نشست خبری تشریح فعالیتهای این ستاد گفت برای اولین بار جشنواره الکترونیکی با موضوع شهید مطهری برگزادیدگاه خواندنی شهید مطهری درباره ایمان
دیدگاه خواندنی شهید مطهری درباره ایمان اگر مى خواهیم ایمان در دل مردم ایجاد بکنیم راهش جبر و زور نیست راه آن حکمت است الموعظة الحسنه است جادلهم بالتى هى احسن است کد خبر ۳۹۴۸۵۸ تاریخ انتشار ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳ ۴۵ - 21 April 2014 صفحه متفکر شهید مرتضی مطهری در فیس بو28 مادر شهید خراسان جنوبی تجلیل شدند/ دیدار با رهبری خواسته مادران شهدای استان
استانها شرق خراسان جنوبی 28 مادر شهید خراسان جنوبی تجلیل شدند دیدار با رهبری خواسته مادران شهدای استان طبس – خبرگزاری مهر طی مراسمی در طبس از 28 نفر از مادران شهيدی که هر یک دو شهید تقدیم اسلام کردهاند تجلیل شد به گزارش خبرنگار مهر قائم مقام نماینده ولی فقیه در بنیاد شهینماینده ولی فقیه در کردستان با خانواده یک شهید روحانی در سردشت دیدار کرد
نماینده ولی فقیه در کردستان با خانواده یک شهید روحانی در سردشت دیدار کرد مهاباد - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان کردستان و رییس مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور با خانواده یک روحانی شهید در سردشت دیدار و گفت و گو کرد حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد حسینی شاهرودی عصر روز چهارشنبه با حدیدار آیت الله صفایی بوشهری با خانواده شهید محمد صادق جلودار
دیدار آیت الله صفایی بوشهری با خانواده شهید محمد صادق جلودار خبرگزاری پانا حضرت آیت الله صفایی بوشهری نماینده مقام معظم رهبری در استان و امام جمعه بوشهر در منزل پدر شهید محمد صادق جلودار از شهدای 8 سال دفاع مقدس حضور یافتند و با خانواده این شهید والا مقام دیدار و گفتگو کردنددیدار مسئولین استان با مادر شهید سپهبد صیاد شیرازی
دیدار مسئولین استان با مادر شهید سپهبد صیاد شیرازی استاندار خراسان رضوی به همراه جمعی از مقامات لشکری و کشوری عصر شنبه با مادر شهید سپهبد صیاد شیرازی در منزلش دیدار کردند عکس از مریم انجیدنی 2100 عکس ایرنا کد خبر 2672567 تاریخ خبر 9 16 24 01 1393 نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اترویج و تبین نظرات شهید مطهری در صدا و سیما
فرهنگ و هنر رادیو و تلویزیون ترویج و تبین نظرات شهید مطهری در صدا و سیما نشست ستاد هماهنگی مراسم روز بزرگداشت شهادت استاد مرتضی مطهری به میزبانی رسانه ملی برگزار شد به گزارش خبرگزاری مهر در این نشست که نمایندگانی از سازمان ها و نهادهای مختلف حضور داشتند درباره چگونگی ترویج وکتاب نظریه فرهنگی استاد مطهری منتشر شد
دین و اندیشه کتاب نظریه فرهنگی استاد مطهری منتشر شد مهدی جمشیدی نویسنده کتاب نظریه فرهنگی استاد مطهری در این اثر به دنبال اکتشاف ساختاربندی و بسط نظریه فرهنگی شهید مطهری است به گزارش خبرگزاری مهر کتاب حاضر دربردارنده فصلهایی است که از نظر گونه هویت معرفتی هم مرتبه نیستند بخاطرات رهبر انقلاب از شهید سپهبد علی صیاد شیرازی
خاطرات رهبر انقلاب از شهید سپهبد علی صیاد شیرازی اینکه شما مىبینید یک ملت بزرگش کوچکش زن و مردش جوانش پیرش امروزیش دیروزیش براى ابراز احترام به پیکر این شهید یک اجتماع عظیم را به وجود مىآورند - که جزو تشییعهاى کم نظیر در دوران انقلاب بود - بهخاطر همین اخلاص و همین صفاز فهرست 20 نفره برای دیدار با مشهد الرضا 7 فوتسالیست از لیست ماهان تندیس قم خارج شدند
از فهرست 20 نفره برای دیدار با مشهد الرضا7 فوتسالیست از لیست ماهان تندیس قم خارج شدندمدیر تیم ماهان تندیس قم گفت این تیم نام هفت بازیکن را از لیست نفرات خود برای دیدار حساس با مشهد الرضا خراسان رضوی در لیگ برتر فوتسال امید باشگاههای کشور خارج کرد ناصر شریفی امروز در گفتوگو باشهید مطهری بهترین الگو برای معلمان است
شهید مطهری بهترین الگو برای معلمان است ساوه- ایرنا- فرماندار شهرستان زرندیه گفت اخلاق و سیره شهید مطهری بهترین الگو برای معلمان است به گزارش خبرنگارایرنا محمد کردی روز چهارشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش زرندیه که به منظور هماهنگی و برنامه ریزی هفته گرامیداشت مقام معلم برگز-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها