محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845492665
معنای حرام بودن آتش جهنم بر فرزندان حضرت فاطمه(س)/ محتوای مصحف فاطمی
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
دین و اندیشه میلاد بهجة قلب الرسول؛
معنای حرام بودن آتش جهنم بر فرزندان حضرت فاطمه(س)/ محتوای مصحف فاطمی
امام رضا(ع) با عتاب به یکی از برادرنش که گروهی را گرد خود جمع کرده و حدیث حرام بودن آتش بر فرزندان فاطمه(س) را به منزله مجوزی از جانب پروردگار ارزیابی می کرد، فرمود: آیا این روایت که آتش دوزخ بر فرزندان فاطمه(س) به پاسداشت پاک دامنی ایشان حرام است، تو را به خود مغرور کرده؟! سوگند به خدا که حیطۀ این روایت تنها امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و دیگر فرزندان بلاواسطۀ ایشان را در برمی گیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، روایتی در بحار الأنوار به این مضمون وجود دارد:“بِإِسْنَادِ التَّمِیمِیِّ عَنِ الرِّضَا عَنْ آبَائِهِ (ع) قَالَ قَالَ النَّبِیُّ (ص) إِنَّ فَاطِمَةَ أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَحَرَّمَ اللَّهُ ذُرِّیَّتَهَا عَلَى النَّار”. پیامبر(ص) فرمود: پروردگار به پاسداشت پاک دامنی فاطمه (س)، آتش جهنم را بر فرزندان او حرام کرد. این روایت در کتاب عیون أخبار الرضا (ع) که مأخذ بحارالأنوار در این زمینه می باشد نیز به همین ترتیب ذکر شده است.
منابع و راویان فراوانی از شیعه و اهل سنت این حدیث را نقل کرده و در ارتباط با آن نظریات و پرسش هایی مطرح نموده اند که این خود به نوعی نشانگر مسلم الصدور بودن اصل این روایت است. یکی از مؤلفان اهل سنت در قرن دهم بعد از بیان این روایت اعلام می دارد که نتیجه گیری صحیح آن است که سند این حدیث نسبتاً خوب است و همان گونه که در کتاب دیگری به صورت مفصل بیان داشتم، نظریۀ ساختگی بودن آن اشتباه است.
اما آنچه در ارتباط با این روایت مورد بحث و گفت و گوهایی قرار گرفته است، آن است که دامنۀ شمول این روایت تا کجا است؟ آیا باید آن را محدود به افراد خاصی دانست، یا تمام نوادگان حضرتش مصداق آن هستند؟
آنچه از روایات شیعه برداشت می شود آن است که گویا برخی از سادات، این حدیث را به منزلۀ چراغ سبزی از جانب پروردگار ارزیابی می کردند که تمام اشتباهات آنان در این دیدگاه مورد بخشش بوده و هیچ مجازاتی دامنگیرشان نمی شد.
امامان معصوم(ع) با چنین دیدگاهی به مبارزه پرداخته و اعلام داشتند که چنین روایتی نباید منجر به سوء استفادۀ برخی از منتسبان به اهل بیت شود که در ذیل به برخی از این روایات اشاره می شود:
حسن بن موسی روایت می کند که در خراسان در حضور امام هشتم بودم و برادر ایشان زید بن موسی که در مجلس حضور داشت گروهی را گرد خود جمع آوری کرده و به آنان فخر می فروخت که ما چه هستیم و چه هستیم!
این سخنان به گوش امام رضا (ع) که مشغول سخن گفتن با گروهی دیگر بود رسید و به دنبال آن رو به سمت برادرش کرده و فرمود: آیا این روایت که آتش دوزخ بر فرزندان فاطمه(س) به پاسداشت پاک دامنی ایشان حرام است، تو را به خود مغرور کرده؟! سوگند به خدا که حیطۀ این روایت تنها امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و دیگر فرزندان بلا واسطۀ ایشان را در بر می گیرد. آیا عادلانه است که (پدرمان) موسی بن جعفر(ع) فرمانبردار پروردگار بوده، روزها را به روزه و شب ها را به عبادت بگذراند و تو مرتکب گناه و نافرمانی شوی، آنگاه هر دوی شما در روز قیامت یکسان باشید؟! در این صورت تو نزد خدا از او گرامی تری! (زیرا تو با وجود گناه به همان درجه ای رسیده ای که او با اطاعت بدان دست یافته است). (جدمان) امام سجاد(ع) در این زمینه می فرمود که نیکوکاران از سادات دو برابر دیگران پاداش دریافت کرده و بدکاران آنان نیز دو برابر مجازات خواهند شد!
مشابه این روایت با تعابیر دیگری در سایر منابع نیز مشاهده می شود. چنانکه حماد بن عثمان روایت می کند که از امام ششم(ع) تفسیر روایت نبوی ناظر به نجات فرزندان فاطمه(س) از آتش را جویا شدم. ایشان فرمودند که مراد از این روایت، فرزندان بلا واسطۀ ایشان یعنی حسنین(ع) و زینب و ام کلثوم می باشد. همچنین شخصی به امام صادق(ع) عرضه داشت که آیا این حدیث، امان نامه ای برای تمام سادات بنی فاطمه نیست؟ ایشان فرمودند آیا نادانی؟ همانا مراد از این روایت تنها حسن و حسین می باشند که پاره ای از اهل بیت عصمت اند، اما در مورد غیر آنها باید دانست که اگر رفتار و کردار زشت شخصی، مقام و منزلت او پایین آورد، منتسب بودن به پرهیزکاران او را بالا نخواهد برد.
مصحف فاطمه (س)
یکی از موضوعایت که شیعه بر اساس روایات مستند بر آن اعتقاد دارد، وجود مصف فاطمی در دستان ائمه اطهار است. برای روشن شدن چگونگی گردآوریاین مصحف و محتوای آن لازم است از لحاظ لغوی «مصحف» را معنا کنیم. هر نوشته ای را که بین دو جلد جمع آوری شده باشد، «مصحف» می نامند، از این رو به هر کتابی می توان مصحف گفت. در صدر اسلام به قرآن نیز مصحف گفته می شد. در منابع اسلامی از کتبی یاد شده است که اختصاص به معصومان (ع) داشته است و آنان از محتوای آن کتب باخبر بوده اند؛ مانند کتاب علی (ع)، مصحف علی (ع)و مصحف فاطمه (س).
در این منابع از کتاب اخیر به نام های مصحف فاطمه، صحیفه فاطمه و کتاب فاطمه یاد شده است. روایات مرتبط با این مصحف کم نیست. برخی از این روایات از حیث سند ضعیف اند، ولی دسته دیگری از این روایات از جهت سند صحیح هستند و می توان به اصل وجود چنین کتابی یقین پیدا کرد، هر چند که در جزئیات، این روایات با هم اختلاف دارند.
چگونگی تألیف مصحف فاطمه
پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) دختر بزرگوارشان فاطمه زهرا (س) به دلیل از دست دادن پدرشان بسیار ناراحت بودند و تحمل فراق و دوری پدر برای ایشان بسیار سخت بود.
در روایات معتبر آمده است که در فاصله وفات پیامبر(ص) تا زمان شهادت حضرت زهرا (س) فرشته ای از سوی خداوند بر دختر نبی اکرم (ص) فرود می آمد و او را تسلی می داد تا حضرت آرام بگیرد. از این فرشته در برخی روایات به جبرئیل یاد شده است، او حضرت زهرا (س) را از احوال پدر بزرگوارشان در عالم برزخ و هم چنین از حوادث آینده، مطلع می ساخت. در روایتی از امام صادق (ع) می خوانیم: «هنگامی که رسول خدا (ص) رحلت کردند، فاطمه به علت وفات پدر به قدری محزون شد که تنها خداوند از شدت غم و اندوه او باخبر بود، از این رو خداوند فرشته ای را فرستاد تا او را تسلی دهد و اندوهش را برطرف سازد. فاطمه (س)، علی (ع) را از این موضوع با خبر ساخت و علی همه آن سخنان را نوشت و مصحف فاطمه این گونه تدوین شد».
از این روایت و روایات دیگر استفاده می شود که این مصحف پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) و به دست امیر المؤمنین (ع) تدوین شد و سخنانی است که فرشته الاهی به حضرت زهرا(س) گفته است، البته در برخی از روایات که نسبت به روایات قبلی کمتر هستند، این گونه به دست می آید که این مصحف در زمان خود رسول الله (ص) نوشته شده است.
سید جعفر مرتضی عاملی (از دانشمندان معاصر شیعه در علم تاریخ) برای از بین بردن این اختلاف و جمع بین روایات می نویسد: شروع تدوین مصحف در زمان رسول اکرم(ص) بوده است و قسمتی از این صحیفه در زمان حیات پیامبر خدا (ص) نوشته شده و ادامه آن هم پس از رسول خدا نگارش یافته است.
اینکه فرشته الاهی با حضرت زهرا(س) سخن گفته باشد، چیز بعیدی نیست؛ زیرا همان گونه که در قرآن آمده است که: «و چون فرشتگان گفتند: ای مریم خداوند تو را برگزید و پاکیزه گردانید و برتری بخشید بر زنان جهانیان». فرشتگان با حضرت مریم(س) سخن گفته اند. این در حالی است که حضرت مریم(س) تنها سرور زنان زمان خویش بود، ولی فاطمه(س) سرور زنان هستی از آغاز تا انجام است.
محتوای مصحف
با مطالعه روایات در می یابیم که در این کتاب شریف به موضوعاتی همچون خبر حوادث آینده، وصیت حضرت فاطمه، نام تمام فرمانروایانی که تا قیام قیامت به حکومت خواهند رسید، خبر دادن از فرزندان حضرت زهرا(س)، گزارش احوال پیامبر(ص) و جایگاه او پس از وفاتش، به زهرا (س) اشاره شده است.
امام صادق (ع) در روایتی در این باره می فرماید: «همانا فاطمه ۷۵ روز بعد از رسول خدا (ص) زندگی کرد در این مدت به دلیل از دست دادن پدر بسیار اندوهگین بود. در این ایام حضرت جبرئیل (ع) نزد او می آمد و عزای پدرش را بر فاطمه زهرا (س) تسلیت می گفت و وی را آرام می کرد و از پدرش و جایگاه او به حضرت خبر می آورد و او را از آینده فرزندانش مطلع می ساخت و علی (ع ) آن را می نوشت تا اینکه مصحف فاطمه تدوین شد».
تأکید ائمه (ع) بر تغایر این مصحف با قرآن
از برخی روایات به دست می آید که مصحف فاطمه نزد اهل سنت امری شناخته شده بود و آنان می پنداشتند که شیعه بر اساس آموزه های اهل بیت (ع) معتقدند که بخشی از آیات تحریف و حذف شده در قرآن در این مصحف آمده است، از این رو ائمه به شدت، وجود هر گونه آیات قرآن در این مصحف را انکار کرده اند. علامه عسگری می نویسد: «برخی نویسندگان اهل سنت تهمت دیگری به مدافعان مکتب اهل بیت می زنند و می گویند که آنان قرآن دیگری دارند به نام مصحف فاطمه؛ زیرا نام کتاب فاطمه مصحف است و برخی از مسلمانان در صدر اسلام قرآن را مصحف می نامیدند»، در حالیکه در حدیثی از امام صادق (ع) می خوانیم : «به خدا قسم مصحف فاطمه نزد ما است و در آن یک آیه قرآن هم وجود ندارد».
نشانه امامت
در حدیثی طولانی امام رضا (ع) نشانه های امام را می شمارد و می فرماید: یکی از علامت های امام این است که مصحف فاطمه نزد او است.امام صادق (ع) نیز می فرماید: " پیش از اینکه امام باقر (ع) شهید شوند مصحف فاطمه را به من سپردند". این مصحف از زمان تدوین آن در دست ائمه بوده و در میان آنان دست به دست گشته است و اکنون در دست امام زمان (عج) است.
علم پیامبر(ص) نسبت به مصحف
از آن جایی که مصحف فاطمه بنابر مفاد بیشتر روایات پس از رحلت پیامبر اکرم (ص) تدوین شده است. ما معتقدیم که پیامبر اکرم (ص) با اذن خدا از آینده با خبر بود. ایشان اکنون نیز طبق آیات قرآن، ناظر هستند و شاهد تمام اعمال و حوادث می باشند. این کتاب اختصاص به ائمه دارد و از نشانه های امامت است. نکته آخر این که مصحف فاطمه (ع) جزء آیات قرآن نیست تا پیامبر (ص) موظف به ابلاغ و بیان آن باشد. و از طرفی پیامبر اسلام (ص) بسیاری از مسائل را بیان نفرموده و بیان آن را به عترت واگذر کرده است.
۱۳۹۳/۱/۳۱ - ۰۸:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
دانشنامه فاطمی منتشر شد / تبیین زندگانی، سیره و تعالیم حضرت فاطمه زهرا(س)
دین و اندیشه دانشنامه فاطمی منتشر شد تبیین زندگانی سیره و تعالیم حضرت فاطمه زهرا س دانشنامه فاطمی س دائرةالمعارفی شش جلدی و مشتمل بر یکصد و هفده مدخل کلان در دو بخش عمده تبیین زندگانی سیره و تعالیم حضرت فاطمه زهرا س و تحلیل علمی نظری مباحث مربوط به حرمت و حقوق زن هویت وتهیه ویژهنامه«ریحانه» به مناسبت ولادت حضرت فاطمه(س)
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۳ پایگاه فرهنگی اطلاعرسانی راسخون به مناسبت ولادت حضرت فاطمه علیها السلام روز زن اقدام به تهیه ویژهنامه ریحانه کرده است به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این ویژهنامه شامل قسمتهای متنوعی همچون مقالات احادیث مشاهیرمراسم سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) از سوي نمايندگيهاي فرهنگي ايران برگزار شد
دین و اندیشه مراسم سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا س از سوي نمايندگيهاي فرهنگي ايران برگزار شد مراسم سالروز شهادت جانگداز حضرت فاطمه زهرا س از سوي نمايندگي هاي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور برگزار شد به گزارش خبرگزاری مهر اين مراسم در مناطق مختلف جهان و به شرح ذيل بحضرت فاطمه (س) مادر امت و شفاعت کننده همه مسلمانان هستند/ تدبیر حضرت زهرا(س) برای بعد از مرگشان
دین و اندیشه در گفتگو با مهر عنوان شد حضرت فاطمه س مادر امت و شفاعت کننده همه مسلمانان هستند تدبیر حضرت زهرا س برای بعد از مرگشان رئیس مؤسسه معارف وحی و خرد گفت حضرت فاطمه س در بعد مهر و محبت نسبت به همه امت اسلامی فوق العاده بوده اند و باید به ایشان لقب مادر امت داد چراسیره حضرت فاطمه(س) تفسیر آیههای قرآن بود
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۵ یک کارشناس مسائل دینی گفت یک زن موفق و کامل هم مادر خوبی است و هم فرزند همسر و همسایه باادبی است حضرت زهرا س همه این صفات را در حد کمال خود دارا بوده و سیره ایشان تفسیر آیههای قرآنکریم بود حجتالاسلام حسن جهانآر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزارسخنان معصومین(ع) درباره حضرت فاطمه(س)
سخنان معصومین ع درباره حضرت فاطمه س رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم فاطمه بضعه منى و هى نور عينى و ثمره فوادى و روحى التى بين جنبى و هى الحورإ الانسيه 1 فاطمه پاره وجود و نور دو چشم و ميوه قلب من است او روح و جان من است كه در ميان دو پهلويم قرار گرفته او حوريه اى است دردختر پیامبر به دنبال احیای حکمت بود / ذکر نام حضرت فاطمه در قرآن / تجلی توحید در زندگی بانوی جهان
دختر پیامبر به دنبال احیای حکمت بود ذکر نام حضرت فاطمه در قرآن تجلی توحید در زندگی بانوی جهان فرهنگ > دین و اندیشه - ویژه نامه خبرآنلاین با نوشتار و گفتاری از آیت الله جوادی آملی آیت الله سید رضی شیرازی امام موسی صدر دکتر علی شریعتی دکتر غلامرضا اعوانی دکتگشایش نمایشگاه نسخههای خطی بانوان در مراسم میلاد حضرت فاطمه(س)
گشایش نمایشگاه نسخههای خطی بانوان در مراسم میلاد حضرت فاطمه س فرهنگ > دین و اندیشه - آیین گرامیداشت میلاد حضرت فاطمه زهرا س به همراه گشایش نمایشگاه نسخههای خطی مربوط به بانوان در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار می شود به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی موسرونمایی از نرم افزار سخنان آقا مجتبی تهرانی درباره حضرت فاطمه(س)
رونمایی از نرم افزار سخنان آقا مجتبی تهرانی درباره حضرت فاطمه س فرهنگ > دین و اندیشه - نرم افزار چند رسانه ای کوثر شامل سخنان آیت الله آقامجتبی تهرانی درباره حضرت فاطمه س رونمایی می شود به گزارش خبرآنلاین نرم افزار چند رسانه ای کوثر شامل سخنان آیت الله آقامجتبرگزاری مراسم سوگواری شهادت حضرت فاطمه(س) در فیلیپین و تایلند
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۴ مراسم سوگواری شهادت حضرت فاطمه س در فیلیپین و تایلند برگزار شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا از مالزی رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین مراسم سوگواری حضرت فاطمه س را با حضور سفیر و کارکنان سفارت ایران در فیلیپین مدیر و معلمین مدرسه جبه مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) صورت میگیرد برگزاری جشنواره دختران فاطمی در یاسوج
به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه س صورت میگیردبرگزاری جشنواره دختران فاطمی در یاسوجمسئول امور ورزش بانوان ادارهکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد گفت به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه س جشنواره دختران فاطمی در یاسوج برگزار میشود اقدس نوربخش امروز در گفتوگو با خبرنگارعملکرد و نمونه بودن حضرت فاطمه (س) خط بطلانی بر اندیشه های تمام کج اندیشان است
عملکرد و نمونه بودن حضرت فاطمه س خط بطلانی بر اندیشه های تمام کج اندیشان است تبریز - ایرنا - سرپرست امور بانوان استانداری آذربایجان شرقی گفت عملکرد نمونه و الگو بودن حضرت فاطمه س در تمام ابعاد زندگی اجتماعی و سیاسی خط بطلانی بر اندیشه های مغرضانه تمام کج اندیشان است سهیلادر شب ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) همایش بزرگ سادات فاطمی در قم برگزار میشود
در شب ولادت حضرت فاطمه زهرا س همایش بزرگ سادات فاطمی در قم برگزار میشوددر شب میلاد پرخیر و برکت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلامالله علیها همایش بزرگ سادات فاطمی در حرم حضرت فاطمه معصومه س برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل آسسیره ی عبادی و معنوی حضرت فاطمه(س) در دانشنامه ی فاطمی
سیره ی عبادی و معنوی حضرت فاطمه س در دانشنامه ی فاطمی تهران - ایرنا - در آستانه ی میلاد مبارک حضرت زهرا س و بزرگداشت مقام مادر دانشنامه ی فاطمی در شش جلد از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه ی اسلامی در قم رونمایی شد به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری ایرنا تدوین دانشنامه ی فاطمی کهنام حضرت فاطمه(س) در میان عدهای مهجور بود/ تقدیر از تدوین دانشنامه فاطمی
استانها مرکز قم آیتالله مکارم شیرازی نام حضرت فاطمه س در میان عدهای مهجور بود تقدیر از تدوین دانشنامه فاطمی یکی از مراجع تقلید با تقدیر از تدوین دانشنامه فاطمی گفت نام حضرت فاطمه س در میان عده ای به صورت مهجور و مظلومانه بوده و لازم بوده در این زمینه کارهای گسترده ای احجتالاسلام رحیمیان پیش از خطبههای نماز جمعه: فاطمه(س) قله عصمت است/ حضرت امام در برخورد با دشمنان روحیه فاطم
حجتالاسلام رحیمیان پیش از خطبههای نماز جمعه فاطمه س قله عصمت است حضرت امام در برخورد با دشمنان روحیه فاطمی داشتتولیت مسجد مقدس جمکران به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا س و امام خمینی گفت در روایات بیان شده که عصمتی فراتر از عصمت فاطمه س نیست ایشان قله عصمت هستند که همگان بسرپرست امور بانوان استانداری آذربایجانشرقی: الگو بودن حضرت فاطمه (س) خط بطلانی بر اندیشههای مغرضانه تمام کج
سرپرست امور بانوان استانداری آذربایجانشرقی الگو بودن حضرت فاطمه س خط بطلانی بر اندیشههای مغرضانه تمام کجاندیشان استسرپرست امور بانوان استانداری آذربایجانشرقی گفت عملکرد نمونه و الگو بودن حضرت فاطمه س در تمام ابعاد زندگی اجتماعی و سیاسی خط بطلانی بر اندیشههای مغرضانه تم-
دین و اندیشه
پربازدیدترینها