تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837026052
رشته های دانشگاهی باید با نیازهای بازار کار منطبق شود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مشاور عالی وزیر علوم : رشته های دانشگاهی باید با نیازهای بازار کار منطبق شود تهران - ایرنا - مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تجدیدنظر در برخی از رشته ها و برنامه های درسی به منظور ایجاد تناسب بین نظام آموزش عالی و بازارکار کشور، ضرورتی انکارناپذیر است.
جعفر توفیقی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآور شد که ایجاد تناسب بین نظام آموزش عالی و بازار کار کشور نیازمند به یک تعامل دو طرفه است و ضرورت دارد نظام آموزش عالی در برخی از رشته ها و برنامه های درسی تجدیدنظر کند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر بازار کار کشور از نظر حجم، کیفیت و تنوع به لحاظ منابع انسانی مناسب نیست و تا زمانی که در این بخش به استانداردهای لازم دست نیابیم، نمی توانیم تعامل و تناسب مناسبی بین این بازار و نظام آموزش عالی برقرار کنیم.
مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت ایجاد ظرفیت بیشتر در بازار کار کشور به منظور جذب دانش آموختگان دانشگاهی، خاطرنشان کرد: برای حل مشکل اشتغال باید تعامل و تناسب دو طرفه بین نظام آموزش عالی و بازار کار کشور برقرار شود. از یک سو نظام آموزش عالی باید در برخی از رشته ها و برنامه های درسی تجدیدنظر کند و از سوی دیگر باید حجم، کیفیت و تنوع بازار کار افزایش یابد.
توفیقی افزود : نرخ بالای بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی یک دغدغه جدی برای کشور است و برای حل مشکل اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی باید به دنبال ایجاد فرصت های شغلی جدید متناسب با توانمندی های این گروه باشیم.
** نگاه به حوزه علم باید کاربردی باشد
مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار نگاه علمی و کاربردی به حوزه علم شد و گفت: در حال حاضر تصور عمومی این است که آموزش ها در دانشگاه علمی و کاربردی باید شغل محور باشد در حالی که باید سایر دانشگاه ها نیز علمی و کاربردی و شغل محور عمل کنند و این گونه نباشد که برخی دانشگاه ها کاربردی و برخی دیگر نظری باشند.
وی یکی از مشکلات دانش آموختگان دانشگاهی را عدم توانمندی آنها در طراحی، تجزیه، تحلیل و به کارگیری علم دانست و افزود: طراحی، تجزیه، تحلیل و به کارگیری علم الزاما به معنای شغل نیست بلکه منظور کاربردی کردن علم است. کاربردی کردن علم فقط مختص به دانش آموختگان دانشگاه علمی و کاربردی نیست بلکه سایر دانشگاه ها نیز باید دانش آموختگانی کاربردی داشته باشند.
به گفته توفیقی، دانشگاه های علمی و کاربردی باید یک نوع از کاربردی کردن علم را دنبال و دانشگاه های نظری نیز با نوع دیگری از کاربردی کردن، علم را دنبال کنند.
مشاور عالی وزیر علوم ، مقوله های علمی و کاربردی را یک شیوه زیست توصیف کرد و گفت: بحث علمی و کاربردی را نباید فقط در شغل خلاصه شود، اگر تا دیروز علمی و کاربردی برای شغل دیده می شد امروز باید برای شغل و زندگی پایدار دیده شود، این دو، یکی نیستند، کشور می تواند مشکل بیکاری نداشته باشد، اما ناپایدار باشد. کشور باید مشکل بیکاری را رفع کند، در عین حال توسعه پایدار هم داشته باشد.
** تربیت دانش آموختگان دانشگاهی متناسب با نیازهای اقتصاد دانش بنیان
توفیقی، علمی و کاربردی را ˈعلم نافعˈ توصیف کرد و گفت: تمام تلاش ما در نظام آموزش عالی باید این باشد علمی تولید کنیم که بیشترین تاثیر و کاربرد را در اقتصاد دانش بنیان داشته باشد، اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که بیشترین جذب علم و کاربرد علم را داشته باشد.
وی افزود: دانشگاه برای آن که بتواند در اقتصاد دانش بنیان نقش آفرینی کند باید نظام برنامه ریزی تعاملی با صنعت داشته باشد، اقتصاد دانش بنیان، یک روح و هسته مرکزی دارد و آن به حداقل رسیدن فاصله بین تولید علم و مصرف علم است، در این میان نظام علمی و اقتصادی باید طوری مدیریت شود که این فاصله را به حداقل برساند.
وی با تاکید بر ضرورت تقسیم بندی سیاست های مربوط به اقتصاد دانش بنیان، تصریح کرد: براین اساس می توان سیاست های اقتصاد دانش بنیان را در سه دسته نظام عرضه علم و فناوری، نظام تقاضای علم و فناوری و زیرساخت های مبادله عرضه و تقاضا تقسیم بندی کرد و در این میان باید در هر سه نظام سیاست ها تجدیدنظر و به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کرد.
به گفته توفیقی، به عنوان نمونه در نظام عرضه علم و فناوری دانشگاه ها و مراکز پژوهشی باید به سمت سهم بیشتر در تولید حرکت کنند و نظام آموزشی نیز باید به سمت مهارت و دانشگاه کارآفرین سوق یابد. در این حوزه پارک ها و مراکز رشد باید تقویت شوند و مدیریت پژوهش و منابع باید مورد تجدیدنظر قرار گرفته و در بحث قابلیت دانش آموختگان نیز علاوه بر توجه کردن به رشد نظری به مباحث کاربردی و کارآفرینی نیز توجه شود.
مشاور عالی وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاهی که می خواهد در اقتصاد دانش بنیان نقش داشته باشد باید نظام تعاملی با صنعت را مورد توجه قرار دهد.
وی با بیان آن که در سیاست های مربوط به نظام تقاضای علم و فناوری نیز باید تجدیدنظرهایی صورت گیرد، گفت: باید اقدامی صورت گیرد تا سیاست های طرف تقاضا تحریک کننده تقاضا باشد و در این حوزه هرچه بخش خصوصی فعالتر شود، کشش تقاضا نیز افزایش می یابد.
توفیقی یکی از دلایلی راکه صنعت در بحث استفاده از فناوری های تولید داخل احتیاط به خرج می دهد ، فقدان سیاست خطرپذیری در این بخش دانست و گفت: در این زمینه باید به سمت سرمایه گذاری های خطرپذیر حرکت کنیم.
** به حداقل رسیدن فاصله تولید و مصرف علم
به گفته مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، یکی از ویژگی های عصر حاضر به حداقل رسیدن فاصله تولید و مصرف علم است.
توفیقی گفت: نظام نوآوری بر به حداقل رسیدن فاصله بین تولید و مصرف علم تاکید دارد. همواره در کشور ما بین خروجی دانشگاه و ورودی صنعت یک فاصله وجود داشته است، برای کاهش این فاصله باید صنعت مسئولیت بخشی از آن را بپذیرد زیرا مشاغل به حدی از پیچیدگی رسیده اند که دانشگاه هرچقدر هم که تلاش کند، نمی تواند آموزش های تکمیلی داشته باشد، بلکه باید بخشی از این آموزش ها توسط صنعت دنبال شود.
وی افزود: بسیاری از فناوری ها زاییده مهارت هستند و سپس دانش بنیان شده اند، بسیاری از کارآفرینی ها نیز از مهارت نشأت می گیرند. منشاء بحثی که امروز درباره کارآفرینی وجود دارد، مهارت است، تجربه نشان می دهد بستر کارآفرینی مهارت است.
** ارتقای مهارت های بینشی دانش آموختگان دانشگاهی
توفیقی بر اثربخشی هرچه بیشتر دانش آموختگان دانشگاهی تاکید کرد و گفت: یکی از دغدغه های کنونی نظام آموزش عالی عدم اثربخشی مناسب دانش آموختگان دانشگاهی است. توسعه مهارت آموزی منجر به توسعه و اثربخشی فناوری ها می شود.
وی با اشاره به مهارت بینشی دانش آموختگان دانشگاهی گفت: ما در حوزه مهارت آموزی به دانش آموختگان دانشگاهی، توجهی به مهارت بینشی آن ها نداریم، در کنار دانش و مهارت ما نیاز به مجموعه ای از بینش ها داریم، هم اکنون بیشترین تمرکز ما بر روی دانش و مهارت است و کمتر به بینش توجه داریم.
از نظر توفیقی، شیوع پدیده هایی نظیر خرید و فروش پایان نامه و مقاله ها نشان دهنده عدم آموزش بینش و فرهنگ در دانشگاه ها است. در صورتی که دانشجو از استاد خود سهل انگاری ببیند، همان گونه تربیت می شود.
وی معتقد است: نظام علمی و کاربردی انسان متعهد به اخلاق می خواهد.
** افزایش کیفیت آموزش های مهارتی
مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان به افزایش کیفیت آموزش های مهارتی در کشور اشاره و از آن به عنوان یکی از راهکارهای کاهش نرخ بیکاری یاد کرد و گفت: زیرساخت های آموزش های مهارتی در کشور توسعه مناسبی داشته و نهضت خوبی در این حوزه شروع شده بنابراین ضرورت دارد با یک برنامه ریزی بهتر و مناسب تر کیفیت این آموزش ها را نیز ارتقا دهیم.
اقتصام(4)9123**1558**1581
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
29/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]
صفحات پیشنهادی
دستاوردهای جهاددانشگاهی نماد عینی کارآمدی مدیریت جهادی است
دستاوردهای جهاددانشگاهی نماد عینی کارآمدی مدیریت جهادی است سمنان - ایرنا - رییس جهاد دانشگاهی استان سمنان گفت توفیقات و دستاوردهای مهم جهاد دانشگاهی نماد عینی کارآمدی مدیریت جهادی است حسن رهایی روز شنبه با اشاره به نامگذاری امسال بعنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریتبزرگترین ناشرآمریکایی کتابهای دانشگاهی، همکاری خود با ایران را متوقف کرد
فرهنگ و ادب بازار نشر پای تحریمها به حوزه نشر هم باز شد بزرگترین ناشرآمریکایی کتابهای دانشگاهی همکاری خود با ایران را متوقف کرد در آستانه برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران انتشارات آمریکایی مک گروهیل بزرگترین ناشر کتابهای دانشگاهی پزشکی و آموزشی همکارحضور پیشکسوتان در ما فرشته نیستیم کار را شیرینتر کرد
برزو ارجمند حضور پیشکسوتان در ما فرشته نیستیم کار را شیرینتر کرد بهترین خاطره من در سریال ما فرشته نیستیم مربوط به سکانسی است که باید در آن قطعهای را اجرا میکردم بروز ارجمند بازیگر ما فرشته نیستیم درگفتگو با خبرنگار رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگارن گفت سریال ماعدم همراهی رشته های تحصیلی با تغییرات بازار یکی از عوامل بیکاری است
عدم همراهی رشته های تحصیلی با تغییرات بازار یکی از عوامل بیکاری است سنندج - ایرنا - رییس کمسیون صنعت اتاق بازرگانی سنندج گفت عدم همراهی رشته های تحصیلی با تغییرات بازار یکی از عوامل بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی است سید کمال حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنارتقا کیفیت رشته های کاردانش، اولویت فنی و حرفه ای همدان است
ارتقا کیفیت رشته های کاردانش اولویت فنی و حرفه ای همدان است همدان - ایرنا - رییس اداره آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش آموزش و پرورش استان همدان گفت ارتقا کیفیت رشته های فنی و حرفه ای و کاردانش در هنرستان ها در اولویت برنامه های این اداره کل است احمد آقامحمدی روز یکشنبه درکارگردان"ما فرشته نیستیم": دنبال مسخره کردن هیچ لهجهای نبودیم / درمجموعه های نوروزی شاهد عجله بودیم
کارگردان ما فرشته نیستیم دنبال مسخره کردن هیچ لهجهای نبودیم درمجموعه های نوروزی شاهد عجله بودیم فرهنگ > تلویزیون - نسیم آنلاین نوشت در نشست سریال ما فرشته نیستیم فلورا سام گفت دنبال مسخره کردن هیچ لهجهای نبودیم اما با لهجه لری مخالف کردند نشست عوامل«رد کارپت» دو نمایش در بازار کن دارد/ جشنوارهای با فضای سانتیمانتال
فرهنگ و هنر سینمای ایران رد کارپت دو نمایش در بازار کن دارد جشنوارهای با فضای سانتیمانتال فیلم سینمایی رد کارپت به کارگردانی رضا عطاران و تهیهکنندگی احمد احمدی در دو سانس در بازار جشنواره فیلم کن نمایش داده میشود احمد احمدی تهیهکننده فیلم سینمایی «رد کارپت«شیار 143» به بازارهای جهانی میرود/ اکران دانشگاهی از اردیبهشت
فرهنگ و هنر سینمای ایران شیار 143 به بازارهای جهانی میرود اکران دانشگاهی از اردیبهشت محمدحسین قاسمی تهیهکننده فیلم سینمایی شیار 143 از آغاز اکران دانشگاهی این فیلم سینمایی از اول اردیبهشت ماه در دانشگاههای سراسر کشور خبر داد محمدحسین قاسمی تهیهکننده فیلم سینماییجهاد دانشگاهی گیلان در واکنش به انعکاس خبر 40 نفر از کارکنان این نهاد هدف جهاد دانشگاهی ایجاد فرصتهای شغلی بر
جهاد دانشگاهی گیلان در واکنش به انعکاس خبر 40 نفر از کارکنان این نهادهدف جهاد دانشگاهی ایجاد فرصتهای شغلی برای فارغالتصیلان رشتههای مختلف استروابط عمومی جهاد دانشگاهی گیلان گفت هدف جهاد دانشگاهی ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان بهویژه فارغالتصیلان رشتههای مختلف است به گزارکم لطفي به رشته امور فرهنگي در دانشگاه علمي و کاربردي
۲۶ فروردين ۱۳۹۳ ۱۱ ۱۶ق ظ به مناسبت سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي کم لطفي به رشته امور فرهنگي در دانشگاه علمي و کاربردي گروه فرهنگي به گزارش خبرگزاري موج رشتهي امور فرهنگي در سطح کارداني و مديريت امور فرهنگي در سطح کارشناسي ناپيوسته رشتهي جوان بسيار جذاب و دلزوم اصلاح فرهنگ غلط مدرک گرایی/ دانشگاهیان وارد میدان کارآفرینی شوند
استانها شرق کرمان آیت الله جعفری لزوم اصلاح فرهنگ غلط مدرک گرایی دانشگاهیان وارد میدان کارآفرینی شوند کرمان – خبرگزاری مهر امام جمعه کرمان با اشاره به فرهنگ اشتباه مدرک گرایی در جامعه از مسئولان خواست این فرهنگ غلط را اصلاح کنند به گزارش خبرنگار مهر آیت الله سید یحیی جعفمدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی ایران: تولید و توزیع لامپهای رشتهای از ابتدای امسال ممنوع است/هنوز این لامپ ه
مدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی ایران تولید و توزیع لامپهای رشتهای از ابتدای امسال ممنوع است هنوز این لامپ ها در بازار وجود داردمدیرعامل سازمان بهرهوری انرژی ایران سابا با بیان اینکه توزیع لامپهای رشتهای در کشور از ابتدای امسال ممنوع است گفت هنوز این گونه لامپها که موجب افخدمات رایانش ابری میتواند محرک خوبی برای ورود به بازار کسب و کار
خدمات رایانش ابری میتواند محرک خوبی برای ورود به بازار کسب و کار رایانش ابری امروزه یکی از موضوعات اصلی در سیستمهای توزیع شده و به جای استفاده از کامپیوترهای مجزا از منابع سختافزاری به عنوان یک انبار مشترک از منابع پردازشی و ذخیرهسازی استفاده میشود به گزارش خبرنبرگزاری سلسله نشستهای «افکار و احوال ما» به همت جهاد دانشگاهی البرز
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۳ سلسله نشستهای افکار و احوال ما با هدف آموزش برای تربیت خودخواسته افراد نسبت به افکار و احساسات خویش از سوی جهاد دانشگاهی واحد استان البرز در دانشگاه خوارزمی برگزار میشود جمشید ندافی مدیر اداره فعالیتهای ادبی هنری و دینی معاونت فرهنگی جهااز 16 فروردین تاکنون 40 نفر از کارکنان جهاد دانشگاهی گیلان اخراج شدند
از 16 فروردین تاکنون40 نفر از کارکنان جهاد دانشگاهی گیلان اخراج شدند40 نفر از کارکنان جهاد دانشگاهی گیلان از 16 فروردین تاکنون اخراج شدند و دلیل این اخراج هنوز مشخص نیست به گزارش خبرگزاری فارس از رشت به دنبال تغییر مدیریت در جهاد دانشگاهی گیلان تعداد 40 نفر از کارکنان این نهادرئیس فراکسیون کارگری مجلس: ورود ۸۰۰ هزار فارغالتحصیل به بازار کار در سال جاری/ دولت متعهد به حفظ تورم شد
رئیس فراکسیون کارگری مجلس ورود ۸۰۰ هزار فارغالتحصیل به بازار کار در سال جاری دولت متعهد به حفظ تورم شدرئیس فراکسیون کارگری مجلس با اشاره به ورود ۸۰۰ هزار جوان فارغالتحصیل دانشگاهی به بازار کار در سال جاری گفت در مزاکرات دستمزد ۹۳ اعضای شورای عالی کار با توجه به تضمین دولت برامدیرکل دفتر متوسطه آموزشهای فنیوحرفهای آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس: ۸۰ درصد فارغالتحصیلان هنرستانی ج
مدیرکل دفتر متوسطه آموزشهای فنیوحرفهای آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس ۸۰ درصد فارغالتحصیلان هنرستانی جذب بازار کار میشوند ارائه 4500 ساعت آموزشمدیرکل دفتر متوسطه آموزشهای فنیوحرفهای وزارت آموزش و پرورش گفت طبق پژوهشهای انجامشده بیش از ۸۰ درصد فارغالتحصیلان هنرست-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها