تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 19 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851679221




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رشته های دانشگاهی باید با نیازهای بازار کار منطبق شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مشاور عالی وزیر علوم : رشته های دانشگاهی باید با نیازهای بازار کار منطبق شود تهران - ایرنا - مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تجدیدنظر در برخی از رشته ها و برنامه های درسی به منظور ایجاد تناسب بین نظام آموزش عالی و بازارکار کشور، ضرورتی انکارناپذیر است.


جعفر توفیقی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یادآور شد که ایجاد تناسب بین نظام آموزش عالی و بازار کار کشور نیازمند به یک تعامل دو طرفه است و ضرورت دارد نظام آموزش عالی در برخی از رشته ها و برنامه های درسی تجدیدنظر کند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر بازار کار کشور از نظر حجم، کیفیت و تنوع به لحاظ منابع انسانی مناسب نیست و تا زمانی که در این بخش به استانداردهای لازم دست نیابیم، نمی توانیم تعامل و تناسب مناسبی بین این بازار و نظام آموزش عالی برقرار کنیم.
مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت ایجاد ظرفیت بیشتر در بازار کار کشور به منظور جذب دانش آموختگان دانشگاهی، خاطرنشان کرد: برای حل مشکل اشتغال باید تعامل و تناسب دو طرفه بین نظام آموزش عالی و بازار کار کشور برقرار شود. از یک سو نظام آموزش عالی باید در برخی از رشته ها و برنامه های درسی تجدیدنظر کند و از سوی دیگر باید حجم، کیفیت و تنوع بازار کار افزایش یابد.
توفیقی افزود : نرخ بالای بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی یک دغدغه جدی برای کشور است و برای حل مشکل اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی باید به دنبال ایجاد فرصت های شغلی جدید متناسب با توانمندی های این گروه باشیم.

** نگاه به حوزه علم باید کاربردی باشد
مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خواستار نگاه علمی و کاربردی به حوزه علم شد و گفت: در حال حاضر تصور عمومی این است که آموزش ها در دانشگاه علمی و کاربردی باید شغل محور باشد در حالی که باید سایر دانشگاه ها نیز علمی و کاربردی و شغل محور عمل کنند و این گونه نباشد که برخی دانشگاه ها کاربردی و برخی دیگر نظری باشند.
وی یکی از مشکلات دانش آموختگان دانشگاهی را عدم توانمندی آنها در طراحی، تجزیه، تحلیل و به کارگیری علم دانست و افزود: طراحی، تجزیه، تحلیل و به کارگیری علم الزاما به معنای شغل نیست بلکه منظور کاربردی کردن علم است. کاربردی کردن علم فقط مختص به دانش آموختگان دانشگاه علمی و کاربردی نیست بلکه سایر دانشگاه ها نیز باید دانش آموختگانی کاربردی داشته باشند.
به گفته توفیقی، دانشگاه های علمی و کاربردی باید یک نوع از کاربردی کردن علم را دنبال و دانشگاه های نظری نیز با نوع دیگری از کاربردی کردن، علم را دنبال کنند.
مشاور عالی وزیر علوم ، مقوله های علمی و کاربردی را یک شیوه زیست توصیف کرد و گفت: بحث علمی و کاربردی را نباید فقط در شغل خلاصه شود، اگر تا دیروز علمی و کاربردی برای شغل دیده می شد امروز باید برای شغل و زندگی پایدار دیده شود، این دو، یکی نیستند، کشور می تواند مشکل بیکاری نداشته باشد، اما ناپایدار باشد. کشور باید مشکل بیکاری را رفع کند، در عین حال توسعه پایدار هم داشته باشد.

** تربیت دانش آموختگان دانشگاهی متناسب با نیازهای اقتصاد دانش بنیان
توفیقی، علمی و کاربردی را ˈعلم نافعˈ توصیف کرد و گفت: تمام تلاش ما در نظام آموزش عالی باید این باشد علمی تولید کنیم که بیشترین تاثیر و کاربرد را در اقتصاد دانش بنیان داشته باشد، اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که بیشترین جذب علم و کاربرد علم را داشته باشد.
وی افزود: دانشگاه برای آن که بتواند در اقتصاد دانش بنیان نقش آفرینی کند باید نظام برنامه ریزی تعاملی با صنعت داشته باشد، اقتصاد دانش بنیان، یک روح و هسته مرکزی دارد و آن به حداقل رسیدن فاصله بین تولید علم و مصرف علم است، در این میان نظام علمی و اقتصادی باید طوری مدیریت شود که این فاصله را به حداقل برساند.
وی با تاکید بر ضرورت تقسیم بندی سیاست های مربوط به اقتصاد دانش بنیان، تصریح کرد: براین اساس می توان سیاست های اقتصاد دانش بنیان را در سه دسته نظام عرضه علم و فناوری، نظام تقاضای علم و فناوری و زیرساخت های مبادله عرضه و تقاضا تقسیم بندی کرد و در این میان باید در هر سه نظام سیاست ها تجدیدنظر و به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کرد.
به گفته توفیقی، به عنوان نمونه در نظام عرضه علم و فناوری دانشگاه ها و مراکز پژوهشی باید به سمت سهم بیشتر در تولید حرکت کنند و نظام آموزشی نیز باید به سمت مهارت و دانشگاه کارآفرین سوق یابد. در این حوزه پارک ها و مراکز رشد باید تقویت شوند و مدیریت پژوهش و منابع باید مورد تجدیدنظر قرار گرفته و در بحث قابلیت دانش آموختگان نیز علاوه بر توجه کردن به رشد نظری به مباحث کاربردی و کارآفرینی نیز توجه شود.
مشاور عالی وزیر علوم تاکید کرد: دانشگاهی که می خواهد در اقتصاد دانش بنیان نقش داشته باشد باید نظام تعاملی با صنعت را مورد توجه قرار دهد.
وی با بیان آن که در سیاست های مربوط به نظام تقاضای علم و فناوری نیز باید تجدیدنظرهایی صورت گیرد، گفت: باید اقدامی صورت گیرد تا سیاست های طرف تقاضا تحریک کننده تقاضا باشد و در این حوزه هرچه بخش خصوصی فعالتر شود، کشش تقاضا نیز افزایش می یابد.
توفیقی یکی از دلایلی راکه صنعت در بحث استفاده از فناوری های تولید داخل احتیاط به خرج می دهد ، فقدان سیاست خطرپذیری در این بخش دانست و گفت: در این زمینه باید به سمت سرمایه گذاری های خطرپذیر حرکت کنیم.

** به حداقل رسیدن فاصله تولید و مصرف علم
به گفته مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، یکی از ویژگی های عصر حاضر به حداقل رسیدن فاصله تولید و مصرف علم است.
توفیقی گفت: نظام نوآوری بر به حداقل رسیدن فاصله بین تولید و مصرف علم تاکید دارد. همواره در کشور ما بین خروجی دانشگاه و ورودی صنعت یک فاصله وجود داشته است، برای کاهش این فاصله باید صنعت مسئولیت بخشی از آن را بپذیرد زیرا مشاغل به حدی از پیچیدگی رسیده اند که دانشگاه هرچقدر هم که تلاش کند، نمی تواند آموزش های تکمیلی داشته باشد، بلکه باید بخشی از این آموزش ها توسط صنعت دنبال شود.
وی افزود: بسیاری از فناوری ها زاییده مهارت هستند و سپس دانش بنیان شده اند، بسیاری از کارآفرینی ها نیز از مهارت نشأت می گیرند. منشاء بحثی که امروز درباره کارآفرینی وجود دارد، مهارت است، تجربه نشان می دهد بستر کارآفرینی مهارت است.

** ارتقای مهارت های بینشی دانش آموختگان دانشگاهی
توفیقی بر اثربخشی هرچه بیشتر دانش آموختگان دانشگاهی تاکید کرد و گفت: یکی از دغدغه های کنونی نظام آموزش عالی عدم اثربخشی مناسب دانش آموختگان دانشگاهی است. توسعه مهارت آموزی منجر به توسعه و اثربخشی فناوری ها می شود.
وی با اشاره به مهارت بینشی دانش آموختگان دانشگاهی گفت: ما در حوزه مهارت آموزی به دانش آموختگان دانشگاهی، توجهی به مهارت بینشی آن ها نداریم، در کنار دانش و مهارت ما نیاز به مجموعه ای از بینش ها داریم، هم اکنون بیشترین تمرکز ما بر روی دانش و مهارت است و کمتر به بینش توجه داریم.
از نظر توفیقی، شیوع پدیده هایی نظیر خرید و فروش پایان نامه و مقاله ها نشان دهنده عدم آموزش بینش و فرهنگ در دانشگاه ها است. در صورتی که دانشجو از استاد خود سهل انگاری ببیند، همان گونه تربیت می شود.
وی معتقد است: نظام علمی و کاربردی انسان متعهد به اخلاق می خواهد.

** افزایش کیفیت آموزش های مهارتی
مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان به افزایش کیفیت آموزش های مهارتی در کشور اشاره و از آن به عنوان یکی از راهکارهای کاهش نرخ بیکاری یاد کرد و گفت: زیرساخت های آموزش های مهارتی در کشور توسعه مناسبی داشته و نهضت خوبی در این حوزه شروع شده بنابراین ضرورت دارد با یک برنامه ریزی بهتر و مناسب تر کیفیت این آموزش ها را نیز ارتقا دهیم.
اقتصام(4)9123**1558**1581
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




29/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن