واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۳ (۱۱:۱۶ق.ظ)
به مناسبت سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي؛ کم لطفي به رشته امور فرهنگي در دانشگاه علمي و کاربردي گروه فرهنگي
به گزارش خبرگزاري موج، رشتهي امور فرهنگي در سطح کارداني و مديريت امور فرهنگي در سطح کارشناسي ناپيوسته، رشتهي جوان، بسيار جذاب و در عين حال مهم و راهبردي است که در واحد فرهنگ و هنر تمام مراکز علمي وکاربردي، زير نظر دانشگاه جامع علمي وکاربردي، تاسيس، و سرفصل دروس دورهي کارداني و کارشناسي ناپيوستهي آن توسط وزارت علوم، تحقيقات و فناوريِ شوراي عالي برنامه ريزي، در تاريخ 1380/07/01 fه تصويب رسيده است.
دانشجويان اين رشته در مقطع کارداني، با سرفصل هايي چون مباني جامعه شناسي، مباني حقوق و قانون اساسي، ميراث فرهنگي ايران، سبک هاي ادبي ايران، آشنايي با هنرهاي معاصر، روش تحقيق، اصول سخنوري، رسانه شناسي، گردشگري، اصول و تکنيکهاي روابط عمومي و...آشنا ميشوند و در صورت گذراندن اين واحدهاي درسي، همچنين فارغ التحصيلشدن از مقطع کارشناسي ناپيوستهي اين رشته، به عنوان يک متخصص، مشاغلي مانند مديريت امور فرهنگي،کارشناس برنامهريزي امور فرهنگي،کارشناس روابط بين الملل،کارشناس گردشگري و... را در بسياري از سازمانهاي دولتي و غير آن، احراز نمايند.
بسيارخوب! تا اين جاي کار همه چيز عالي است و ظاهراً هيچ مشکلي وجود ندارد. با اين همه درد و دردسر اصلي هنگامي آغاز ميشود که جامعهي تشنهي فرهنگ اين روزهاي ما، اغلب اين موارد را تنها نوشته هاي طلايي برکاغذ ميبيند و بين طرح و ايدههاي درخشان و کيفيت اجرا و عملياتيشدن اين ايدهها، زمين تا آسمان فاصله احساس ميکند.
مسألهي بغرنج تر اينکه بسياري از دانشجويان اين رشته جز معدود کارمنداني که شغل از پيش تعيين شده اي دارند و براي گرفتن مدرک مورد نظر وارد اين رشته شده اند، حتي نميدانند براي چه اين رشته را برگزيده اند! و در آينده در چه حوزه هايي از اين تخصص بهره خواهند برد. از سويي هجمه ها و موج هاي منفي دريافتي از محيط و اطرافيان نسبت به اين رشتهي تحصيلي به حدي زياد است که بسياري از علاقه مندان به اين رشته را نيز با ترديدهاي جدي مواجه مي سازد. به نمونه هاي زير توجه کنيد:
-رشته ي امور فرهنگي؟!به چه دردي مي خورد؟!
-ديگر چسباندن چند عدد پوستر و برگزاري همايش هاي بيهوده و بردن بچه ها به اردو که اين اداها را ندارد...!
-اصلا چرا (رشته) روابط عمومي نميخواني؟ اين روزها روابط عمومي خيلي طرفدار دارد...امور فرهنگي؟! حتما ديوانه شدهاي!
حتي کار به جايي رسيده است که براي مثال رشته ي امور فرهنگي به دليل جو نامساعد حاکم و عدم استقبال دانشجويان از اين رشته، در برخي از مراکز علمي و کاربردي به حالت تعليق درآمده است و...
برخلاف راي و نظر برخي از متوليان غيرمتخصص فرهنگي، اينگونه ديدگاههاي منفي و تخريبي درخصوص مسائل فرهنگي، يک شبه و از پاي بته به عمل نيامدهاند، مردم اين مرز و بوم نيز با مسألهي فرهنگ بيگانه نيستند، اين بدنهي دولت (به معناي عام) و نگاه ناقص، نامحترمانه و بيتوجهي عمدي و غيرعمدي آن به مقوله ي فرهنگ است که به قاطبه ي مردم نيز سرايت ميکند و آنها را نسبت به چنين مسألهاي بي تفاوت مي سازد.
متوليان محترم فرهنگي، لطفا به پرسش هاي زير پاسخ دهيد!
-چرا فارغ التحصيل رشتهي فيزيک، مهندسي شيمي و...در راس امور فرهنگي قرار ميگيرند و صداي هيچکس هم در نميآيد؟
-ميراث ادبي و فرهنگي کشورمان به تاراج مي رود؛ بودجههاي فرهنگي سر از ناکجا آباد در ميآورند، تيراژ کتاب روز به روز کمتر ميشود( 1000جلد براي يک ملت 75 ميليوني!) مسائل ضد فرهنگ ملي و ديني، مثل قارچ در برابر چشمانمان رشد ميکنند و ما همچنان درخواب غفلت به سر مي بريم چرا؟!
-شعارهاي دهان پرکن ِ بدون عمل کي به پايان مي رسند و رشته ي غني و در عين حال مهجور امور فرهنگي در دانشگاه علمي و کاربردي، کي جايگاه اصلي و به حق خود را به دست خواهد آورد؟
ما که هرچه فرياد زديم صداي مان به گوش کسي نرسيد؛ اميدواريم دوستان ارجمند، منويات و دغدغه هاي مقام معظم رهبري را در باب پرداختن جدي به مسألهي فرهنگ جدي بگيرند و يادشان باشد که امسال، سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي است.
و ما ايراني ها را زماني به فرهنگ مان مي شناختند!
ضد فرهنگ نباشيم.
اعظم رمضاني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]