تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ما قومى هستيم كه تا گرسنه نشويم غذا نمى‏خوريم و تا سير نشده‏ايم دست از غذا مى‏ك...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798578772




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد برگزاری جشنواره بازی‌های بومی و محلی با شرکت 200 دانش‌آموز در دهدشت


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
برگزاری جشنواره بازی‌های بومی و محلی با شرکت 200 دانش‌آموز در دهدشت
200 دانش‌آموز از 14 آموزشگاه دخترانه در دهدشت با اجرای جشنواره بازی‌های بومی و محلی سنت دیرینه بزرگان و گذشتگان را به نمایش گذاشتند.

خبرگزاری فارس: برگزاری جشنواره بازی‌های بومی و محلی با شرکت 200 دانش‌آموز در دهدشت


به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، در عصر نوین که فناوری‌های جدید در زندگی حاکم شده است، برگزاری بازی‌های بومی،محلی می‌تواند فرزندان را با هویت ایرانی خود آشنا کند. بازی‌های بومی، محلی در ذهن و درون مردم ثبت و ضبط است، اما برای حفظ و نگهداری از آن‌ها نیاز به برنامه‌ریزی و تلاش مردم، مسئولان و فرهنگ‌دوستان بوده تا از گذشته درخشان و ماندگار خود پاسداری کنند؛ چراکه این گنجینه یادگار مردان و زنان این دیار حماسه آفرین و کهن است. پدران، پدربزرگ‌ها، مادران و مادربزرگ‌های ما با بازی‌هایی از قبیل هفت‌سنگ، قطور،چوب‌کلی، الختور، چوب‌بازی، سوارکاری، طناب‌کشی، گرگم‌و گله می‌برم،دستمال‌بازی و.. اوقات فراغت و بیکاری خود را سپری می‌کردند، جدا از شکل ظاهری این بازی‌ها، دوستی، صلح و صفا را در بین مردم پایدارتر می‌کرد. شهرنشینی و افزایش مهاجرت روستائیان به شهر کم‌کم چهره روستایی و هویت واقعی را از روستاها گرفته و اجرای مسابقات و جشنواره‌های بازی‌های بومی، محلی با هدف احیای این بازی‌ها و آشنایی دانش‌آموزان با این بازی‌ها تجدیدی است بر خاطرات و فرهنگ سالم و غنی گذشتگان ما. نخستین جشنواره بازی‌های بومی،محلی شهرستان کهگیلویه عصر امروز با حضور 200 دانش‌آموز دختر از 14 آموزشگاه در سالن ورزشی تختی دهدشت برگزار شد. در این جشنواره شرکت‌کنندگان پس از اجرای حرکات ورزشی در رشته‌های وسطی(داژبال)،طناب‌کشی،هفت سنگ، قطور، آس آس(اتاری) و دستمال بازی به اجرای نمایش پرداختند.

بازی وسطی یکی از ورزش‌های سنتی ایرانیان که از زمان‌های قدیم به عنوان یک بازی پرنشاط و همگانی مطرح و دربین اقشار مختلف مردم رایج بود.

این رشته ورزشی در عصر کنونی دارای مخاطبان چشمگیری در بین سنین مختلف است و توانسته به عنوان یک ورزش خانوادگی و کم‌هزینه در بین جوامع مختلف مطرح و مورد استقبال قرار گیرد. بازی طناب‌کشی با دو گروه آغاز می‌شود و تنها وسیله بازی طناب است. این بازی در رده‌های سنی مختلف انجام می‌شود و نیاز به مکان خاصی هم ندارد؛ اگر شاخص طناب از نقطه معین شده که معمولاً در وسط طناب قرار دارد به سمت گروهی که بیشترین کش را اعمال کنند کشیده شود، آن گروه برنده می‌شود.

هفت سنگ از بازی‌های متداول در نقاط مختلف کشور و به خصوص استان کهگیلویه و بویراحمد است. ابزار به کار رفته در این بازی جزو ابزار دستی و همیشه موجود در طبیعت است و به همین دلیل در بین کودکان و نوجوانان و گاهاً بزرگسالان همه‌گیری دارد.

در مرحله نخست بازی قطور ابتدا یکی از شرکت‌کنندگان سنگ‌ها را در دست گرفته و چهار عدد دیگر را روی زمین پخش می‌کند؛ سپس سنگی را که در دست دارد به هوا پرتاب کرده و قبل از اینکه به زمین برسد یکی از سنگ‌ها را از روی زمین برمی‌دارد و سنگی را که برداشته است در دست دیگر قرار داده و دوباره همین کار را برای دیگر سنگ‌های موجود تکرار می‌کند تا اینکه همه سنگ‌ها را از زمین بردارد.

در مرحله دوم سنگ‌ها را دوتا دوتا برمی‌دارد و در مراحل بعدی سه‌تایی و چهارتایی از زمین برمی‌دارد؛ بعد از آن پنج سنگ را باهم بالا انداخته و سعی می‌کند همه را بر پشت دست خود سوار کند. نکته جالب توجه در باور مردم خشک شدن شیر گوسفندان و گاوها با بازی قطور است، یعنی بعضی‌ها معتقدند این بازی شیر گوسفندان و گاوها را کم و کمتر می‌کند. در بازی آس آس(اتاری) که در مستطیل 6 خانه‌ای اجرا می‌شود، بازیکن با پرتاب یک سنگ به هر خانه به ترتیب از اولین تا ششمین خانه را با حرکت لی زدن و انتقال این سنگ طی حرکت (با نوک پای راهنما در لی) از هر خانه به خانه بعد به ترتیب بدون اینکه توقف سنگ روی خطوط هر خانه باشد، مرحله نخست را تمام کرده و در مرحله بعد سنگ را روی سر گذاشته و با چشم بسته بدون برخورد پا با خطوط بین خانه‌ها هر 6 خانه را طی کرده و برنده بازی می‌شود.

رقص محلی دستمال بازی در جشن‌های عروسی کهگیلویه رواج دارد. در این نوع رقص که با پوشیدن لباس محلی همراه است دختران یک دایره تشکیل داده و بصورت منظم با ساز و نقاره و ریتم مناسب دستمال بازی می‌کنند. انتهای پیام/82016/ذ40

93/01/28 - 16:43





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن