تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):توبه زيباست، ولى از جوان زيباتر .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820803750




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تفاوت اوراق وقف و قرض الحسنه


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه
تفاوت اوراق وقف و قرض الحسنه
در صورتی‌که فردی بخواهد به صورت محدود و در زمان مشخص کار خیری انجام دهد و سپس اصل مبلغ خود را باز پس گیرد، از اوراق قرض‌الحسنه استفاده می‌کند اما اگر فردی تمایل به انجام کارهای خیرخواهانه داشته باشد، بدون اینکه اصل مبلغ خود را دریافت نماید، از اوراق وقف استفاده می‌کند.



به گزارش خبرگزاری مهر، مهمترین تفاوت اوراق وقف و اوراق قرض الحسنه (به عنوان نمونه دیگری از ابزارهای مالی غیرانتفاعی) آن است که اوراق وقف بدون سررسید هستند، در حالی که اوراق قرض الحسنه دارای سررسید محدود هستند.

اوراق قرض‌الحسنه اوراق بهاداری است که براساس قرارداد قرض بدون بهره منتشر می‌شود و به‌ موجب آن، ناشر اوراق به‌ میزان ارزش اسمی آنها به دارندگان اوراق بدهکار است و باید در سررسید به آنان بپردازد. این اوراق كه با مجوز بانك مركزی چاپ و منتشر می‌شوند، دارای مبلغ و مدّت معین هستند و در صورتی‌كه موضوع (ازدواج، مسكن و ...) روی آن درج شود، دربرانگیختن انگیزه جهت اختصاص وجوه مؤثرتر است. این اوراق را كمیته امداد، بانک‌ها و صندوق‌ها عرضه می‌کنند و تمام وجوه باید به‌ حساب خاص كمیته امداد واریز شود.

در اوراق مزبور، تضمین می‏‌شود كه وجوه تخصیص‌یافته در مدّت تعیین‌شده به قرض‌دهنده بازپرداخت می ‏شود. بازپرداخت این وجوه از طریق بانک‌ها یا كمیته امداد میسّر می‌شود. این اوراق، بی‌نام است و دارنده آن، مالک آن شمرده می‌شود. همچنین این اوراق قابلیت فروش قبل از سررسید را نزد مرجع فروشنده دارد.

اوراق قرض‌الحسنه ابزار مناسبی برای تقویت نهاد قرض‌الحسنه و گسترش آن در جوامع اسلامی است. بر این اساس، در کشورهای مختلف اسلامی از جمله ایران، برخی اندیشمندان مسلمان چنین ابزار مالی خیرخواهانه‌ای را طراحی کردند که در برخی از کشورها اجرا نیز شده است و دستورالعمل انتشار اوراق قرض‌الحسنه در 14 ماده و 4 تبصره در اجرای بند (2) مادة (7) قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذرماه 1384 روز هفدهم دی ماه جاری به تصویب هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.

اما اگر فردی تمایل به انجام کارهای خیرخواهانه داشته باشد، بدون اینکه اصل مبلغ خود را دریافت نماید، از اوراق وقف استفاده می‌کند و حتی بعد از مرگ هم از سود این اوراق و عمل وقف خود استفاده می‌کند، در حالی که اگر بخواهد تنها به صورت محدود و در زمان مشخص کار خیری انجام دهد و سپس اصل مبلغ خود را باز پس گیرد، از اوراق وقف قرض‌الحسنه استفاده می‌نماید.
 


۱۳۹۳/۱/۲۶ - ۰۹:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن