تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806741495




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت به گونه ای در امور خانواده ورود پیدا کند که دخالت محسوب نشود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


دین و اندیشه
دولت به گونه ای در امور خانواده ورود پیدا کند که دخالت محسوب نشود
حجت الاسلام زیبایی نژاد، رئیس مرکز تحقیقات زنان و خانواده حوزه علمیه قم در نشست «مناسبات خانواده و دولت» گفت: بایستی به الگویی از تعامل خانواده و دولت برسیم که دولت براساس مکانیزم عقلانی به گونه ای در امور خانواده ورود پیدا کند که دخالت محسوب نگردد.



به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی مناسبات خانواده و دولت با مشارکت مرکز تحقیقات زن و خانواده مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران و دفترامور زنان و خانواده در وزارت کشور تشکیل شد.
 
هدف نشست جلب توجه جامعه مدیریتی کشور به ضرروت اتخاذ رویکردی مشخص و قابل دفاع در مناسبات خانواده و دولت، درگیر ساختن ذهنیت جامعه علمی و زمینه سازی برای انجام پژوهشهای غنی در موضوع مورد بحث، زمینه سازی برای تقویت کارکردهای خانواده از طریق اصلاح، ارتقاء و بهبود مناسبات دولت و خانواده و تلاش برای ارزیابی نقش دولتها (حاکمیت) در حوزه خانواده اعلام گردید.
 
در جلسه صبح دکتر فرهمندپور، مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده و سرپرست مرکز مطالعات و تحقیقات زنان دانشگاه تهران ضمن خیر مقدم به مدعوین حاضر در جلسه به گفتمان خانواده، و تولید ادبیات در زمینه مناسبات خانواده، و دولت با رویکردهای گوناگون اشاره کرد. 
 
وی ضمن درخواست از همکاران خویش برای استفاده از تولیدات بالفعل و زمینه های تولیدی در عرصه خانواده، از مهمانان و اساتید حوزه و دانشگاه تقاضا کرد تا دستاوردهای علمی و پژوهش خود را در قالب مقاله، کتاب، طرح پژوهشی عرضه کنند. وی به نشست علمی و گفتگو و مباحثه علمی بین صاحب نظران در عرصه خانواده اشاره کرد و هدف آنرا تولید ادبیات اولیه در این زمینه دانست.
 
در ادامه حجت الاسلام زیبایی نژاد، رئیس مرکز تحقیقات زنان و خانواده حوزه علمیه قم، مناسبات دولت را به معنای عام آن که در سطح حاکمیت مطرح می شود، دانست.
 
وی تأکید کرد: در مواقعی بحث نظری براساس مناسبات بین خانواده و دولت نظریه های مرتبط با خانواده مطرح می گردد و در مواقعی بحث درباره عینیت جامعه مطرح می شود به این صورت که در جمهوری اسلامی ایران با توجه به مختصات نظام چه سیاستهایی درباره نظام خانواده باید صورت گیرد.
 
وی خانواده را نهاد ارزشمند در آموزه های دینی دانست که در تعامل با دین می توان با بازتولید ارزش های دینی کمک کند. زیبایی نژاد تصریح کرد: خانوده ای توانمند است که مشکلات خودش را در داخل خانواده حل کند و قدرت مواجهه با بحران های زندگی را دارا باشد. 
 
وی یکی از مهمترین کارکردهای خانواده را جامعه پذیری فرزندان متناسب با آرمانها و ارزشهای جامعه دانست و افزود: تحول در ساختارهای اقتصادی – اجتماعی و سیاسی، خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد.
 
وی ضمن یادآوری اینکه حکومت موفق حکومتی است که دغدغه و مساله خود را به آرمان برای جامعه تبدیل کند، تصریح کرد: اگر مسایل مواردی مانند ازدواج ، فرزند آوری برای خانواده مطلوب نباشد، ورود حکومت به آن مسایل موجب فاصله بیشتری حاکمیت و مردم خواهد شد و هزینه هایی را در پی خواهد داشت.
 
در ادامه میزگرد بررسی و تبیین ابعاد نظری مناسبات خانواده و دولت با حضور حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد و دکتر تقی آزاد ارمکی، دکترای جامعه شناسی و استاد گروه جامعه شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و دکتر محمدتقی کرمی عضو هیأت علمی و مدیر گروه مطالعات زنان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
 
ابتدا دکتر آزاد ارمکی ضمن واکاوی مفهوم خانواده در ایران، خانواده را امر تاریخی در ایران دانست و افزود: پیوستگی بین خانواده، دولت و دین، ساحت اجتماعی ایجاد کرده است. وی دوگونه نظریه را درباره خانواده مطرح کرد: 1. نظریه تعاملی بین خانواده و دولت 2. نظریه سلطه و استبداد در ارتباط با خانواده و دولت 
 
دکتر آزاد ارمکی خانواده را به عنوان پدیده اجتماعی مطرح کرد که کارگزاران متعدد ـ زنان، مردان و فرزندان ـ در درون آن وجود دارند. در نقادی رویکرد آسیب شناسانه به خانواده بایستی ملاحظاتی را رعایت کرد تا دولت مداخله در امور خانواده انجام ندهد. وی نگاه آسیب شناسی در امور اجتماعی را موجب دخالت دولت در مسایل و پدیده های اجتماعی دانست.
 
در ادامه زیبایی نژاد ضمن بیان مثلث خانواده – دولت – دین، افزود لازم است خانواده حداکثر توان و ظرفیت خود را به کار گیرد تا مشکلات خود را برطرف کند. به باور وی ورود دولت در امور مربوط به خانواده باید در آخرین مرحله باشد.
 
وی افزود: بایستی به الگویی از تعامل خانواده و دولت برسیم که دولت براساس مکانیزم عقلانی به گونه ای در امور خانواده ورود پیدا کند که دخالت محسوب نگردد.
 
در ادامه دکتر آزاد ارمکی ضمن بیان اصل نیازها و نظریه محبت و الفت، خانواده ای را قوی دانست که تصمیم گیری ها در درون خانواده انجام پذیرد به خلاف خانواده ضعیف که تصمیم گیری های مربوط به خانواده در دولت صورت می گیرد. وی تصریح کرد که دولت می تواند همکار و همراه خانواده باشد نه مداخله گر در امور خانواده.
 
دکتر محمدتقی کرمی در جمع بندی محورهای بحث به رابطه تعاملی خانواده و دولت اشاره کرد که خانواده عامل پیوند زننده بین دولت و نهادهای دیگر محسوب می گردد. وی ارایه محتوا را در خانواده اساسی دانست و افزود: رمز ماندگاری خانواده در ایران از خود گذشتگی آن بوده است که برای حل مشکلات و کاهش بحران  کارآیی بالایی داشته است که امروزه این عنصر مفقود می باشد. 
 
در میزگرد بعداز ظهر بررسی و تببین ابعاد عینی مناسبات خانواده و دولت با حضور دکتر فاطمه بداغی، حقوقدان و استاد دانشگاه، فریبا علاسوند، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده و حجت الاسلام والمسلمین مجید دهقان عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق مرکز مطالعات زن و خانواده برگزار شد وجمع بندی بحث توسط دهقان دبیر علمی صورت گرفت.



۱۳۹۲/۱۲/۱۸ - ۱۵:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن