واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
پيامبر خاتم در تورات و انجيل
نويد و بشارت آمدن پيامبر اسلام ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ به تصريح قران كريم در تورات و انجيل ذكر گرديده و مشخصاتش چنان بوده كه وقتي اهل كتاب آن حضرت را ديدند شتاختند و همان پيامبري يافتند كه حضرت موسي و عيسي ـ عليهم السلام ـ بشارتش را داده بودند
به گزارش سرویس دینی جام نیوز: یکی از سوالاتی که ممکن است به ذهن خطور کند این است؛ پیامبر اعظم(ص) که در قرآن به عنوان خاتم الانبیاء معرفی شده است چگونه در ادیان الهی دیگرشناخته شده اند؟ نويد و بشارت آمدن پيامبر اسلام ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ به تصريح قران كريم در تورات و انجيل ذكر گرديده و مشخصاتش چنان بوده كه وقتي اهل كتاب آن حضرت را ديدند شتاختند و همان پيامبري يافتند كه حضرت موسي و عيسي ـ عليهم السلام ـ بشارتش را داده بودند.(1)
در كتاب تورات امروزي نيز مي خوانيم: حضرت موسي ـ عليه السلام ـ به بني اسرائيل فرمود: و خداوند به من گفت، آن چه گفت و نيكو گفت: پيامبري را براي ايشان (بني اسرائيل) از ميان برادران ايشان مثل تو مبعوث خواهم كرد و كلام خود را به دهانش خواهم گذاشت و هر آنچه به او امر كنم به ايشان (بني اسرائيل) خواهد گفت و هر كس كه سخنان مرا كه او به اسم من مي گويد نشنود من از او مطالبه خواهم كرد.(2)
آنچه مسلم است اين پيامبر حضرت محمد ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ است نه حضرت عيسي ـ عليه السلام ـ ، چرا كه تورات حضرت اسماعيل را برداران بني اسرائيل معرفي كرده و پيامبري كه از نسل اسماعيل مبعوث شده حضرت خاتم الانبيا ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ مي باشد نه حضرت عيسي ـ عليه السلام ـ و بقيه جانشينان حضرت موسي ـ عليه السلام ـ نيز از نسل حضرت اسحاق و بني اسرائيل بودند در سفر پيدايش تورات آمده: فرشته خدا به هاجر فرمود: ... اينك تو حامله هستي و پسري خواهي زاييد، نام او را اسماعيل بگذار، چون خداوند آه و ناله تو را شنيده است، پسر تو وحشي خواهد بود و با برادران خود سر ناسازگاري خواهد داشت.(3)
باز مي خوانيم: و اعقاب و فرزندان اسماعيل دايماً با برادران خود در جنگ بودند.(4) بنابراين به روشني پيداست كه بني اسرائيل از نسل حضرت اسحاق برادر حضرت اسماعيل هستند و همواره با اسماعيل در اختلاف بودند و طبق تورات پيامبري كه خواهد آمد از نسل حضرت اسماعيل است و رسول گرامي اسلام ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ نيز از نسل حضرت اسماعيل مي باشند. و در انجيل هم حضرت عيسي ـ عليه السلام ـ به آمدن پيامبر اسلام بشارت داده، چنانچه در انجيل يوحنا مي خوانيم عيسي ـ عليه السلام ـ فرمود: اگر مرا دوست داريد احكام را نگاه داريد و من از پدر سوال مي كنم تسلي دهنده ي ديگر به شما عطا كند تا با شما بماند يعني روح راستين كه جهان نمي تواند او را قبول كند ولي شما او را مي شناسيد زيرا كه با شما مي ماند و در ميان شما خواهد بود.(5)
در جاي ديگر مي فرمايد: بعد از اين زياد با شما نخواهم گفت، زيرا كه رئيس اين جهان مي آيد و در من چيزي ندارد.(6) و باز فرمود: تسلي دهنده پس از من مي آيد و بر (حقانيت) من شهادت مي دهد و شما نيز شهادت خواهيد داد (كه او حق است) زيرا كه از ابتدا با من بوده ايد، اين را به شما گفتم تا لغزش نخوريد.(7) باز به حواريون گويد: و من به شما راست مي گويم كه رفتن من براي شما مفيد است زيرا اگر نروم تسلي دهند نزد شما نخواهد آمد.(8)
با نگاهي به سيره و خصوصيات اسلامي پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ مي بينيم تمام اين ويژگي ها كه حضرت عيسي ـ عليه السلام ـ اشاره كرده و به مسيحيان سفارش پيروي از او نموده در پيامبر اسلام جمع است مانند: 1. پيامبر اسلام همچو عيسي بشر و پيامبر است. 2. از لقب هاي حضرت محمد ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ رئيس الخلائق يعني رئيس جهان است. 3. در قرآن بارها به حضرت عيسي ـ عليه السلام ـ و حقانيتش در رسالت گواهي داده است. 4. هيچ گاه از پيش خود سخن نمي گويد و هر چه مي گويد وحي الهي است كه توسط جبرئيل از خداوند دريافت كرده است. 5. به امور آينده هم خبر داده است هماننند غلبه روم در اول سوره روم. و نيز رواياتي كه بر حوادث آخر الزمان دلالت دارند.
نتيجه اين كه در اديان آسماني به آمدن پيامبر اسلام ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ بشارت هايي داده بودند و قرآن بارها در مذمت يهود و نصاري اين نكته را تاكيد كرده است كه آنها پيامبر را به مانند فرزندان خويش مي شناختند ولي اينها پس از روشن شدن حقانيت پيامبر اسلام از پيروي وي سرباز زدند و به بيراهه رفتند.(9) پی نوشت ها: 1. رك: بقره:146، انعام:19، اعراف:157، صف:6.
2. كتاب مقدس، انگليس، ايلام، سوم، 2002م، عهد عتيق، سفر تثنيه، ب18، ش19و18.
3. همان، سفرپيدايش، ب16، ش10 ـ 11.
4. همان، ب25، ش17.
5. كتاب مقدس، عهد جديد، انجيل يوحنا، ب14، ش15 ـ 17.
6. همان، ش30.
7. همان، ب15، ش26.
8. همان، ب16، ش7.
9. رك: بقره:146، انعام:19، اعراف:157، صف:6 و...
۱۳۹۲/۱۰/۲۹ - ۱۵:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]