تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803202445




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه بدون شناخت درست انسان امكان پذير نيست/ تحول علوم انساني نيازمند تغيير مباني است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: توسعه بدون شناخت درست انسان امكان پذير نيست/ تحول علوم انساني نيازمند تغيير مباني است
يك محقق و پژوهشگر فلسفه گفت: به هيچ توسعه و پيشرفتي نخواهيم رسيد مگر اين كه اول به شناخت توانايي هاي انسان رسيده باشيم، بنابراين اولين گام اين است كه به انسان و به آن چيزهايي كه وابسته به انسان است اولويت بدهيم.

دكتر فائزه عابدكوهي در مورد اينكه مباني علمي و فلسفي تحول در علوم انساني چيست به خبرنگار مهر گفت: دربحث علوم انساني مشخصاً مناقشه اصلي بحث ماهيت علوم انساني است. مهمترين مسئله آن هم مسئله مباني علوم انساني است. مي خواهيم علوم انساني كه منطبق بر نيازهايمان باشد درست كنيم و اين كار نيازمند تغيير مباني است.

وي افزود: شكل دادن به اين مباني با شعار و دستورالعمل ممكن نيست، بلكه بايد توليد فكر كرد. توليد فكر هم بر اساس انديشه و بنيان هاي صحيح و با توجه به خواسته ها و نيازها و اقتضائات جامعه است. يعني خارج از اين موارد نيست. چيزي كه بايد در نظر بگيريم اين است كه مباني ما با مباني غربي تفاوت بسياري دارد. بالاخره مباني ما توأمان با اسلام و افكار و انديشه هاي اسلامي است و به طور كلي در فرهنگ و شكل گيري مباني با غرب خيلي تفاوت داريم. مباني معرفتي، انسان شناختي، فرهنگي و مابعدالطبيعه خودمان را داريم كه همه اينها در تحول علوم انساني بسيار مهم هستند و هر كدامشان در جايگاه خودشان بايد مدنظر قرار بگيرد. اولويت انديشه اي هم براي تغيير دادن اين مباني خيلي مهم هستند كه بر اساس فكر صورت بگيرد، يعني اصل اساسي فكر و انديشيدن است.

اين محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه درمورد اينكه آيا اين مباني در جامعه علمي ما تدوين شده است، تصريح كرد: تدوين شدن آن بنا بر تحول و تغيير است. يعني نمي توانيم بگوييم صددرصد تدوين شده است. هر چقدر كه با تحول تاريخي و زماني جلو مي رويم در هر كدام از اينها تغييراتي رخ مي دهد. بنابراين نمي توانيم به طور مطلق بگوييم اين مباني تدوين شده اند مي توانيم بگوييم بسترش فراهم است.

اين پژوهشگر فلسفه در مورد اينكه چه نهادها و سازمان هايي بايد عهده دار تدوين مباني علمي و فلسفي تحول علوم انساني باشند هم تصريح كرد: در درجه اول اين مسئوليت به آن حوزه هايي كه در حوزه علوم انساني كار مي كنند بر مي گردد. يعني جاها و پژوهشگاهايي كه مختص علوم انساني است، يعني توأمان با فرهنگ، تاريخ، جامعه، روانشناختي و انسان است. در درجه اول اين مسئوليت بر عهده اين نهادها است. حمايت هاي دولت هم مي تواند خيلي مهم باشد ولي پژوهشگاه هايي كه مختص انسان، روان انسان، فرهنگ انسان، و تاريخ انسان هستند خيلي بيشتر مي توانند در بسط مباحث علوم انساني كمك كنند و مي توانند در درجه اول بستر را در آنجاها فراهم كنند. اين مسئله در دانشگاه ها صورت مي گيرد ولي خيلي تدوين شده نيست و بسترش فراهم است.

عابد كوهي درباره اينكه تحول در علوم انساني چه نسبتي با توسعه يافتگي بومي ما دارد هم يادآور شد: خيلي روي هم تأثير دارند، زيرا هميشه مي گويند در مباحث علوم انساني جامعه به جايي رسيد كه حرفهايي براي گفتن داشته باشد و بتواند مسائل علوم انساني را حل كند حتماً بر علمش، توسعه اش و فناوري اش پيشرفت خواهد كرد. به دليل اينكه با انسان مواجه هستيم حالا در هر زمينه اي در هر علومي كه اين انسان قرار مي گيرد انسان و نيازهاي اين انسان باعث توسعه در هر چيزي مي شود.

وي افزود: شما وقتي انسان قدرتمندي از نظر فكري باشيد مي توانيد با افكاري كه داريد در يك كار قدم بزنيد و در آن كار موفق باشيد. بنابراين اولين گام اين است كه به انسان اولويت دهيم و به آن چيزهايي كه وابسته به انسان است مثل روان انسان، خرد انسان، انديشه انسان، اهميت بدهيم. اينها در درجه اول اهميت در علوم انساني است.

اين پژوهشگر حوزه فلسفه عنوان كرد: علوم انساني يعني آن چيزهايي كه حول و محور انسانيت است، خيلي ارتباط متقابل دارند. به هيچ توسعه و پيشرفتي نخواهيم رسيد مگر اين كه انسان اول به شناخت توانايي هاي خودش رسيده باشد و به وقوف كامل بر علم خودش رسيده باشد. هرگز نمي توانيم بدون توجه به اينها به توسعه و فناوري و پيشرفت علمي برسيم.

كد خبر: 2200193

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۳ - ۰۸:۴۷

سه شنبه 3 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن