تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در هيچ كارى به مردم اميد نبندد و همه كارهاى خود را به خداى عزوجل واگذارد، خداو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832550844




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ پيشگام تحول در علوم انساني


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه؛ پيشگام تحول در علوم انساني
قم - خبرگزاري مهر: پژوهشگاه حوزه و دانشگاه كه در زمينه پاسخگويي به نيازهاي نظام اسلامي به ويژه در رابطه با علوم انساني و اسلامي شكل گرفته يكي از نمادهاي وحدت حوزه و دانشگاه محسوب مي‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در طول سال‌هاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي، مباحث بنياديني چون تشكيل دانشگاه اسلامي، تحول در حوزه‌هاي علميه، اسلامي سازي علوم انساني و همچنين وحدت و تعامل ميان حوزه و دانشگاه همواره جزو دغدغه‌هاي دلسوزان، تصميم گيران و تصميم سازان نظام بوده است، كما اين كه براي حركت پويا و رو به جلوي چنين نظام نوپايي كه تجربه نويني از حاكميت اسلامي را به دنيا عرضه كرده، اين مباحث جزو كليدي‌ترين بايسته‌ها به شمار مي‌رفته است.

در همين راستا از ابتداي شكل گيري نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و حتي پيش از آن در رژيم طاغوت، قدم‌هاي قابل توجهي برداشته شده كه به طور مشهود مي‌توان به تاسيس نهادهاي علمي، آموزشي و پژوهشي اشاره كرد كه در روند فعاليتي خود واجد صبغه‌هاي حوزوي و دانشگاهي بوده‌اند.

به مناسبت 27 آذر ماه، سالروز شهادت آيت‌الله دكتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، نگاهي گذرا انداخته‌ايم به يكي از نهادهايي كه در راستاي پاسخگويي به نيازهاي نظام اسلامي به ويژه در رابطه با علوم انساني و اسلامي شكل گرفته و امروز منشأ خدمات و آثار فراواني است.

پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سال 1361 با نام اوليه «دفتر همكاري حوزه و دانشگاه» و به منظور اجراي طرح مقدماتي «بازسازي علوم ‌انساني» در كشور كار خود را آغاز كرد.

در آن ايام، جامعه مدرسين حوزه علميه قم به عنوان يك نهاد با سابقه و در عين حال خوش سابقه انقلابي اين طرح را در پي درخواست ستاد انقلاب فرهنگي تهيه كرد و پس از تصويب ستاد، طرح به تأييد حضرت امام خميني(ره) رسيد.

8 سال بعد، يعني در سال 1369 و در پي يك دوره فعاليت موفقيت‌آميز، «دفتر همكاري حوزه و دانشگاه» رسماً به عنوان يكي از نهادهاي همكار با «سازمان مطالعه و تدوين كتب علوم انساني دانشگاه‌ها» (سمت) در آمد. 8 سال ديگر از آن تاريخ نيز گذشت تا اين كه در سال 1377 پس از سال‌ها همكاري نزديك با سازمان سمت، به دليل توفيق قابل توجه در پژوهش و توليد كتاب‌ها و آثار علمي بايسته، با تصويب شوراي گسترش آموزش عالي با نام «پژوهشكده حوزه و دانشگاه» و به عنوان يكي از مراكز آموزش عالي پژوهشي كشور، به جمع مؤسسات زيرمجموعه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري پيوست و بالاخره در سال 1382، «پژوهشكده» به «مؤسسه پژوهشي حوزه و دانشگاه» ارتقا يافت و تنها يك سال بعد تبدل به پژوهشگاه حوزه و دانشگاه شد.

گسترش مطالعات اسلامي و بومي‌سازي علوم انساني

در حال حاضر اين پژوهشگاه در راستاي گسترش مطالعات اسلامي و بازسازي و بومي سازي علوم انساني، با بهره گيري از دانش آموختگان حوزه و دانشگاه به توليد محتواي علمي براي جامعه دانشگاهي كشور مي‌پردازد و در اين راستا توفيقات قابل توجهي نيز داشته است.

بر اساس چشم انداز بيست ساله و ماموريت هاي تعيين شده مقرر شده كه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سال1404 در ميان كشور‌هاي اسلامي به قطب علمي در حوزه علوم انساني - اسلامي تبديل شود كه اين مساله حاكي از دورخيز مسئولان و استادان پژوهشگاه براي موفقيت هاي بيشتر و خدمت بهتر به نظام اسلامي خاصه در جاهايي است كه نياز و خلأ بيش از پيش احساس مي‌شود.

از سوي ديگر بايد به اين نكته توجه داشت كه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه مركزي است پژوهشي و سپس آموزشي؛ از اين منظر طبيعي است كه پژوهش محور اصلي تمام فعاليت‌هاي آن باشد و بقيه فعاليت ها در راستاي پژوهش ساماندهي و انجام پذيرد، كما اين كه براي اهداف پژوهشي آن به مواردي چون نظريه پردازي در حوزه مناسبات دين و علوم انساني، استخراج ديدگاه‌هاي اسلامي در موضوعات و مسائل علوم انساني، بومي سازي علوم انساني با توجه به فرهنگ ايراني و اسلامي، نظريه پردازي و توسعه مرزهاي علوم اسلامي با رويكرد نوين و نيز گره گشايي از مشكلات نظام با توجه به ديدگاه‌هاي اسلامي اشاره شده است.

پاسخگويي به نيازهاي نوين جامعه

به اعتقاد حجت‌الاسلام دكتر محمد باقر سعيدي روشن، رئيس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، اين پژوهشگاه مجموعه‌اي متعلق به نظام مقدس جمهوري اسلامي و در راستاي اهداف شوراي عالي انقلاب فرهنگي كشور است كه با حدود 50 عضو هيأت علمي و بيش از 70 نفر پژوهشگر و همچنين بهره گيري از روش‌ها و ابزارهاي نو در قلمرو پژوهش و فرآوري اطلاعات، مي‌كوشد كه به نيازهاي نوين جامعه در عرصه‌هاي مختلف علوم انساني پاسخ دهد.

پژوهشگاه در حال حاضر با سه پژوهشكده «علوم اجتماعي»، «علوم رفتاري» و «علوم اسلامي» در قالب 11 گروه پژوهشي به فعاليت مشغول است ، ضمن آن كه هم اكنون فعال سازي 4 گروه پژوهشي و يك مركز مطالعات و همكاري حوزه و دانشگاه متشكل از 3 گروه پژوهشي را در دستور كار خود دارد.

اين پژوهشگاه همچنين در راستاي تحقق مطالبه امام و رهبري مبني بر وحدت حوزه و دانشگاه، گام‌هاي خوبي برداشته و با برپايي همايش‌ها و نشست‌هاي متعدد در اين راستا، تا حدودي زمينه و بستر تحقق اين مهم را فراهم آورده است.

استادان و پژوهشگران آن نيز در عرصه نقادي انديشه و تفكر غرب و هم در معرفي و آسيب شناسي تفكر اسلامي در ابعاد و چارچوب‌هاي متداول علوم انساني، پيشگام بسياري از تحولات فكري و پژوهشي بوده‌اند، هر چند كه هنوز هم در بسياري از عرصه‌ها، ضرورت توليد فكر و انديشه و تقويت جنبش نرم افزاري از سوي پژوهشگران و فعالان و دست اندركاران آن، كماكان احساس مي‌شود.

كد خبر: 2198385

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۱۳:۵۷

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن