واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تحول در علوم انساني بايد با نگاه به وحدت حوزه و دانشگاه رقم بخورد
جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران طي بيانيهاي اعلام كرد: تحول در علوم انساني بايد با نگاه به وحدت حوزه و دانشگاه رقم بخورد.
به گزارش حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران، جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران پيرامون تشكيل ستاد انقلاب فرهنگي بيانيه اي صادر كرد.
متن كامل اين بيانيه به شرح ذيل است:
" انقلاب اسلامي به رهبري فقيهي مجاهد و عارفي واصل در ستيز با جبهه استكبار رخ داد.
هدف اصلي انقلاب اسلامي زندگي جامعه بشري برمبناي اسلام، براي تكامل انسان و سير او به سوي الله است كه اين همان هدف انقلاب موعود است.
انقلاب اسلامي در مواجهه با جبهه كفر وارد مرحله تازهاي شده است. فتح اذهان و قلوب و دينزدايي از تمام شئون مردم ما اعم از فرهنگ و سياست در اولويت غرب قرار گرفته است. مسئولين نظام مخصوصا در حوزه فرهنگ بايد ضمن درك اين مواجهه و شناخت ابزارها و وسايل نظام سلطه، در تعميق "فرهنگ انقلاب " بكوشند.
27آذر سالگرد شهادت آيت الله دكتر مفتح است، كسي كه با خون خود درخت انقلاب را آبياري نمود تا تداوم انقلاب اسلامي را شاهد باشيم. وحدت حوزه و دانشگاه كه مسير اصلي رسيدن به تمدن نوين اسلامي است.
اما امروز انقلاب اسلامي، براي تداوم خود به انقلاب فرهنگيِ نرم افزاري نياز دارد. تحول در حوزه و اسلامي شدن دانشگاه تنها بخشي از شئون اين انقلاب فرهنگي است.
به همين منظور جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران به عنوان يكي از رويش هاي انقلاب اسلامي "ستاد انقلاب فرهنگي" را تشكيل ميدهد.
هدف اوليه از تشكيل اين ستاد، ترويج ضرورت و چرايي اين انقلاب فرهنگي است.
در پايان جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران نكاتي پيرامون وضعيت موجود حوزه و دانشگاه بيان مينمايد:
الف) در تحليل فضاي فعلي دانشگاه سخن بسيار است. اينكه دانشگاه فعلي ما با تمام ظرفيت هاي خود ريشههايي از غربزدگي را در خود جاي داده و نميتواند ما را به سوي تمام آرمانهاي انقلاب سوق دهد، يك واقعيت غيرقابل انكار است.
اساتيد، دانشجويان و مسئولان بايد به دنبال تحقق واقعي "دانشگاه اسلامي " باشند كه اگر دانشگاه اصلاح نشود جامعه اصلاح نخواهد شد. تحول در علوم انساني بايد با نگاه به وحدت حوزه و دانشگاه رقم بخورد. ايجاد "گفتمان نقد " اولين مرحله تحقق اين امر است. ايجاد روحيه و شجاعت نقادي در دانشجويان يك امرضروري است. از ملازمات امروز دانشگاه ايجاد فضاي بحث و گفتگوي آزاد آن هم در چارچوب منطق و عقلانيت به دور از جار و جنجالهاي بيهوده سياسي است. در چالش هاي علمي است كه مي توان انقلاب فرهنگي را به شكل قاعده مندي پي ريزي كرد.
ب) انقلاب اسلامي براي تداوم خود نياز به جوشش ديني دارد كه وظيفه حوزه هاي علميه است. حوزه اي كه صاحب اصلي انقلاب اسلامي است. بدون حوزه حتي مذهبي زيستن هم ممكن نيست. ما به حوزه ها نيازمنديم اما با وجود پيشرفت قابل تقدير حوزه بعد از انقلاب، حوزه كنوني، جوابگوي نيازهاي ما نيست در حالي كه ظرفيت عبور از وضعيت كنوني را دارد. تشبيه حوزه هاي علميه به مرداب سكوت و جمود صحيح نيست اما حوزه با تمام عملكرد خوب خود، كوتاهي كرده است. به نظر مي رسد طرح تحول در حوزه به آرزويي تبديل شده و مسئولين حوزه بايد پاسخگو باشند كه اين طرح به كجا انجاميد؟
انتظار دانشجو از حوزه اين است كه محتواي اسلامي شدن علوم را در اختيار او قرار دهد. تحول در علوم انساني در دست حوزويان است. ما مطالبه ارائه الگوي نظام تعليم و تربيت را از حوزه داريم.
جامعه اسلامي دانشجويان با توكل و اميد به آينده در ذيل توجهات امام عصر(عجل الله تعالي فرجه الشريف) در راستاي تداوم انقلاب اسلامي اين ميراث عظيم امام و شهدا، تمام همت خود را به كار خواهد بست و بار ديگر با رهبر انقلاب اسلامي، مقام معظم رهبري تجديد بيعت كرده و اجراي منويات ايشان را اولويت اصلي خود ميداند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]