واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در روز وحدت حوزه و دانشگاه اتفاق افتادبرخورد ناشايست با استاد فقه سياسي در پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي
خبرهايي از برخورد غير حرفهاي با استاد فقه سياسي و عضو هيئت علمي پژوهشكده علوم سياسي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، آن هم همزمان با روز وحدت حوزه و دانشگاه منتشر شده است.
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس به نقل از سايت رجانيوز، خبرهايي عجيب از برخوردي غير حرفهاي با استاد فقه سياسي و عضو هيئت علمي پژوهشكده علوم سياسي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي آن هم همزمان با روز وحدت حوزه و دانشگاه منتشر شده است.
به گزارش رجانيوز، حجت الاسلام دكتر داوود مهدوي زادگان كه يكي از انديشمندان شاخص در رشته فقه سياسي و انديشه سياسي اسلام است از ادامه فعاليت در پژوهشكده علوم سياسي اين پژوهشگاه منع شده است.
تاليف ده عنوان كتاب در اين حوزه و نگارش مقالات معتبر علمي پژوهشي از جمله فعاليتهاي وي بوده است. تلاش براي تثبيت جايگاه دروسي چون «فقه سياسي»، «كلام سياسي»، «تفسير سياسي قرآن» و «فلسفه سياسي انقلاب اسلامي» در دوره دكتراي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي يكي از اقدامات درخور تقدير او در سالهاي اخير به شمار ميآيد.
مهدوي زادگان يكي از پژوهشگران حاضر در سلسله نشستهاي راهبري با حضور رهبر معظم انقلاب بوده است كه تا كنون سه مقاله از وي در محموعه مقالات اين نشستها منتشر شده است. بعد از تاكيد رهبر انقلاب بر ضرورت ايجاد كرسيهاي عدالت پژوهي، وي سلسله درس گفتارهاي عدالت پژوهي را از مهرماه 91 در پژوهشگاه داير كرده بود.
«اسلام و نقد سنت وبري»، «از قبض معنا تا بسط دنيا»، »عادي سازي جنبش هاي مردمي در ايران معاصر»، «نقد قرائت ايدئولوژيك از اسلام»، «حكومت اسلامي و حكم حجاب» و « كدام حكمت، كدام حكومت» از جمله آثار منتشر شده به قلم اين استاد فقه سياسي است.
گفتني است دكتر مهدوي زادگان يكي از اساتيد فعال در مناظرات حضوري و مكتوب با صاحبنظران جريان روشنفكري در سالهاي اخير بوده است و اخراج اين انديشمند از پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي موجي از نگراني را در حلقههاي علمي متعهد ايجاد كرده است.
دكتر مهدويزادگان در گفتگو با رجانيوز به نوع رفتاري كه با وي درپژوهشكده علوم سياسي شده است اشاره كرد و گفت: تقريبا دو سه سالي ميشود كه روند برخورد غيرحرفهاي با جريان انقلابي و متعهد در پژوهشگاه آغاز شده است و در اين مدت با بنده هم رفتارهاي ناشايستي صورت گرفته است.
وي به يكي از همين رفتارها كه ناراحت كننده است اشاره كرده و ميگويد: در ايام انتخابات رياست جمهوري يازدهم و بعد از تغييرات در رياست پژوهشكده علوم سياسي، يك روزكه وارد محل كار خود شدم متوجه شدم كه وسايل بنده را از اتاقم جمع كرده و به يك اتاق دخمه مانند انتقال دادهاند. من به نشانه اعتراض دو هفته در نگهباني ورودي نشستم و گفتم تا وسايلم برگردانده نشود وارد پژوهشكده نخواهم شد. بعد از دو هفته اصرار براين رفتار تحقير آميز به دليل نگراني از آبروريزي وسايلم را برگرداندند.
حجت الاسلام مهدويزادگان ممانعت از فعاليت خود در پژوهشكده علوم سياسي در زمان سرپرستي دكتر جعفر توفيقي بر وزارت علوم را به بهانه تغيير ساختاري پژوهشكده اينگونه شرح ميدهد: آنها به اين بهانه كه ساختار پژوهشكده تغيير كرده است من را از پژوهشكده انتقال دادند حال آنكه فقط نام پژوهشكده تغيير يافته و از «علوم سياسي» به «انديشه سياسي، انقلاب و تمدن اسلامي» تبديل شده است و ديگر هيچ تغيير پيدا نكرده و شرح وظايف آن همان است كه بود. همچنين برخي از دروس تخصصي بنده از جمله كلام سياسي و فقه سياسي همچنان در آن وجود دارد.
لازم بذكر است كه معاون وقت پژوهشي وزارت علوم دكتر مهدي نژاد با اين انتقال مخالفت كرده و از رياست پژوهشگاه خواسته بود كه شرايط مساعد براي ادامه فعاليت اين استاد حوزه در پژوهشكده علوم سياسي را فراهم نمايد. اما رياست پژوهشگاه نسبت به اين مسئله توجهي نشان نداد.
اين پژوهشگر برجسته با اشاره به داير كردن درس گفتارهاي عدالت پژوهي ميگويد: بنده از معدود كساني بودم كه در هر چهار جلسه نشستهاي راهبردي در محضر رهبر انقلاب حضور داشتم و سه مقاله بنده نيز در مجموعه مقالات چاپ شد. وقتي رهبري راه اندازي كرسي هاي عدالت پژوهي را مطالبه كردند من طرحي در اين زمينه ارائه دادم كه در پژوهشگاه با سنگ اندازي مواجه شد اما من با همه مسائل آن را اجرايي كردم.
مهدوي زادگان نكته تاسف آوري را اضافه ميكند: سنگ اندازي به حدي بود كه من مجبور شدم چند جلسه از اين درس گفتارها را در نمازخانه برگزار كنم، يعني حتي امكان برگزاري در كلاس هم براي من مهيا نبود. اما جالب آنچاست كه همان مسئوليني كه اين مشكلات را بر سر راه تشكيل اين درس گفتارها ايجاد كرده بودند، به اين درس گفتارها در رسانهها افتخار كرده و برگزاري آن را به نام خود ثبت كردند!
وي اضافه ميكند: هم اكنون چند پژوهش بنده از جمله ولايت سياسي در قرآن كريم و تحقيقي درباره فقه سياسي اسلام آماده شده و معاونت پژوهشي هم آنها را تاييد كرده است اما انتشارات از چاپ آنها ممانعت ميكند.
مهدوي زادگان انتقال خود به مركز تحقيقات امام علي(ع) را اقدامي براي حذف نهايي او از پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي ميداند و ميگويد: اين مركز فعاليت پژوهشي ندارد و صرفا به برگزاري نشست علمي ميپردازد.
به هر حال برخورد غيرحرفهاي و ناراحت كنندهاي كه با حجت الاسلام مهدوي زادگان صورت گرفته است وقتي ناراحت كنندهتر ميشود كه بدانيم وي تنها روحاني رسمي شاغل در پژوهشگاه است. اي كاش با روحاني فاضلي كه يكي از فعالان حوزه انديشه سياسي در فضاي دانشگاهي است، رفتاري محترمانهتر و در شان يك استاد و پژوهشگر انجام ميشد.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]