تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833970042




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشروح برنامه «ديروز امروز فردا»حبيبي: وحدت حوزه و دانشگاه درگير مسائل سياسي است/ نبويان: وزير علوم موظف به اجراي سند دانشگاه اسلامي است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشروح برنامه «ديروز امروز فردا»حبيبي: وحدت حوزه و دانشگاه درگير مسائل سياسي است/ نبويان: وزير علوم موظف به اجراي سند دانشگاه اسلامي است
نماينده مردم تهران در مجلس گفت:‌ قدرت در دست حوزه نيست بايد بودجه باشد و وزيري كه روي كار مي‌آيد در اين زمينه دلسوز باشد، وقتي وزير مي‌گويد اطلاع و تخصصي در ديني‌شدن علم ندارم آيا كاري انجام مي‌شود؟


به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، برنامه ديروز امروز فردا شب گذشته با حضور حجت‌الاسلام سيد محمود نبويان نماينده مجلس شوراي اسلامي و نجفقلي حبيبي عضو هيئت علمي دانشگاه تهران به بررسي موانع و راهكارهاي وحدت حوزه و دانشگاه اختصاص داشت.

حبيبي در پاسخ به اين سوال كه آيا به اصل موضوع وحدت حوزه و دانشگاه اعتقاد داريد و آيا هنوز اين امر به عنوان يك نياز به شمار مي‌رود اظهار داشت: امام خميني(ره) فرمودند حوزه و دانشگاه همچون دو بال يك پرنده هستند؛ حوزه قدمت طولاني در كشور و نقش رهبري و ديني تفكر جامعه ما دارد و دانشگاه نيز با تمدن جديد وارد كشور شده است.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران با تاكيد بر اينكه اگر اين دو به يكديگر نزديك شوند يعني دين مردم با تمدن جديد كه مظهر آن دانشگاه است سازگار شود جامعه مجهزتر خواهد شد از اين رو بايد دراين راستا تلاش كرد، اگرچه مشكلاتي وجود دارد اما چاره‌اي جز اينكه وحدت را به مقصد بهتري هدايت كنيم نيست.

وي با بيان اينكه بايد تلاش كرد رفتارهاي اجتماعي اين دو به يكديگر نزديك شود، افزود: دانشگاه به عقل و برهان توجه دارد و حوزه نيز آن را بپذيرد و اگر بر روي يك اصولي پافشاري كند در اين فضاي اجتماعي دچار مشكل مي‌شويم.

در ادامه برنامه حجت‌الاسلام نبويان درخصوص وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: بايد طبق روال منطقي مفهوم‌شناسي كرد و اينكه مراد از وحدت حوزه و دانشگاه چيست؟ آيا مراد اين است كه ساختمان‌هاي دانشگاه مثل حوزه شود و يا عكس اين قضيه و اينكه اساتيد را بين اين دو نهاد جابه‌جا كنيم؟ به نظر من مراد از وحدت حوزه و دانشگاه اسلامي كردن دانشگاه‌ها است.

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنان خود تاكيد كرد: كل علوم انساني مدرن كه در دانشگاه ما تدريس مي‌شود مبتني بر تعريف خاص انسان در انديشه مدرن است و چون معناي معرفت‌شناسي آنها حس‌گرايي است هيچ‌يك از علوم انساني قائل به روح مجرد نيستند و اين يك مبنا است كه در خلال اين قضيه به اين باور خواهيم رسيد كه آنچه با مبنا مي‌شود شكار كرد فقط موجود مادي است؛ اگر قائل به روح مجرد نباشيم نمي‌توان مثلا اقتصاد درست و قابل اعتمادي داشت.

حبيبي در ادامه تصريح كرد: براي اسلامي كردن دانشگاه‌ها حوزه بايد متولي مي‌شد و اين كار را انجام مي‌داد اما 30 سال از اين امر مي‌گذرد و هيچ كاري نكرده است و اين خود يك تجربه به شمار مي‌رود كه چرا اين اقدام را انجام نداده است، حمايت سياسي، قدرت سياسي و پول در اختيار حوزه است و بايد جواب دهد چرا اسلامي كردن دانشگاه‌ها را انجام نداده است، اينگونه نيست كه فقط با يك كلمه اسلامي كردن اين امر صورت گيرد چراكه طرف مقابل حرف شما را نخواهد فهميد.

وي افزود: اينكه ما اقتصاد نداشته باشيم و جامعه‌شناسي را تعطيل كنيم درست نيست و نمي‌شود اين كار را انجام داد، جامعه هم نياز به دين دارد چراكه جمهوري اسلامي است و هم دنيا را مي‌خواهد؛ دانشگاه با استدلال و برهان ملموس است و اگر عدالت اجتماعي و آزادي بيان مورد توجه قرار نگيرد نتيجه دور شدن اين دو نهاد خواهد بود.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران با بيان اينكه وضع امروز جوانان كمي نگران‌كننده است، يادآور شد: فطرت اين جوان‌ها پاك است و در خانواده اسلامي هستند اما برهان و استدلال مي‌خواهند چراكه فقط با شعار نمي‌توان دانشگاه‌ها را اسلامي كرد و نياز به كار علمي دارد وقت اين امر وجود داشته است اما به شعار گذشته و بايد از آقايان پرسيد كه چرا اينگونه بوده است، در هر صورت باز هم بايد تلاش كنيم تا اين دو گروه به يكديگر نزديك‌تر شوند.

حجت‌الاسلام نبويان در ادامه برنامه ديروز، امروز و فردا در پاسخ به اين سوال كه چرا حوزه در جهت اسلامي كردن دانشگاه‌ها آنگونه كه آقاي حبيبي مي‌گويند اين امر را دنبال نكرده است گفت: البته آقاي حبيبي بيشتر وارد مسائل حاشيه‌اي مي‌شود و من اختلاف نظر دارم؛ آزادي‌اي كه در سر كلاس حوزه وجود دارد در دانشگاه نيست و اگر در دانشگاه دانشجويي بحث كند و استاد حوصله نداشته باشد پاسخگوي وي باشد در پايان ترم نمره‌اش را كم مي‌كند.

نماينده مردم تهران در مجلس درباره كلمه اسلامي شدن و فوايد آن به چهار بعد اشاره و تصريح كرد: اولين بعد اين است كه در متون دخالت كرده و انديشه‌ها را اسلامي كنيم، بعد دوم اساتيد دانشگاهي كه معتقد به انديشه اسلامي هستند به اين انديشه‌ها باورشان دو چندان شود و سوم اينكه دانشجويان باور عميق به انديشه‌هاي اسلامي داشته باشند چراكه اكثريت كشور در دست خروجي دانشگاه است، وزرا، روساي دانشگاه‌ها، بانكداران از اين رو بايد به اين امر توجه شود.

وي يادآور شد: چهارمين بعد نيز اين است كه احكام اسلامي يگانه احكامي است كه از آن عقلا بايد دفاع كرد.

حبيبي در ادامه برنامه ديروز، امروز و فردا درباره مسئوليت اسلامي كردن متون درسي خاطرنشان كرد: اسلامي كردن متون دانشگاهي در جاي ديگري بايد صورت گيرد نه در دانشگاه، استادان دانشگاهي نيز كه مطيع هستند و اگر در كلاس‌هايي كه گذاشته مي‌شود شركت نكنند استاديشان داده نخواهد شد.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران با بيان اينكه متاسفانه حوزه و دانشگاه هيچ‌كدام خود را متولي نمي‌دانند، گفت: بنده معتقدم به جاي جدال‌ها بايد به دنبال راهكارها بود چراكه اين كشور اسلامي است و همه مي‌خواهند در سايه فرهنگ اسلامي باشند اما اينكه گفته شود فقط اينكه من مي‌گويم درست است نبايد باشد.

وي با تاكيد بر اينكه غير از بحث‌هاي علمي مسائل اجتماعي هم وجود دارد، يادآور شد: وقتي بحث حيف و ميل بيت‌المال مطرح مي‌شود و همانگونه كه آقاي نبويان هم مي‌گويد موضوعي مثل اينكه چرا بانك‌ها اسلامي نيست به وجود مي‌آيد، در اين صورت جوانان كه بيشتر مي‌پرسند از اين رو بايد به اين مسائل هم توجه شود؛ دين ما دين استدلال است و با زور چيزي جواب نخواهد داد.

نبويان در واكنش به اظهارات حبيبي تصريح كرد: كداميك از حوزويان تاكنون گفته است هرآنچه كه من مي‌گويم بايد باشد، تاكنون كه چنين موردي نشنيده‌ام؛ اينكه يكديگر را متهم كنيم درست نيست و ابتدا بايد اصل كار درست شود.

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان وقتي مي‌گوييم علم بايد ديني شود چهار معنا دارد گفت: اول اينكه مباني علوم بايد عقلاني شود؛ در واقع سكولاريسم فرزند بلافصل علم مدرن است؛ دوم اينكه هر معرفتي مقام گردآوري و داوري دارد، معناي دوم ديني شدن علوم ما اين است و دين مي‌تواند مقام گردآوري بسياري از تئوري‌ها بويژه علوم انساني باشد، همچنين به مقام داوري دين مي‌توان اشاره داشت و اينكه تجربه غايت محور نيست.

حبيبي در ادامه برنامه ديروز امروز فردا با بيان اينكه آزادي بحث در حوزه بسيار عالي است گفت: البته ممكن است در دانشگاه‌ها نيز تعداد كمي از استادان سر نمره دعوا كرده باشند اما همه اينطور نيستند چراكه آنها نيز مسلمان‌اند.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران با بيان اينكه در حال حاضر مشكل رفتارهاي مقطعي و موردي در دانشگاه‌ها است افزود: بايد ديد وحدت حوزه و دانشگاه در چه جايي گير دارد؛ بايد بحث عدالت اجتماعي در نظر گرفته شود و در مسئله احكام نيز احتياج به برهان و استدلال است.

وي با بيان اينكه چرا بايد دانشجويان از تحصيل محروم شوند گفت: اينكه گفته شود براي اسلامي كردن فضاي دانشگاه‌ها برخي دانشجويان بيرون رانده شوند اينجا گير ايجاد مي‌كند چراكه همه مسلمان هستند اما اشكال در فضاي اجتماعي به وجود مي‌آيد.

حجت‌الاسلام نبويان در ادامه برنامه ديروز امروز فردا اظهار داشت: آقاي حبيبي بحث را سياسي و جناحي مي‌كند سوال من از وي اين است كه آيا كسي با خواندن واحدهاي دانشگاهي مسلمان مي‌شود؟

حبيبي در پاسخ به نبويان اظهار داشت: اين دانشجويان مسلمان هستند و بايد آنها را نگهداريم آنها با خواندن دروس فيزيك و شيمي كافر هم نمي‌شوند.

نبويان در پاسخ به حبيبي گفت: اما با خواندن بعضي چيزها دست از اسلام مي‌كشند؛ مثلا اگر معتقد باشيم راه رفع افسردگي آن چيزي است كه در روانشناسي مي‌گويد و راه‌هاي گوناگون علمي آن نيز مطرح مي‌شود كه شاخ به شاخ با انديشه‌هاي اسلامي است.

حبيبي در ادامه اين برنامه خاطرنشان كرد: مساله وحدت حوزه و دانشگاه درگير مسائل سياسي و جناحي است، در حال حاضر رنج دانشجويان برخي مسائل مطرح در فلسفه و يا دروس دانشگاهي نيست بلكه او به اين مي‌انديشد كه چرا در حكومت اسلامي خانه و كار ندارند و از اين مسئله عصباني است.

حجت‌الاسلام نبويان با تاكيد بر اينكه براي تغيير در متون و آوردن علم جديد حداقل 50 سال كار نياز است اظهار داشت: دو قشر بايد اين كار را انجام دهند دسته اول نخبگان دانشگاهي دلسوز كه معتقدند اين علم بايد عوض شود و دوم نخبگان حوزوي هستند؛ بنده خود به چند رئيس‌جمهور و وزير گفتم كه اين مسئله را پيگيري كنند؛ بايد دانست كه قدرت در دست حوزه نيست و من به آنها اعلام كردند كه پژوهشكده‌هايي در اين زمينه ساخته شود و نخبگان حوزه و دانشگاه در كنار يكديگر به صورت نرم‌افزاري تئوري توليد كنند.

اين نماينده مجلس با طرح اين سوال كه بودجه و قدرت در دست كيست يادآور شد: چرا دغدغه نداشتيد تا يك پژوهشگاه بسازيد؟ قدرت در دست حوزه نيست بايد بودجه باشد و وزيري كه روي كار مي‌آيد در اين زمينه دلسوز باشد، وقتي وزير مي‌گويد اطلاع و تخصصي در ديني‌شدن علم ندارم آيا كاري انجام مي‌شود؟

حبيبي با بيان اينكه بايد كساني متولي اين امر شود و دولت هم پول بدهد افزود: به هر دليلي تاكنون وحدت حوزه و دانشگاه آنگونه كه بايد شكل نگرفته و دعواي دانشجويان هم بر سر برخوردها، محروميت‌ها و مشكلات اقتصادي است كه كل نظام جمهوري اسلامي مسئول است.

نبويان در ادامه برنامه خطاب به حبيبي زماني كه مدير دانشگاه بود گفت: بنده وقتي وارد دانشگاه شما شدم دختر و پسر حتما حدود شرعي را رعايت نمي‌كردند.

حبيبي در جواب گفت: البته اين مبالغه است اما اگر هم باشد در دست رئيس دانشگاه نيست.

نبويان در پاسخ به برخي اظهارات حبيبي درخصوص شركت استادان در برخي كلاس‌ها گفت: بنده خود در طرح ضيافت انديشه شركت مي‌كردم و 200 استاد تمام در آن حضور داشتند.

اين نماينده مجلس همچنين درباره اخراج برخي از استادان كه حبيبي از آنها سخن مي‌گفت افزود: بنده يك سي‌دي از يك استاد دارم كه نشان مي‌دهد چرا اخراج شده است.

حبيبي در پاسخ گفت: بله بنده نيز با آن مخالفم.

حجت‌الاسلام نبويان در پايان خاطرنشان كرد: سند دانشگاه اسلامي به عنوان يك قانون مصوب شده است و آقاي فرجي‌دانا موظف به اجرايي شدن آن هستند.

انتهاي پيام/

جمعه 29 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن