تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمت نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و تعليم دهيد، بفهميد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851071090




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از روز وحدت حوزه و دانشگاه تا فروپاشي اتحاد جماهير شوروي


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: از روز وحدت حوزه و دانشگاه تا فروپاشي اتحاد جماهير شوروي
روز وحدت حوزه و دانشگاه، كشف ميكروب طاعون، آغاز عصر اتم، با شكافتن هسته آن، فروپاشي نظام اتحاد جماهير شوروي و ... از مهم‌ترين رخدادهاي تاريخي امروز است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، امروز ۲۷ آذر ۱۳۹۲ خورشيدي برابر با ۱۵ صفر ۱۴۳۵ هجري و ۱۸ دسامبر ۲۰۱۳ ميلادي است. مهمترين رخدادهاي تاريخي امروز از اين قرار است:

شهادت مجاهد آگاه و انقلابي آيت‌اللَّه دكتر "محمد مفتّح" توسط گروه منحرف فرقان (1358 ش)
آيت‌اللَّه دكتر محمد مفتّح در سال 1307 ش در همدان ديده به جهان گشود. شهيد مفتح علاوه بر نيل به درجه اجتهاد حوزه علميه قم، در دانشگاه نيز موفق به اخذ درجه دكتري گرديد. ايشان پس از اخراج از آموزش و پرورش قم و تبعيد، مجبور به اقامت در تهران گرديد. نقش شهيد مفتّح در صحنه‌هاي مهم مبارزات انقلابي از جمله اقامه نماز دشمن‌شكن عيد فطر 1357 بسيار حساس بود. شهيد مفتح، با تشكيل شوراي انقلاب، از طرف امام به عضويت اين شورا درآمد و در اين سنگر منشا خدمات شاياني گرديد.

ايشان همچنين پس از پيروزي انقلاب اسلامي، فعاليت‌هاي ارزشمندي به‌ويژه در زمينه تدريس در دانشگاه‌ها و نيز نزديك ساختن دو قشر روحاني و دانشجو به عمل آورد. او كه توطئه استعمار را در جدا نگاه داشتن اين دو قشر، با تمام وجودش حس كرده بود، ايجاد وحدت و انسجام ميان اين دو قشر را وجهه همت خود ساخت. آيت‌اللَّه مفتّح سرانجام در 27 آذر 1358 ش به همراه دو تن از پاسداران جان بر كف خود در مقابل دانشكده الهيات دانشگاه تهران از سوي گروهك منافق فرقان به شهادت رسيد و پس از تشييعي با شكوه، در صحن حرم حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.

روز وحدت حوزه و دانشگاه
به پاس خدمات چشمگير شهيد مفتح در راه ايجاد وحدت حوزه و دانشگاه و لزوم ارتباط، همكاري و هم‌فكري اين دو قشر انديشمند و فرهيخته، روز 27 آذر، همزمان با سالروز شهادت اين عالم سترگ، با نام روز وحدت حوزه و دانشگاه نام‌گذاري شده است. وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان دو پايگاه مهم فكري - فرهنگي جامعه، براي حفظ فرهنگي اصيل در مقابل هجوم ارزش‌هاي غربي و وارداتي، امري ضروري و اجتناب‌ناپذير است. وحدت و همكاري ميان اين دو نهاد، نه يك وحدت فيزيكي و شكلي، بلكه تقارب و يكي شدن در مباني معرفت شناختي، ارزش‌هاي فرهنگي و دغدغه‌ها و حساسيت‌هاي سياسي - اجتماعي است و همين حالت است كه هر يك از اين دو قشر را در جايگاه واقعي خود قرار داده است.

رحلت آيت اللَّه "شيخ محمدتقي آملي" (1350 ش)
حكيم بزرگوار آيت‌اللَّه شيخ محمد تقي آملي در حدود سال 1265 ش در تهران متولد شد. اين عالم رباني، در اخلاق از محضر عارف كامل حاج ميرزا علي آقا قاضي طباطبايي فيض گرفت و به مدارج بالاي اخلاق و عرفان دست يافت. آيت‌اللَّه محمدتقي آملي نزديك به چهل سال در رأس آيات و مراجع بزرگ تهران به تدريس و ترويج دين اشتغال داشت. در محضر درس ايشان، شاگردان فاضلي پرورش يافتند كه حضرات آيات: عبداللَّه جوادي آملي، حسن حسن‌زاده آملي و علامه محمدحسين تهراني از آن جمله‌اند. حاشيه بر مكاسب شيخ انصاري در 2 جلد، كتاب الصلاة در 3 جلد، حاشيه بر شرح منظومه سبزواري در 2 جلد و شرح استدلالي بر عروةالوثقي از مهم‌ترين آثار آيت‌اللَّه آملي هستند. سرانجام اين حكيم وارسته و عارف الهي در 27 آذر 1350 ش در 85 سالگي دار فاني را وداع گفت و در تهران به خاك سپرده شد.

افتتاح راديو چيني در واحد برون مرزي سازمان صدا و سيما (1374 ش)

ارتحال فقيه بزرگوار آيت‌اللَّه "ميرزا حسن انصاري" (1375 ش)
آيت‌اللَّه ميرزا حسن انصاري محلاتي در سال 1289 ش در شهرستان محلات به دنيا آمد. وي پس از طي دروس مقدماتي و سطح، راهي حوزه علميه قم شد و از محضر استادان نامداري همچون، حضرات آيات: حاج شيخ عبدالكريم حائري يزدي، سيد محمدتقي خوانساري، سيدمحمد حجّت كوه كمره‌اي، سيد حسين بروجردي و حضرت امام‌خميني(ره) بهره برد و پس از سالياني به مدارج بالاي فقهي و فلسفي دست يافت. ميرزا حسن انصاري همواره از انقلاب اسلامي و رهبري عظيم‌الشأن آن حمايت نموده و از آن به عنوان "نعمت الهي" ياد مي‌كرد. اين فقيه فرزانه و حكيم وارسته سرانجام در 27 آذر 1375ش برابر با ششم شعبان 1417ق در 86 سالگي وفات يافت و در حرم حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.

درگذشت خطيب شهير حجت الاسلام و المسلمين "محمدتقي فلسفي" (1377 ش)
حجت‌الاسلام و المسلمين محمدتقي فلسفي در سال 1286ش به دنيا آمد. در پانزده سالگي اولين جلسه منبرش را در محضر پدر و گروه بسياري از مردم برپا كرد. از آن پس، نام فلسفي بر سرزبان‌ها افتاد و در نوزده سالگي براي منبر به مجلس شوراي ملي دعوت شد. وي پس از اعتراض به كشتار مسجد گوهرشاد، ممنوع المنبر و خلع لباس شد تا اينكه پس از سه سال و با كوشش آيت‌اللَّه كاشاني، منبرش رسماً آزاد گرديد. حجت الاسلام فلسفي در منبر و خطبه، روش نويني را پايه گذاري كرد و تحول عميقي در فن سخنوري به وجود آورد. او با تتبُّع در اخبار و احاديث و مطالعه پيگيرِ كتاب‌هاي روانشناسي، جامعه‌شناسي، اخلاق و تعليم و تربيت و به كارگيري تجربيات و ابتكارات خويش، به يكي از مشهورترين خطيبان پايتخت مبدل شد.

وي در دوران پهلوي، چندين بار بازداشت شد و بارها ممنوع المنبر گرديد. در سال 1350، در مجلس بسيار مهمي، به ياوه گويي‌هاي دو نفر از سناتورها عليه امام خميني(ره) پاسخ داد. اين سخنراني باعث شد كه تا زمان پيروزي انقلاب اسلامي ممنوع المنبر شود. حجت الاسلام فلسفي پس از پيروزي انقلاب اسلامي، تا پايان عمر خود به فعاليت‌هاي مختلف و منبرهاي روشنگر خويش ادامه داد و لحظه‌اي نياسود تا اين كه در 27 آذر 1377 ش در 91 سالگي دار فاني را وداع گفت و در حرم حضرت عبدالعظيم در ري به خاك سپرده شد. عمده آثار وي با نام گفتار فلسفي انتشار يافته كه كودك از نظر وراثت و تربيت، جوان از نظر عقل و احساسات و بزرگسال و جوان از نظر افكار و تمايلات و الحديث در 5 جلد از آن جمله‌اند.

درگذشت "ابوالفضل بلعمي" دانشمند ايراني و وزير فاضل دستگاه ساماني (329 ق)
ابوالفضل بلعمي، دانشمند مشهور ايراني، اهل بخارا در ازبكستان اِمروزي بود و چون يكي از اجدادش در بلعم در آسياي صغير مي‌زيست به بلعمي مشهور شد. او وزير خردمند، فاضل، كاردان و دانشمندِ امير نصر ساماني بود كه تاليفات ارزشمندي از خود به جاي گذاشته است. بلعمي مورد ستايش شاعر بزرگ عصر، رودكي بود. بلعمي به اشارهٔ امير نصر ساماني، كليله و دمنه را از عربي به فارسي برگرداند و رودكي به خواست بلعمي، آن را به نظم فارسي درآورد. تاريخ بلعمي از ديگر آثار اوست كه داراي نثر روان و ساده است و نمونه‌اي تاريخي و روشن از شيوهٔ نويسندگي و نگارش در قرن چهارم هجري است. اين كتاب يكي از قديمي‌ترين آثار به جاي مانده از متون فارسي اين عصر مي‌باشد.

آغاز خلافت "مروان حمار" آخرين خليفهٔ ستمكار اموي (127 ق)
آغاز خلافت مروان حمار پس از خلع ابراهيم، در روز پانزدهم صفر سال 127 ق واقع گرديد. مروان از سال 127 تا سال 132 ق در منصب خلافت قرار داشت و به حكومت امويان، قدرت و استحكام نسبي بخشيد، ولي در برابر جنبش سراسري عباسيان تاب مقاومت نياورد و سرانجام به دست آنان كشته گرديد. با كشته شدن وي، خلافت امويان كه از سال 41 ق، پس از صلح امام حسن مجتبي(ع)، آغاز گرديده بود، در سال 132 ق به پايان نكبت‌بار خويش رسيد و با سرافكندگي و شكست نظامي، سياسي، اجتماعي و عقيدتي در جامعه اسلامي مواجه گرديد.

مرگ "شاه طهماسب اول" و جلوس "شاه اسماعيل دوم" به سلطنت صفوي (984 ق)
شاه طهماسب صفوي از يازده سالگي به پادشاهي ايران رسيده بود. او پس از تحمل چند سال بيماري و بعد از 54 سال سلطنت در 65 سالگي وفات يافت. شاه طهماسب، اگر چه از جهت كفايت و مملكت داري و فتوحات، قابل قياس با شاه اسماعيل و يا شاه عباس، نيست ليكن به هر حال در عصر او از خاك ايران چيزي كاسته نشده و از تعرضات دشمنان خارجي جلوگيري كرده است. شاه طهماسب در ابتداي سلطنت خود به عيش و عشرت مي‌پرداخت ولي در اواسط عمر از عياشي و لهو و لعب توبه كرد و به عبادت مشغول گشت و فرمان‌هايي مبني بر حفظ شعائر اسلام صادر نمود.

تولد "جوزف جان تامْسون" فيزيك دان امريكايي و پدر الكترون (1856م)
جوزف جان تامسون در هجدهم دسامبر 1856م در نزديكي منچسْتر انگلستان، به دنيا آمد. تامسون در 28 سالگي مسئوليت يكي از آزمايشگاه‌هاي بزرگ و معروف انگلستان را برعهده گرفت و به مدت 34 سال، آن را به خوبي اداره نمود. تامسون در سال 1897م ذره كوچك و معجزه آساي الكترون را كشف كرد و از آن پس به عنوان پدر الكترون معروف شد. وي عقيده داشت كه الكترون يكي از اجزاي تشكيل دهنده ماده است. تامسون در سال 1903م اعلام كرد كه اتم به صورت كُره‌اي پر از ماده و داراي بار برقي مثبت بوده و الكترون‌ها در آن‌ها موّاج مي‌باشند. وي در سال 1906م موفق به اخذ جايزه نوبل فيزيك شد. تامسون اين نكته را كشف كرد كه اشعه قطب منفي، شامل ذرات الكتريسيته منفي يا اِلِكترون است. او سرعت و بارالكتريكي الكترون‌ها را اندازه‌گيري كرد و بدين نتيجه رسيد كه الكترون‌هاي مزبور از نظر جرم تقريباً دو هزار برابر كوچكتر از سبك‌ترين ذره اتمي شناخته شده آن روز عالم هستند. تئوري مهم تامسون درباره طبيعت الكتريكي ماده، فرضيه تغيير ناپذيري اتم را زير و رو كرد. جوزف جان تامسون سرانجام در سال 1940م در 84 سالگي درگذشت.

كشف ميكروب طاعون توسط دانشمندان فرانسوي (1894م)
بيماري طاعون يك بيماري واگيردار است كه عامل آن باسيل يرسينيا پستيس (Yersinia pestis) است. اين باسيل در سال ۱۸۹۴، پس از سال‌ها پژوهش، توسط الكساندر يرسين كشف شد. اين بيماري كشنده بارها در طول تاريخ باعث بحران‌هاي شديد اقتصادي و اجتماعي شده‌است. انسان از طريق نيش كك آلوده به اين باكتري بيمار مي‌شود. جوندگان، به خصوص موش‌ها اين كك‌ها را به انسان منتقل مي‌كنند.

راه‌هاي ديگر ابتلا به طاعون، گازگرفتگي از طريق جوندگان آلوده به باكتري، يا خوردن جاندار مبتلا به طاعون است. انتقال طاعون از انسان به انسان از طريق تماس و تنفس (در صورتي كه فرد بيمار به طاعون ريوي مبتلا باشد) انجام مي‌گيرد. بايد توجه داشت كه تا قرن نوزدهم، درماني حقيقي براي طاعون وجود نداشت و تنها با كشف باسيل يرسينيا پستيس در سال ۱۸۹۴، دانشمندان در سدد درمان طاعون بر آمدند. امروزه با استفاده از آنتي‌بيوتيك قبل از پيشرفته شدن بيماري از مرگ جلوگيري مي‌شود. باز كردن خيارك‌ها نيز مي‌تواند مؤثر باشد.

الحاق رسمي مصر به عنوان مستعمره انگلستان (1914م)
مصر از اواسط سده نوزدهم ميلادي تحت نفوذ انگلستان و فرانسه قرار گرفت و طي سال‌هاي آغازين قرن بيستم، حضور انگلستان در مصر بسيار پررنگ‌تر از فرانسه بود. مصر تا سال 1914م كه جنگ جهاني اول آغاز شد. رسماً جزو قلمرو امپراتوري عثماني به شمار مي‌رفت ولي عملاً تحت نفوذ انگلستان بود. در جريان جنگ جهاني اول، دولت عثماني با دولت‌هاي مخالف انگلستان يعني آلمان و اتريش متحد شد. انگليس نيز به منظور مقابله با اين عمل، مصر را كه تا آن زمان متعلق به دولت عثماني بود، تصرف كرد و در هجدهم دسامبر 1914م آن را به طور رسمي تحت استعمار خود درآورد. دليل انگلستان در انجام اين عمل، جلوگيري از اشغال مصر توسط آلمان بود كه در اين ميانْ، بايد نقش حياتي كانال سوئز در جريان جنگ را نيز مدّ نظر قرار داد. تلاش نيروهاي عثماني در بازپس‌گيري مصر در طول جنگ جهاني اول ادامه داشت، اما به دنبال مبارزات مردم مصر با استعمار انگليس، اين كشور در 28 فوريه سال 1922م، استقلال خود را اعلام نمود.

آغاز عصر اتم، با شكافتن هسته اتم توسط "اوتو هان" فيزيك‌دان آلماني (1938م)
اوتوهان فيزيك‌دان و دانشمند آلماني در سال 1889م در فرانكفورت به دنيا آمد و پس از طي تحصيلات خود، دكتراي شيمي گرفت. وي از آن پس به مطالعه و آزمايش در علم فيزيك مشغول شد كه سرانجام، موفق به شكافتن اتم اورانيوم گرديد. وي در 18 دسامبر 1938م توانست يك ايزوتوپ اورانيوم را كه هسته‌هاي پروتون آن‌ها يكسان است با سرعت فراوان توسط نوترون‌ها بمباران كند و به اين وسيله موفق به شكستن هسته ايزوتوپ گردد. نتيجه حاصل از شكافتن هسته، ايجاد گرماي زياد بود. اين عمل باعث آزاد شدن انرژي عظيمي گرديد و اين انرژي بعدها در رآكتورها و بمب‌هاي هسته‌اي مورد استفاده قرار گرفت.

تصويب كنوانسيون رفع كليه اشكال تبعيض عليه زنان از سوي سازمان ملل (1979م)
كنوانسيون رفع كليه اَشكال تبعيض عليه زنان كه در هجدهم دسامبر 1979م توسط سازمان ملل به تصويب رسيد، مجموعه منسجمي است از همه استانداردهاي حقوق زنان كه توسط سازمان ملل متحد، در طي سال‌هاي 1945 تا 1979 م به تدريج شناسايي و تعيين شده‌اند. تساوي حقوق مدني، سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي همه انسان‌ها بدون تمايز بر اساس نژاد، جنسيت، زبان و مذهب، تحت حمايت قانون قرار گرفتن همه زنان، اهميت دادن نقش زنان در سياست‌هاي جمعيتي، شناسايي اهميت كليدي نقش زنان در توليد كشاورزي و اقتصاد روستايي و مواردي از اين قبيل، جزو مصوبات تدريجي اين كنوانسيون مي‌باشد كه البته فعاليت‌هاي اين اتحاديه همچنان ادامه دارد.

فروپاشي نظام اتحاد جماهير سوسياليستي شوروي (1991م)
در ماه دسامبر سال 1990م، ميخائيل گورباچف، آخرين رهبر شوروي براي مقابله با بحران اقتصادي كنگره نمايندگان خلق را به تشكيل يك اجلاس فوق‌العاده فرا خواند و اختيارات تازه‌اي براي جلوگيري از فروپاشي شوروي به دست آورد اما در نهايت كنترل اوضاع را از دست داد. در اين زمانْ سه جمهوري بزرگ روسيه، اوكراين و بلاروس در اوايل دسامبر 1991م علي رغم مخالفت گورباچف اتحاد تازه‌اي با عنوان سازمان كشورهاي مستقل مشترك المنافع تشكيل دادند و جمهوري‌هاي ديگر نيز به اين سازمان پيوستند. در اتحاد جديد، يك حكومت مركزي كه سياست‌هاي اقتصادي، دفاعي و روابط خارجي اين مجموعه را هماهنگ سازد پيش‌بيني نشده بود و در نتيجه گورباچف رسماً اعلام داشت كه ديگر كشوري به نام اتحاد جماهير شوروي وجود ندارد.

بدين سان، ابرقدرت شوروي كه طي سال‌هاي 1990 و 1991 م عملاً از ميان رفته بود، رسماً از ميان رفت و دنيا سال 1992م را تنها با يك ابرقدرت در صحنه سياست بين‌المللي آغاز كرد. ويران شدن بناي نظام اتحاد جماهير شوروي سوسياليستي علل داخلي و خارجي متعددي داشت كه مي‌توان از ايدئولوژي انحرافي معتقد به ديكتاتوري پرولتاريا، تقويت بنيه نظامي به قيمت نابودي كل جامعه، بي‌اعتمادي مسؤولان سيستم حكومتي شوروي به مباني ايدئولوژيكي نظام خود و نيز پيدايش و شتاب در انقلاب الكترونيكي و انفجار اطلاعات نام برد. اين عقيده را نيز نبايد از نظر دور داشت كه حكومت شوروي نه تنها مبتني بر كفر و انكار خالق هستي بود بلكه پايه‌هاي آن بر ظلم و ستم و سركوبي توده‌ها و اقليت‌ها قرار داشت.

براي مشاهده مجله شبانه اينجا كليك كنيد

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن