واضح آرشیو وب فارسی:مهر: شخصيت آيت الله مفتح بايد به عنوان الگويي به نسل جوان شناسانده شود/ روز وحدت حوزه و دانشگاه روز وحدت علم و دين است
همدان – خبرگزاري مهر: نماينده مردم تويسركان و نهاوند در مجلس شوراي اسلامي گفت: شخصيت آيت الله مفتح به عنوان يك الگو بايد از سوي بزرگان براي جوانان تبيين و توضيح داده شود و بايد به عنوان الگويي براي نسل جوان شناسانده شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدي مفتح ظهر جمعه در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز عبادي سياسي جمعه همدان با بيان اينكه روز شهادت آيت الله مفتح 27 آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاري شده است و به همين دليل تجليل از آيت الله مفتح ضروري و لازم است، اظهار داشت: روز وحدت حوزه و دانشگاه، روز وحدت روحاني و دانشگاهي، وحدت دين و علم است.
وي افزود: آيت الله مفتح در سال 1307 در خانواده اي روحاني به دنيا آمد و پدرش شيخ محمود مفتح از روحانيان همدان بود.
نماينده مردم تويسركان و نهاوند در مجلس شوراي اسلامي افزود: آيت الله مفتح در همدان نزد افرادي چون آخوند ملا علي، دروس اوليه فقه را فرا گرفت و در سال ۱۳۲۲ و در سن ۱۵ سالگي براي ادامه تحصيل راهي شهر قم شد.
مفتح در ادامه گفت: آيت الله مفتح در قم در محضر درس سيد روح الله خميني، سيد حسين طباطبايي بروجردي، سيد محمدرضا گلپايگاني، سيد محمد حسين طباطبايي و ديگر بزرگان حضور يافت و به آموختن درس آنان همت گماشت.
وي بيان داشت: اما علاقه آيت الله مفتح باعث شد تا به تحصيلات جديد نيز بپردازد و با گذشت زمان، مدرسان معروف حوزه علميه و موفق به گرفتن درجه دكتري در رشته فلسفه نيز شد.
نماينده مردم تويسركان و نهاوند در مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: در طول اين مدت در دبيرستان ها تدريس مي كرد و مدتي نيز مدرس حوزه بود و همراه با درس و بحث به منبرها ميرفت و سخنراني ميكرد.
محمد مهدي مفتج با بيان اينكه آيت الله مفتح مقالات متعددي در روزنامهها و مجلات اسلامي عليه حكومت پهلوي به رشته تحرير درمي آورد، عنوان داشت: در اين مدت به جذب دانشجويان و طلاب نيز پرداخت.
آيت الله مفتح از كساني بود كه بر عليه حكومت پهلوي سخنراني مي كرد
وي ابراز داشت: آيت الله مفتح در جلسات سخنراني چند هزار نفري شركت و بر عليه حكومت پهلوي سخنراني مي كرد.
مفتح با اشاره به اينكه آيت الله مفتح به دليل فعاليتهاي سياسي و مخالفت با حكومت پهلوي به زاهدان تبعيد شد، اذعان داشت: همچنين از ورود آيت الله مفتح به استان خوزستان ممنوع شد و در سال ۴۸ پس از آزادي به تهران آمد.
نماينده مردم تويسركان و نهاوند در مجلس شوراي اسلامي گفت: پس از تعطيل شدن حسينيه ارشاد در مسجد جاويد يك گروه آشوب تشكيل داد، و رياست آن را به عهده گرفت.
محمد مهدي مفتح اظهار داشت: دراين مسجد كلاس هاي اقتصاد، فلسفه، جامعه شناسي، نهج البلاغه و تفسير قرآن تشكيل داد تا از اين راه جوانان و دانشجويان را به طرف مسجد بكشاند.
وي بيان داشت: در سال ۵۴ حكومت، مسجد را تعطيل و آيت الله مفتح را به زندان افكند و پس از آزادي از زندان، مبارزات نيمه مخفي خود را همراه با روحانيت مبارز آغاز كرد و اين بار در سال ۵۵ امام جماعت مسجد قبا شد.
نماينده مردم تويسركان و نهاوند در مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: آيت الله مفتح در روز عيد فطر سال ۱۳۵۷ در تپههاي قيطريه پيشنماز بود و جمعيت حاضر نماز را به امامت آيت الله مفتح برگزار كرد و به نخستين تظاهرات چند ده هزار نفري پرداخت و در اين راهپيمايي مردم دعوت به راهپيمايي ديگري در ۱۶ شهريور شدند.
شخصيت بزرگ آيت الله مفتح براي نسل جوان تبيين شود
مفتح عنوان داشت: در روز ۱۶ شهريور ماموران حكومت پهلوي آيت الله مفتح را به شدت مجروح كردند و روز بعد وي را دستگير و به مدت دو ماه در زندان انداختند.
وي در پايان سخنانش گفت: شخصيت آيت الله مفتح به عنوان يك الگو بايد از سوي بزرگان براي جوانان تبيين و توضيح داده شود و بايد به عنوان الگويي براي نسل جوان شناسانده شود.
كد خبر: 2194641
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۲ - ۱۵:۲۱
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 173]