واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حجتالاسلام ميرمحمدي در نشست خبري:تحول در علوم انساني نيازمند تحول در روشهاي پژوهشي است
رئيس پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق(ع) گفت: اگر ميخواهيم در حوزه تحول در علوم انساني موفق شويم، بايد در روشهاي پژوهشي، تحول ايجاد كنيم تا اين پژوهشها و نتايج آنها كاربردي شود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، حجتالاسلام سيدجمالالدين ميرمحمدي رئيس پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق (ع) در نشست خبري ظهر امروز به منظور تبيين كاركردهاي پژوهشي سپاه و برنامههاي اين پژوهشكده در هفته پژوهش و فناوري اظهار داشت: اين پژوهشكده تا كنون اقداماتي را در راستاي تحول در علوم انساني و تبيين فعاليتهاي علوم اسلامي انجام داده است.
وي افزود: ما از سال 59 شروع به كار كرديم و زير نظر آيات عظام طاهري خرمآبادي،احمديميانجي، شهيد محلاتي و آيتالله فاكر فعاليت خود را ادامه داديم.
ميرمحمدي ادامه داد: انجام پژوهشهاي بنيادي،كاربردي و توسعهاي در حوزه علوم انساني و اسلامي تهيه و تاليف مواد آموزشي مورد نياز سپاه و ساير نيروهاي مسلح در حوزه علوم اعتقادي، سياسي و فرهنگي و تربيت پژوهشگران مومن و معتقد به آرمانهاي انقلاب اسلامي از ماموريتهاي اساسي اين پژوهشكده است.
وي با بيان اينكه 4 مركز علمي زيرمجموعه پژوهشكده امام صادق است، گفت: ما يك مجله علوم سياسي و روابط بينالملل را منتشر و سه فصلنامه علمي و آموزشي را در دستور كار داريم. همچنين علاوه بر اين مجلات سه مجله مختص روحانيون، مربيان و فرماندهان نيروهاي مسلح تهيه ميكنيم.
رئيس پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق (ع) افزود: اين پژوهشكده در حوزههاي مختلف 570 كتاب مطالعاتي و 630 متن آموزشي به نيروهاي مسلح ارائه داده است.
ميرمحمدي با بيان اينكه پژوهشكده از اساتيد مجرب حوزه و دانشگاه بهره مند است، گفت: اكنون 30 هزار جلد كتاب فارسي، عربي و لاتين در كتابخانه پژوهشكده موجود است.
وي در ادامه سخنانش تصريح كرد: ما در سال 91 و 92 توانستيم 96 متن آموزشي براي نيروي انتظامي، 7 متن براي وزارت دفاع و 22 متن براي سپاه تهيه كنيم و 9 متن هم براي ارتش در دست تدوين داريم.
رئيس پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق (ع) اظهار داشت: در سال 91 هفتاد و دو نمايشگاه و در سال 92 نود و سه نمايشگاه تا كنون در استانهاي مختلف برپا كردهايم.
ميرمحمدي با اشاره به اقدامات ديگر پژوهشكده اظهار داشت: ما توانستيم 15 نرمافزار توليد كنيم و همچنين با ايجاد سايت طوبي تمامي متون و محتويات توليد شده پژوهشگاه در دسترس مخاطبان قرار دارد. از طرف ديگر سايت جوابگو براي پاسخگويي به صورت آنلاين و آفلاين به مراجعين براي رفع شبهه سياسي، اعتقادي، فقهي و فرهنگي راهاندازي شده است.
وي با بيان اينكه پژوهشكده در حوزه تربيت پژوهشگران مورد نياز تا كنون يك دوره كارشناسي ارشد مديرت تحقيقات را برگزار كرده است، گفت: در سال آينده رشته جديدي به نام پژوهشگري و نويسندگي خلاق را با همكاري وزارت علوم و مراكز دانشگاهي راهاندازي ميكنيم كه اكنون طراحي دوره و سرفصلهاي آن انجام شده است.
رئيس پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق (ع) افزود:اين رشته جديد در مقطع كارشناسي ارشد و دكترا است و داراي گرايشهاي قرآن و احاديث، علوم سياسي، تاريخ و تمدن اسلامي، فرهنگي اجتماعي و دفاعي امنيتي است.
ميرمحمدي با بيان اينكه ما به دنبال ايجاد هسته دانا و شبكه توانا هستيم،گفت: براي تحول در علوم انساني بايد مراكز علي پژوهشي خود را به عنوان هسته دانا بدانند و بتوانند از شبكه بزرگ حوزه و دانشگاه بهره ببرند.
وي با بيان اينكه انجام پژوهشهاي بنيادين از وظايف اصلي ماست،گفت: ارتقاء پژوهشكده به پژوهشگاه در دستور كار است كه با موافقت وزارت علوم و تصويب ستاد كل نيروهاي مسلح در آيندهاي نزديك عملياتي ميشود.
رئيس پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق (ع) ادامه داد: همچنين توسعه كتابخانه ديجيتال با هزار عنوان كتاب ترجمه آثار پژوهشكده به زبان عربي و لاتين و ايجاد پژوهشگاه مجازي براي بسيج و ارتش 20 ميليوني از برنامههاي آتي پژوهشكده است.
ميرمحمدي با اشاره به برنامههاي پژوهشكده در هفته پژوهش وفناوري اظهار داشت: اين هفته از 23 آذر ماه آغاز ميشود و تا 28 ادامه دارد كه در روز شنبه نشست علمي با حضور اساتيد حوزه و دانشگاه در پژوهشكده برگزار مي شود.
وي افزود:در روز بعد ديداري با مراجع عظام براي معرفي فعاليتهاي پژوهشكده صورت ميگيرد. همچنين در روز 25 آذر ماه جلسه مهمي با كليه نيروهاي مسلح و اساتيد و پژوهشگران پژوهشكده و با حضور آيتالله كعبي برگزار ميشود. ارائه نرمافزارها و رونمايي از برنامههاي فناورانه پژوهشكده و همچنين نقد كتاب دولت در عصر غيبت از ديگر برنامههاي اين هفته است.
رئيس پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق (ع) تاكيد كرد: مراسم اختتاميه نيز روز پنجشنبه با حضور آيتالله خاتمي در حوزه علميه قم و مراكز پژوهشي برگزار ميشود.
ميرمحمدي ادامه داد: در روز 25 آذر ماه از يك پروژه تحقيقاتي با عنوان جنگ نرم در 4 جلد به همراه نرمافزار رونمايي ميكنيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه بحث تحول در علوم انساني مقدماتي را نياز دارد كه شايد آن را فراهم نكرده باشيم، گفت: يكي از آنها تدوين مباني تحول است كه صورت نگرفته. همچنين تحول در روشهاي پژوهش بايد انجام شود. اگر ميخواهيم در حوزه تحول در علوم انساني موفق شويم، بايد تحولي در روشهاي پژوهشي ايجاد كنيم كه اين پژوهشها و نتايجش كاربردي شود.
ميرمحمدي با بيان اينكه يكي ديگر از حلقههاي مفقوده بحث روششناسي علوم است، گفت: در صورتي كه ما اين سه كار را انجام دهيم و با يك حركت جهادي آن را ادامه دهيم، ظرف 10 سال آينده قدمهاي خوبي را در مراكز علمي و حوزه خواهيم برداشت.
وي در ادامه با اشاره به ارتباط پژوهشكده امام صادق با كشورهاي خارجي اظهار داشت: اين ارتباط به دليل درخواست آنها بوده و ما با كشورهاي اندونزي، هندوستان، پاكستان، بحرين، لبنان و عراق ارتباط داريم و نيازمنديهايشان را در اين حوزه برطرف ميكنيم.
رئيس پژوهشكده علوم اسلامي امام صادق (ع) خاطرنشان كرد: پژوهشكده وظيفه خود ميداند كه براي تبيين، ترويج و توسعه فرهنگ دفاع مقدس تلاش كند و تاكنون بيش از 100 عنوان كتاب در حوزه دفاع مقدس منتشر كرده است.
ميرمحمدي با بيان اينكه ما به دنبال اين هستيم پروژه مكتب دفاعي اسلام را تدوين كنيم، خاطرنشان كرد: اين پروژهاي است كه شايد 20 سال طول بكشد و شامل 30 تا 40 جلد كتاب است كه يك مرجع در آينده خواهد بود و براي حفظ و سلامتي كشور در آينده مفيد است.
وي با اشاره به كتبي كه تا پايان سال توسط پژوهشكده منتشر ميشود، گفت: كتب پاسدار مطلوب بايستههاي ساخت و ساز مبتني بر مباني اسلام، امنيت در قرآن و حديث، خانواده مطلوب و اصول و اهداف پژوهشهاي تحقيقي از ديدگاه مقام معظم رهبري در سال آينده ارائه ميشود.
ميرمحمدي در پايان اظهار داشت: پروژههاي پليس مسلمان مطلوب، سازمان مطلوب، ارائه مدل و بانك اسلامي، فقه سازمانهاي دفاعي، مهندسي فرهنگي سازمانهاي دفاعي و ارائه مدل و الگوي سبك زندگي اسلامي از جمله پروژههايي است كه در دستور كار سال آينده قرار دارد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]