واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: از بيمه و دستمزد در اين طرح خبري نيست!
دبير كل مجمع عالي نمايندگان كارگران ايران از وزير كار خواست تا در راستاي صيانت از نيروي كار و حفظ كرامت انساني، ضمن ابطال طرح استاد شاگردي نوين، مانع از بهرهكشي نيروي جوان جوياي كار در كشور شود.
آرش فراز در گفتوگو با خبرنگار تعاون و اشتغال ايسنا، اظهار كرد: طرح واپسگرايانه استاد شاگردي در قالب دستورالعمل مهارت آموزي به روش استاد شاگردي نوين شهريور سال 91 در 14 ماده از سوي وزير وقت كار براي اجرا به سازمانهاي مرتبط ابلاغ شد.
وي افزود: بر اساس اين طرح كه مورد استقبال شديد كارفرمايان كارگاههاي كوچك و متوسط واقع شده كارفرمايان مجاز هستند كه نيروهاي بيكار و جويندگان كار را بدون در نظر گرفتن شرط سني تا مدت دو سال در كارگاه خود تحت عنوان شاگرد به كار بگمارند.
فراز ادامه داد: اين دستورالعمل تصريح مي كند كه در مدت كارآموزي هيچ مبلغي به عنوان دستمزد و حقوق به كارآموز (شاگرد) تعلق نميگيرد و شاگرد و كار او در اين كارگاه مشمول قانون كار و قانون تامين اجتماعي نخواهد بود.
به گفته دبير كل مجمع عالي نمايندگان كارگران ايران، در اين دستورالعمل تاكيد شده است كه كارفرما پس از پايان دوره كارآموزي تعهدي در جذب شاگرد در كارگاه خود ندارد.
اين فعال كارگري با اشاره به فصل پنجم قانون كار و تاكيد ماده 112 آن بر اهميت مساله آموزش نيروي كار، اشتغال و حقوق و تكاليف مربوطه، اظهار كرد: در دستورالعمل 19 مادهاي آن به طور ويژه شرايط كارآموز، كارآموزي توام با كار و حقوق و تكاليف كارآموز و كارفرما طي دوره كارآموزي مشخص و مقرر شده تا به منظور نظارت بر حسن اجراي اين مصوبات و تعيين حداقل مزد كارآموزي هر سال شورايي در سازمان فني و حرفهاي كشور تشكيل شود كه برابر اين دستورالعمل كارفرما موظف به بيمه كردن كارآموز است و در صورت استخدام كارآموز، پس از پايان دوره مدت زمان كارآموزي جزو سنوات خدمت او محسوب مي شود.
وي خاطر نشان كرد: متاسفانه شهريورماه سال گذشته وزير وقت كار دستورالعمل آموزش به روش استاد شاگردي نوين را در 14 ماده براي اجرا به دستگاههاي ذيربط ابلاغ كرد كه به واسطه آن دهها هزار نفر در قالب اين طرح به طور مجاني و بدون پوشش بيمهاي به خدمت كارگاههاي توليدي و خدماتي درآمدند و به جهت آموزشي بودن اين شيوه نيز هيچ مبلغي تحت عنوان حقوق و دستمزد از سوي استاد (كارفرما) به شاگرد (كارآموز) داده نمي شود.
دبير كل مجمع عالي نمايندگان كارگران ايران معتقد است كه بيكاري و بحران موجود در بازار كار بسياري از جويندگان كار را به اميد اشتغال پس از كارآموزي وادار به پذيرش اين طرح كرده در حالي كه اين طرح عملا قانون كار را معلق و بهره كشي و استثمار نيروي كار را قانوني كرده است.
فراز در پايان ضمن مخالفت با اجراي طرح استاد شاگردي نوين، از وزارت كار و نمايندگان مجلس خواست تا در راستاي صيانت از نيروي كار و حفظ كرامت انساني كه مورد تاكيد وزير كار است با ابطال اين طرح، مانع از سوء استفاده و بهره كشي نيروي كار و جوانان جوياي كار شوند.
انتهاي پيام
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]