تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830968461




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قيمت سوخت تدريجي گران شود/ جامعه از شوك جديد خسته است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: قيمت سوخت تدريجي گران شود/ جامعه از شوك جديد خسته است
جواد صالحي اصفهاني اقتصاددان با بيان اينكه هم اكنون جامعه از شوك جديد خسته است و برهمين اساس، قيمت‌ها بايد تدريجي افزايش يابد نه يكدفعه، معتقد است كه اگر به هر نفر 25 هزار تومان يارانه نقدي پرداخت كرده بوديم، هم اكنون بهتر مي توانستيم فاز دوم را اجرا كنيم.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد صالحي اصفهاني استاد دانشگاه ويرجينيا تك آمريكا در برنامه زنده تلويزيوني پايش گفت: سال‌ها به انرژي يارانه مي داديم و مردم به اين موضوع عادت كرده بودند و برداشتن يارانه انرژي بسيار سخت بود و اين موضوع بسيار خوب بود اما متاسفانه با مشكلاتي كه در اجرا ايجاد شد، به خصوص اين كه منابع و مصارف درست محاسبه نشده بود.

وي ادامه داد: مشكل قانون اين بود كه قيمت انرژي را افزايش داده اما اين قيمت ثابت شد و قانون بايد طوري نوشته مي شد كه اين قيمت تحرك داشته باشد، همچنين اگر از همان اول در محاسبه پرداخت ها اشتباه نكرده بوديم باعث نمي شد كه طرح بدنام شود و تورم زا شود.

وي تاكيد كرد: اگر به هر نفر 25 هزار تومان يارانه نقدي پرداخت كرده بوديم، هم اكنون بهتر مي توانستيم فاز دوم را اجرا كنيم. آقاي احمدي نژاد سعي كرد كه دهك‌ها را شناسايي كند اما اين كار بسيار سخت است. احمدي نژاد كار خوبي كرد و در تلويزيون اعلام كرد كه به همه يكسان يارانه مي دهيم و كار خوبي بود.

صالحي اصفهاني تصريح كرد: به طور مثال، اگر قرار باشد به روستاييان يارانه بدهيم، افرادي هستند كه مي روند و در روستاها خانه خريداري مي كنند. اگر قيمت بنزين را براي اقشار پردرآمد براساس نوع خودرو افزايش دهيم، طرح بهتري است.

اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: اگر تنها مناطق جغرافيايي را شناسايي كنيم، منطقي است و اين كه قيمت يكسان باشد، منطقي نيست و در آمريكا هم اين تفاوت قيمت وجود دارد و اين منطق اقتصاد است اما چون در كنار اين يارانه ناعادلانه اي را مي دهيم مي توانيم قيمت هاي مختلفي را به مردم بدهيم.

وي گفت: فرض كنيد بنزين براي خودروهاي مدل بالا را افزايش دهيم و ماليات بر بنزين منطقي است و بايد هزينه راه ها را بايد خودروداران بپردازند.

صالحي اصفهاني افزود: مكانيزمي براي شناسايي افراد وجود دارد و در آمريكا همه افراد با جرائم سنگين اظهارنامه مي دهند و در كنار اين سازماني وجود دارد كه به منزل افراد رفته و وسائل مردم را نگاه مي كنند.
اين استاد اقتصاد گفت: زماني كه افراد متقاضي دريافت يارانه هستند مجبور به مبادله با دولت هستند و حساب بانكي مردم را نگاه كردن سيستم بانكي ما را دچار مشكل مي كند.

وي افزود: در آمريكا كارتي را به عنوان يارانه مي دهند كه تنها با آن مي توان غذا خريد و علت اين است كه مي خواهند از بچه هاي خانواده هاي كم در آمد محافظت كنند و در ايران نيز بايد افراد فقير را شناسايي كرد و تنها نمي توان عجولانه اين كار را كرد.

صالحي اصفهاني گفت: دولت در روز 4 ميليون بشكه نفت و گاز را به مردم مي دهد كه با يك حساب منطقي 180 هزار ميليارد تومان ارزش آن است. من معتقدم كه در يارانه ناحق دادن عده اي تقلب مي كنند كه بايد از نظر قانوني با آن برخورد كرد و موضوع ديگر شناسايي افراد مرفه است كه ماليات پرداخت نمي كنند.

وي افزود: بايد شرايطي ايجاد شود كه اين افراد داوطلبانه ماليات بدهند و براي اين موضوع هم بايد از راه‌هاي خلاقانه استفاده كرد.

اين اقتصاددان تاكيد كرد: 5 سال قبل اين مشكل را داشتيم كه افراد مي گفتند كه بنزين ارزان را به ما بدهيد اما راه حل پيدا كرديم و بنزين را هدفمند كرديم. ما بايد افراد را آگاه كنيم كه خانه را گرم كردن و در كنار آن پنجره را باز كردن ضرر دارد.

وي تصريح كرد: انرژي و سرمايه فيزيكي كه مكمل هم هستند كارآفرين نيستند و انرژي ارزان به صنعت دادن هم كار خوبي نيست و موجب عدم توسعه صنعت مي شود و جلوي ما را براي ورود به بازارهاي جهاني خواهند گرفت. از طرفي با اين انرژي ارزان در واقع جلوي رشد سرمايه انساني را گرفته ايم و كارفرماها تمركز ندارند تا از سرمايه انساني استفاده كنند.

وي ادامه داد: فرق بين ايران و آمريكا اين است كه در آمريكا فروشنده بنزين بخش خصوصي است و مشكل سياسي ندارد و فروشندگان بنزين ماليات مي دهند. مشكل نابرابري در آمريكا هم اكنون معروف شده است و نابرابري در آمريكا زياد شده است.

صالحي اصفهاني گفت: نحوه شناسايي افراد بسيار مهم است و در ايران تجربه جالبي از سوي كميته امداد داريم و اين با سيستم آمريكا فرق دارد و فكر مي كنم نحوه شناسايي بايد با فرهنگ ما منطبق باشد.

وي اظهارداشت: درآمد مردم در آمريكا رابطه نزديكي با بهره وري آنها دارد و مشكل ما اين است كه وقتي از درآمدمان شكايت مي كنيم از كار كم خود شكايت نمي كنيم. اگر اين را تبديل كنيم كه خودمان كم كار مي كنيم اين سوال پيش مي آيد كه چرا اينگونه است؟

اين اقتصاددان گفت: در آمريكا به قيمت واقعي درآمد فرد ميانه در سال‌هاي اخير پايين رفته است و درآمد با تورم همگام نبوده و اين اتفاقي است كه اوباما مي خواهد آن را تغيير دهد و خيلي از اين ها منشا رقابت بين المللي دارد و به طور مثال مربوط به كالاهاي كم قيمت چين و كارگرهاي مكزيكي است.

اين استاد اقتصاد گفت: همه كارمندان را نبايد به يك چشم نگاه كرد و زماني كه درآمد ثابت افراد را كاهش مي دهيم افراد كارآمد از دولت خارج مي شوند و خوب بود مقداري انعطاف در سيستم ايجاد مي كرديم و به دنبال شايسته سالاري رفتن بسيار مهم است.

صالحي اصفهاني ادامه داد: هم اكنون چندين ماه است كه نرخ تورم ايران پايين آمده است و بايد تورم زير 20 درصد باقي بماند. وي گفت: افراد دهك پايين 45 درصد زندگي خود را از طريق يارانه تامين مي كنند و ثروتمندان تنها 5 درصد به يارانه وابسته هستند.

اين اقتصاددان درباره پيشنهاد به دولت براي آينده قانون هدفمندي گفت: در مرحله اول بايد مردم عادت كنند قيمت‌ها هيچ گاه ثابت نمي ماند و نبايد قيمت‌ها را ثابت نگه داشت. در 10 سال گذشته قيمت‌ها بيش از 5 برابر شد و دلار 3.5 برابر شد و دلار امروز ارزان تر از سال 82 است. بايد قبول كنيم كه اكثر قيمت‌ها نوسان دارد و علت آن هم منطق بازار است و در مرحله اول دولت بايد اعلام كند كه مي خواهيم قيمت انرژي را رها كنيم.

صالحي اصفهاني تاكيد كرد: 20 سال مي خواستيم قيمت انرژي را افزايش دهيم و مشكلات فراواني در اين زمينه وجود داشت و افزايش قيمت در سال 89 به اين دليل بود كه متوجه شديم كه افزايش قيمت تدريجي مناسب نيست اما هم اكنون از شوك گرفتن جامعه خسته است و بايد قيمت‌ها تدريجي افزايش يابد.

وي گفت: مشكل اصلي ما گذار از آموزش به اشتغال است و سيستم آموزشي ايران كارا است و مشكل اشتغال يك نگراني است و موجب مايوس شدن جوانان مي شود و سرمايه انساني اندوخته شده از بين مي رود. در ايران و خاورميانه اينگونه است و مشكل زيادي داريم كه افراد تا 7 سال منتظر مي شوند كه شغل جدي اول خود را بگيرند.

كد خبر: 2196381

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۰۸:۵۲

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن