واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
چند نکته کلیدی در مورد ازدواج
حضرت امام حسن (ع) فرمود:او (دختر) را به مردى پاكدامن ده كه اگر دوستش داشته باشد گراميش ميدارد و اگردوستش نداشته باشد باو ستم نكند.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز؛ به حضرت باقر نوشتم كه مردى از من خواستگارى كرده (يعنى دخترى را از خانواده ام) حضرت جواب نوشت: اگر خواستگارى كننده از دين و امانتش راضى هستيد هر كه باشد با او ازدواج كنيد، (يعنى اگر ديندار نباشد به او زن ندهيد و گر نه فتنه و فسادى بزرگ در زمين خواهد بود (يعنى غير دين و درستى را در نظر داشتن). پيغمبر (ص) فرمود: من بشرى چون شما هستم (در امور زندگى) و (بميل خود) با شما ها ازدواج ميكنم مگر فاطمه (ع) كه تزويج او با شاره الهى و آسمانى است، و پيغمبر (ص) به فرزندان على (ع) و جعفر نگاه كرد و فرمود: دختران ما از آن پسران ما و پسران ما مال دختران ما هستند (يعنى بين آنها ازدواج واقع مى شود). از امام ششم (ع): مؤمنون كفو و همسر يك ديگرند، و همسر كفو و همشأن آن است كه با عفت باشد.
از زراره نقل است که از امام صادق (ع)، درباره گفته خداوند: «مرد زناكار جز با زن زناكار يا مشرك ازدواج نكند و زن زناكار را نيز جز مرد مشرك و زناكار نگيرد» سؤال كردم؟
امام (ع) فرمود: مردان و زنان مشهور به زنا هستند، و مردم امروز به همان منزلت مى باشند. هر كه بر او حد زنا جارى شود يا به زنا مشهور گردد، نبايد كسى با او ازدواج كند تا توبه اش مسلم شود.
مردى براى مشورت ازدواج دخترش خدمت حضرت امام حسن (ع) آمد، امام فرمود او را به مردى پاكدامن ده كه اگر دوستش داشته باشد گراميش ميدارد و اگردوستش نداشته باشد باو ستم نكند. پيغمبر (ص): هر كس دخترش را به فاسقى دهد قطع رحم كرده است. و فرمود: هر كه شراب بنوشد اگر خواستگارى كرد شايسته ازدواج نيست.
على بن اسباط درباره دخترانش به امام باقر (ع) نامه نوشت كه هيچ كس مثل (هم شأن) من پيدا نمي شود كه به او دختر دهم: حضرت جواب نوشت: مقصود تو را راجع به دخترانت دانستم، خدايت رحمت كند اين چنين ميانديش و انتظار مبر، كه پيغمبر (ص) فرمود: اگر خواستگارى آمد كه اخلاقش مورد رضايت است با او ازدواج كنيد «و اگر نكنيد فتنه و فسادى در زمين شده است»- (سوره انفال/ ۷۴). روايت است كه حضرت از ابى بصير پرسيد: يكى از شما مي خواهد ازدواج نمايد چه ميكند؟ گفت نميدانم. امام فرمود چون به اين كار تصميم گرفت دو ركعت نماز گزارد و خدا را حمد كند و بگويد: «خداوندا من قصد ازدواج دارم، زيباترين و خوشخوترين و عفيف ترين زنان را نصيب من كن كه مال من و ناموس خود را بهتر حفظ كند و رزق و بركت او از همه وسيعتر باشد، و از او فرزندى پاك كه در حيات و مرگ من يادگارى صالح باشند بمن عنايت كن». منبع: مكارم الأخلاق / ترجمه ميرباقرى، ج۱، ص: ۳۹۱ برای دیدن اخبار رسانه های انگلیسی و رسانه های عربی کلیک کنید
۱۳۹۲/۹/۲۱ - ۰۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]