رشته مهندسی عمران توسط تعداد زیادی از دانشکده های فنی مهندسی معروف جهان در کشورهایی همچون کانادا، سوئد، آلمان و ... ارائه می شود و بسیاری از دانشجویان ایرانی که تحصیلات لیسانس یا فوق لیسانس خود را در این رشته به پایان رسانده اند، تقاضای اپلای در یکی از دانشگاه های خارجی را دارند. در فرایند اپلای موارد زیادی هستند که شانس پذیرش شما را افزایش می دهند و شما باید با برنامه ریزی چند ماهه برای اپلای خود، رزومه تان را تقویت کنید و تبدیل به کاندید مناسب برای پذیرش در دانشگا مد نظرتان باشید. مقاله نویسی عمران و تهیه یک مقاله علمی مرتبط با رشته تحصیلی تان، یکی از مواردی است که تا حد زیادی به شما در اخذ پذیرش و بهره مندی از بورسیه تحصیلی کمک می کند که در ادامه این مقاله می خواهیم بیشتر راجع به آن صحبت کنیم.
پس اگر قصد دارید با نوشتن مقاله شانس خود را برای قبولی در دانشگاه و گرفتن بورسیه افزایش دهید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با 10 نکته مهم مقاله نویسی عمران جهت گرفتن پذیرش تحصیلی آشنا شوید.
10 نکته مهم مقاله نویسی عمران جهت گرفتن پذیرش تحصیلی
بسیاری از دانشجویان رشته مهندسی عمران که قصد اپلای در رشته تحصیلی خود را دارند و می خواهند مقطع فوق لیسانس یا دکتری خود را در یکی از دانشگاه های خارج از کشور تحصیل کنند، به دنبال تهیه مقاله علمی و چاپ آن در ژورنال ها و کنفرانس ها هستند تا بدین طریق رزومه پژوهشی و تحقیقاتی خود را تقویت کنند و اگر معدل پایین یا نمره زبان خیلی بالا نداشته باشند، با ارائه مقاله این موارد را جبران کنند.
یک مقاله خوب می تواند جبران کننده نقاط ضعف رزومه شما باشد و با ارائه مقاله در واقع نظر دانشگاه را به سوابق تحقیقاتی خود جلب می کنید و نشان می دهید که شایستگی لازم را برای پذیرش دارید اما مقاله خوب چه ویژگی هایی دارد ؟
10 نکته مهم مقاله نویسی عمران جهت گرفتن پذیرش تحصیلی به شرح زیر هستند :
موضوع مقاله ای که انتخاب می کنید باید با رشته تحصیلی شما کاملا مرتبط باشد.
تعداد مقالات برای اپلای در درجه اول مهم نیست و پر اهمیت تر از تعداد مقاله، کیفیت مقالات هستند. اینکه مقاله شما از نظر کیفیت در چه سطحی باشد، در کدام ژورنال چاپ شود، اسم چندم مقاله باشید و .... مهم است و با رعایت این فاکتورها، هر چقدر تعداد مقاله بیشتری داشته باشید، بهتر است.
مقالات داخلی هیچ کمکی به شما در فرایند اپلای نمی کنند و چاپ مقاله در کنفرانس ها و ژورنال های داخلی که حتی عنوان بین المللی دارند، رزومه شما را تقویت نمی کنند و قابل اعتبار سنجی برای دانشگاه های خارج از کشور نیستند. پس منطقی به نظر نمی رسد که برای چاپ مقاله در ژورنال های داخلی زمان بگذارید.
نگارش غیر قابل درک مقاله که ممکن است به دلیل ضعف در زبان انگلیسی یا استفاده بیش از حد از اصطلاحات ثقیل باشد، موجب رد مقاله می شود پس حتما به این موضوع توجه داشته باشید.
اگر یافته ها و نتایج مقاله شما برای ژورنال یا کنفرانس سودمند نباشد و ارزش علمی کافی نداشته باشد، مقاله رد خواهد شد.
اگر بر روی موضوعی کار کنید که قبلا بررسی شده است، مقاله بدون بررسی ژورنال یا کنفرانس رد می شود.
موضوع مقاله ای که انتخاب می کنید باید علاوه بر اینکه با رشته تحصیلی تان مرتبط باشد، می بایست در ارتباط با حوزه پژوهشی ژورنال نیز باشد. برای بررسی اینکه حیطه کاری ژورنال در چه سمت و سویی است، مقالات قبلی آن ژورنال را بررسی کنید.
حتما مقاله خود را در ژورنال های ISI چاپ کنید زیرا این ژورنال ها مورد تایید هستند. برای اطلاع از لیست ژورنال های ISI می توانید از سایت تامسون رویترز کمک بگیرید.
رتبه بندی ژورنالی که برای چاپ مقاله خود انتخاب می کنید بسیار مهم است و ژورنال های با رتبه Q1 که عضو 25 درصد نخست هستند، برای چاپ مقاله توصیه می شوند.
پس از تهیه و جمع آوری مقاله خود، آن را فقط برای یک ژورنال بفرستید زیرا ژورنال ها و کنفرانس ها مقاله ای را که به طور همزمان در ژورنال یا کنفرانسی دیگری در حال بررسی است را رد می کنند و ممکن است شما را در لیست سیاه خود قرار دهند.
مقاله نویسی عمران برای کدام دسته از دانشجویان اهمیت بیشتری دارد
همچون مقاله نویسی کامپیوتر، مقاله نویسی عمران نیز اهمیت ویژه ای دارد و دانشگاه ها به دنبال دانشجویانی هستند که در رشته تحصیلی خود فعالیت های تحقیقاتی داشته اند و حداقل یک مقاله علمی و ارزشمند در ژورنالی معتبر و بین المللی چاپ کرده اند.
اهمیت مقاله نویسی در مقطع دکتری تخصصی پر رنگ تر است مخصوصا اگر بخواهید از دانشگاهی با سطح علمی بالا پذیرش بگیرید، با توجه به اینکه اکثر متقاضیان این دانشگاه ها از سوابق علمی برجسته و خوبی برخوردار هستند، شما باید با نوشتن مقاله شانس خود را در میان تعداد زیادی از متقاضیان افزایش دهید. اما در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه ها انتظار مقاله از دانشجویان ندارند مگر آنکه شما یکی از موارد زیر را داشته باشید :
• در مقطع کارشناسی در دانشگاه خوبی تحصیل نکرده باشید.
• نمره زبان شما چندان بالا نباشد.
• معدل لیسانس پایین داشته باشید
در سه مورد فوق می توانید با نوشتن مقاله، ضعف های رزومه خود را تا حد زیادی جبران کنید و دانشگاه را متقاعد کنید از شایستگی لازم برای پذیرش برخوردار هستید.
به جزء توضیحات فوق، به دانشجویانی که می خواهند از بورسیه تحصیلی بهره مند شوند توصیه می شود حداقل یک یا دو مقاله علمی معتبر چاپ کنند. حتما می دانید که تحصیل در دانشگاه های اکثر کشورها رایگان نیست و دانشگاه های بعضی کشورها از جمله سوئیس و سوئد، شهریه بسیار بالایی در رشته های فنی مهندسی دریافت می کنند. بنابراین همواره به دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی برق، عمران، مکانیک و سایر رشته های مهندسی را دارند، توصیه می شود همراه با بورس پذیرش بگیرند که داشتن مقاله برای بهره مندی از بورسیه تحصیلی بسیار مهم است.
سخن آخر
با مطالعه این مقاله از اهمیتی که مقاله نویسی عمران برای اخذ پذیرش تحصیلی آسان تر و همچنین تاثیری که در گرفتن بورسیه تحصیلی دارد، آشنا شدید. ولی نوشتن یک مقاله تخصصی و حرفه ای نیاز به اطلاعات و مهارت های بسیار بیشتر از توضیحات ارائه شده در این مطلب دارد و با توجه به عدم آشنایی دانشجویان با نحوه مقاله نویسی، مشاوران ما در مرکز مشاوره تحصیلی فرا اپلای با سال ها تجربه در زمینه مهاجرت تحصیلی و طی کردن این مسیر، راهنمای شما دانشجویان عزیز در مسیر اپلای هستند و برای شما دانشجویان عزیز دوره کارآموزی مقاله نویسی را برگزار می کنند.
برای ارتباط با مشاوران ما و دریافت مشاوره مقاله نویسی و سپس ثبت نام در دوره کارآموزی مقاله نویسی، کافیست که وقت مشاوره از طریق سایت فرا اپلای رزرو کنید. مشاوران بعد از دریافت اطلاعات اولیه و ثبت سفارش شما، با شما تماس خواهند گرفت.