تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):تقوای خدا پیشه کنید و دینتان را با ورع و تقوا حفظ کنید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799149973




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اخلاق اسلامی بر پایه انسان شناسی و تفسیر انسان استوار است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آیت الله هادوی تهرانی:
اخلاق اسلامی بر پایه انسان شناسی و تفسیر انسان استوار است

هادوی تهرانی


شناسهٔ خبر: 3887183 - چهارشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۵
دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها

.jwplayer{ display: inline-block; } آیت الله هادوی تهرانی در نخستین دوره کارگاه های اسلامی سازی علوم انسانی گفت: اخلاق اسلامی بر پایه انسان شناسی و تفسیر انسان استوار است. به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله مهدی هادوی تهرانی، در نخستین دوره کارگاه های اسلامی سازی علوم انسانی که به همت مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی در مجتمع امین قم برگزار شد، ضمن اشاره به نظام مدون اندیشه اسلامی، تصریح کرد: بر اساس مجموعه ای از مفاهیم در حوزه کلامی، نظریه ای تحت عنوان اندیشه مدون در اسلام، با نگاهی سیستمی نسبت به مفاهیم اسلامی مطرح است. وی افزود: این نظریه مبتنی بر ادعایی است که هر زمینه ای از زمینه های حیات بشری را پوشش داده، که در مراجعه به دین، با حوزه های فلسفه، اخلاق، مکتب، نظام، سازوکار و حقوق مواجه خواهیم شد. آیت الله هادوی تهرانی با بیان این که زمینه مراجعه به دین تابع فهم ما نسبت به محیط پیرامونی و تلقی مان نسبت به خدا، انسان و .. است، اظهار داشت: علوم انسانی، نوعا از علوم جدیدی محسوب می شود که در چند سده اخیر، شکل امروزی به خود گرفته است. وی با بیان این که علی رغم کهن بودن علوم انسانی، این علوم در قالب دانش مجزا مورد توجه بشر قرا نگرفته است؛ اظهار داشت: در مراجعه به دین با رویکرد موضوعی خاص، با مجموعه ای از مفاهیم جهان شمول و موقعیتی، مواجه می شویم که مربوط به تلقی دین از هستی، خدا و انسان به نگاه موضوعی است. سخنران کارگاه های اسلامی سازی علوم انسانی افزود: عناصر مطرح شده در هستی شناسی، انسان شناسی و خدا شناسی؛ در حوزه های مختلف علوم انسانی تأثیر می گذارد. آیت الله هادوی با بیان این که مفهومی که در فلسفه های مختلف علوم قرار می گیرد، تأثیرات زیادی را در بنیان های علوم انسانی ایجاد می کند، اظهار داشت: در نظریه مدون، انسان شناسی بخشی از فلسفه علوم انسانی بوده، تفسیر از انسان در این میان بسیار مهم شمرده می شود. وی در ادامه به تلقی های مختلف از انسان، انسان شناسی  و هستی شناسی اشاره نمود و ابراز داشت: در مطالعات انسانی، تمام مفاهیمی که در غرب شکل می گیرد، و لو در بسترهای غیر دینی و ضد دینی، بر اساس تصوراتی است که از مسیحیت وجود داشته است؛ به نوعی مبنای تمام زیرساخت این تفکرات بر مسیحیت استوار است. این استاد حوزه با بیان این که اخلاق اسلامی بر پایه انسان شناسی و تفسیری از انسان استوار است، اظهار داشت: باید های و نباید ها اخلاقی از منظر اسلامی، اعتباریات نفس الامری نبوده، امور تکوینی و واقعی است که ناظر به تبیین واقعیت هایی احصا شده است. آیت الله هادوی تهرانی تصریح کرد: اخلاق اسلامی انسان را از منظر فلسفی تعریف نموده، راهکارهای تعادلی در حوزه های مختلف روحی و تربیتی ارائه می کند.
وی با بیان این که هر مکتبی از دو بخش مبانی و اهداف برخوردار است، اظهار داشت: اسلام بین مبانی و اهداف، نظام و مجموعه نهادهایی را تعریف نموده، که وقتی کاردکردشان در بستر مبانی درست باشد، نتیجه که همان هدف است را به دنبال خواهد داشت. سخنران این نشست علمی با بیان این که حقوق و احکام اسلامی در حوزه خاص، نمود بیشتری نسبت به نظام اسلامی آن عرصه دارد، اظهار داشت: نظام امری جهان شمول است که در شرایطی خاص تحقق می یابد؛ این مهم نیازمند ساز و کار خاصی است که بیشتر از نظام اسلامی مورد توجه قرار می گیرد. آیت الله هادوی تهرانی در پایان با تأکید بر این که باید از لابه لای احکام اسلامی نظام سازی های موضوعی مختلفی را ترسیم نماییم، ابراز داشت: نظریه اندیشه مدون، تنها الگویی برای آغاز نظام سازی است، تا ضمن تکمیل و بازنگری در ایرادات احتمالی، به نظام جامع اسلامی دست یابیم.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن