تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در عمل مؤمن يقين ديده مى شود و در عمل منافق شك.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828020393




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شیوه امام موسی صدر در تقریب مذاهب


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: یادداشت احمد مبلغی؛
شیوه امام موسی صدر در تقریب مذاهب

گفتگو با دکتر احمد مبلغی رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب


شناسهٔ خبر: 3843680 - شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۵
دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی

.jwplayer{ display: inline-block; } حال که انقلاب اسلامی وارد فضاهای بین‌المللی شده است و تقریب مذاهب، اندیشه‌ای اساسی و مهم برای جامعۀ ماست، الگوی تقریب مذاهب اسلامی امام موسی صدر را باید تحلیل کنیم و بشناسیم. به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر، متن پیش رو یادداشتی از  احمد مبلغی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با موضوع تقریب مذاهب و وحدت است که از نظر می گذرد؛ شناخت مناسبات اجتماعی امری است پراهمیت و شخصیت‌های اندکی واجد این شناخت هستند. اما باید توجه داشت که شناخت ماهیت مناسبات اجتماعی و تعاملات و قواعد و قوانین حاکم بر روابط اجتماعی خود یک موضوع است و داشتن نگرش و نظریه اسلامی در این خصوص و آگاهی اسلامی از آن امر دیگری است که در میان افرادی که واجد این شناخت‌ هستند، عده کمتری واجد این نگرش و آگاهی‌اند. 

برای مثال مهم‌ترین ویژگی آیت‌الله بروجردی این بود که مناسبات را به‌خوبی می‌شناخت. لذا نظریه ایشان در باب تقریب مذاهب هم بسیار خاص و مهم است. در انقلاب اسلامی نیز شخصیت‌هایی نظیر امام خمینی، شهید بهشتی و شهید مطهری واجد بینش خاص به مناسبات اجتماعی هستند. مرحوم علامه فضل‌الله نیز تاحدودی واجد این درک بود. 

امام موسی صدر نیز از جمله کسانی است که بسیار آگاه و آشنای دقیق به این مناسبات بود. این امر هم از کلمات ایشان دریافت می‌شود و هم در سیره و رفتار پویا و پرتحول و تأثیرگذار و جریان‌ساز اجتماعی او مشهود و محسوس است؛ به‌ویژه اینکه این آگاهی اکتسابی و عالمانه و خودآگاهانه بود و به ویژه‌تر آنکه در این باب فهم ایشان مبتنی بر منابع دینی، خصوصاً قرآن است. ایشان مقولۀ مناسبات اجتماعی را در گسترۀ بین‌المللی دنبال می‌کردند و واجد نظریه اسلامی بوده‌اند. 

مدیریت رفتار ناظر بر مناسبات اجتماعی در یک پدیده و جریان و خَلق و جلب انسان‌هایی برگرد خود برای تبدیل کردن این امر به حرکتی پویا امر سومی است که امام موسی صدر در نقطۀ اوج آن قرار دارد. تفاعل و تعامل با گروه‌های مرجع در جامعه از هر دین و مذهبی؛ و انسانی و اسلامی‌سازی این رفتار از ویژگی‌های امام صدر در رفتار ناظر به مناسبات اجتماعی ایشان است. 

اگر بخواهیم این مسئله را در سیرۀ امامان مورد توجه قرار دهیم، شاید محورهای علمی ویژه‌ای برای آن بیابیم. امامان ما بر چند محور تأکید می‌کردند که این محورها در برخی شخصیت‌های معاصر ما از جمله امام موسی صدر تجلی دارد. امامان ما بر تعاشر و تعایش تأکید می‌کردند. تعایش یعنی همزیستی، یعنی در متن جامعه بودن، نه کناره‌گیری از جامعه و بر طبل انزوا و گوشه‌گیری نواختن. 

شاید بتوان مدعی شد که تعایش و تعاشر در زندگی امام موسی صدر اهمیت نخست را دارد. یکی از شروط تعایش این است که با صاحبان اندیشۀ تبدیل شده به مذهب و دیدگاه‌های مذهبی بگومگو نکنیم. در روایات داریم که: «دعوا ما ینکرون.» وانهید آنچه را آنان انکار می‌کنند. این موضوع در رفتار امام موسی صدر نقطۀ برجسته و بارزی است. نیز در روایات آمده است:«جروا محبه الناس إلینا.» رفتار عاطفی و جلب‌کنندۀ دل‌ها به شدت و به صورت قوی و نیرومند در رفتار امام موسی صدر بود. ایشان را همه دوست داشتند و نوعی حسادت درباره ایشان که ناشی از محبوبیت ملی و بین‌المللی وی بود، وجود داشت.

نشر علم، نشر زیبایی‌ها و محاسن اهل بیت و تأکید بر مشترکات انسانی و اسلامی و زیبایی‌ها در تعامل بین‌المللی و نه عیب‌جویی و تمرکز بر کشف نارسایی‌ها و نازیبایی‌های دیگران، سرفصل‌ها و ویژگی‌های سیره و عمل امام موسی صدر است.

حال که انقلاب اسلامی وارد فضاهای بین‌المللی شده است و تقریب مذاهب، اندیشه‌ای اساسی و مهم برای جامعۀ ماست، به نظر بنده الگوی تقریب مذاهب اسلامی امام موسی صدر را باید تحلیل کنیم و بشناسیم. وظیفه ماست که با تمرکز بر زندگی امام موسی صدر، جنبه‌های بین‌المللی و مناسبات اجتماعی این شخصیت را در معرض استفادۀ دقیق برای نسل‌های کنونی قرار دهیم.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن