تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817131729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فوکو فیلسوف جامعه است نه جامعه شناس/ جنون در ادوار تاریخ


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نویسنده «زایش جنون در اندیشه فوکو»:
فوکو فیلسوف جامعه است نه جامعه شناس/ جنون در ادوار تاریخ

زایش جنون


شناسهٔ خبر: 3809370 - شنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳
دین و اندیشه > اندیشمندان

.jwplayer{ display: inline-block; } معتمدی، نویسنده «زایش جنون در اندیشه فوکو» با بیان اینکه فوکو فیلسوفِ جامعه است و نه جامعه شناس، گفت: فوکو فیلسوفی در قد و قواره ویتگنشتاین و هایدگر است ولی عمق فلسفی اش کاویده نشده است. به گزارش خبرنگار مهر، به تازگی کتاب «زایش جنون در اندیشه فوکو» نوشته محمد صادق معتمدی، توسط نشر علم منتشر و روانه بازار شده است. معتمدی در خصوص این کتاب گفت: کتاب «زایش جنون در اندیشه فوکو» بخشی از پایان نامه دوره کارشناسی ارشد بنده است که به دلیل استقبال اساتیدم تشویق شدم تا آن را با یکسری حذف و اضافات به صورت کتاب منتشر کنم. وی ضمن انتقاد از بازار آشفته نشر کتاب اذعان داشت: متاسفانه امروزه بازار کتاب انباشته شده از ترجمه است و تعداد کتب تالیفی در حوزه فلسفه بسیار ناچیزاست؛ درحالی که یک کشور اگر بخواهد به توسعه یافتگی دست یابد، باید به سمت زایش علمی برود. وی افزود: در آثار فوکو دیوانگی دارای بیشترین ظرفیت برای به چالش کشیدن عقلانیت مدرن و تمدن غربی است. نکته مهم درباره فوکو این است که برخی از روی کم اطلاعی فوکو را جامعه شناس می دانند در حالی که وی را اساساً باید فیلسوفِ جامعه دانست و نه جامعه شناس. منظورم از فیلسوف جامعه فردی است که از ابتدا تا انتهای تحقیقش با ابزار فلسفی به مطالعه جامعه می پردازد و ساختارها و سازه های جامعه شناسی را قبول ندارد. نویسنده «زایش جنون در اندیشه فوکو» براین باور است که میشل فوکو فیلسوفی در قد و قواره ویتگنشتاین و هایدگر است؛ با این حال عمق فلسفی اش چندان کاویده نشده است.

این پژوهشگر حوزه فلسفه اضافه کرد: فوکو «جنون» را حاوی یک نوع بی خردیِ خردمندانه در مقابل خردگرایی بی خرد می داند. منظور از خردگراییِ بی خرد یا عقلِ نامعقول، اصول و عقاید زندگی روزمره است که همواره با مصلحت اندیشی و منفعت طلبی  گره خورده است. معتمدی در ادامه با اشاره به مشخصات کتاب گفت: «زایش جنون در اندیشه فوکو» ۱۶۰ صفحه و در چهار فصل است؛ عنوان فصل اول «جایگاه عقلانیت در فلسفه» است. در این فصل تلاش کردم درباره جایگاه عقلانیت در تاریخ فلسفه از سقراط و افلاطون تا امروز سخنی به اجمال و اختصار بیان گردد. عنوان فصل دوم  «جنون در ادوار تاریخ به روایت فوکو» است. در این فصل، با تاکید بر کتاب «تاریخ جنون» فوکو به نقد و تحلیل افکار و آرای دیگر فیلسوفانی چون دکارت، پاسکال ، نیچه و برخی متفکرین معاصر درباره جنون پرداخته شده است. وی افزود: فصل سوم کتاب «دانش، نظام و نهادهای اجتماعی» (مظاهرتمدن جدید) نام دارد. در این فصل تشریح شده که از نظر فوکو دانش ها، معارف و نهادهای اجتماعی دوران جدید همگی برگرفته از نوع نگاه قدرت، در گرو پروژه کنترل، نظارت و مراقبت فردی پی ر یزی شده است. «نسبت میان عقلانیت و جنون نزد فوکو» عنوان آخرین فصل کتاب است. دربخشی از این فصل به این سوال فوکو پرداختم که چرا دکارت در پروژه شکاکیت خود هیچ گاه به سلامت عقل خودش شک نکرد و چنانچه این اتفاق حادث می شد عاقبت فلسفه وی به کجا می انجامید؟ این پژوهشگر حوزه فلسفه در پایان تصریح کرد: فصل چهارم، مهم ترین فصل کتاب و ِجمع بندی ونتیجه گیری مباحث است. در فصل چهارم آرای فیلسوفانی چون نیچه و هایدگر که در اندیشه فوکو تاثیر گذاربوده اند آمده است. همچنین به بسط نگاه جنون شناسی فلسفی میشل فوکو در آثار هنری نویسندگان ونقاشانی چون سروانتس، شکسپیر و ونگوگ و دیگر هنرمندان ازین دست پرداختم. کتاب «زایش جنون در اندیشه فوکو» در ۱۶۰ صفحه با قیمت ۱۴۵۰۰ تومن توسط نشر علم منتشر و روانه بازار نشر شده است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن