واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: گفت فرهنگی که در سقیفه پایه گذاری شد، همان فرهنگ فرزند پیامبر (ص) را در کربلا کشت. آن ها فكر نمی كردند، حرکتشان منجر به چنین فاجعه ای شود...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: در دو یادداشت گذشته در خصوص اهمیت نگاه توحیدی در برقراری رابطه با کشورهای دیگر نکاتی بیان کردیم. گفتیم که این مساله حتی در تولید هم صدق می کند. یعنی تولیدات -ولو اگر تولیدات دینی نباشند- اگر با نگرش غیر دینی و با فرهنگ غربی مثلا به بازار بیایند ممکن است تاثیرات فرهنگی نامطلوبی بر جامعه بگذارند.
خدای متعال در مواجهه با حضرت موسی (ع) که به مصاف فرعون میرود می فرماید:
«فَلاَ یَصُدَّنَّكَ عَنْهَا مَنْ لاَ یُؤْمِنُ بِهَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ فَتَرْدَى»
یعنی مراقب باش اهل دنیا و هوس بازان تو را از هدفت منصرف نکنند و پیرو هوی و هوس آنها نشوی كه در آن حالت نابود خواهی شد.
به دیگر سخن در حین تلاش های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، اگر از مقصد اصلی که همان قیامت و آماده شدن برای ابدیت است، باز بمانی نابود می شوی. باز به همان مطلب گذشته می رسیم که تولید و مصرف و سایر فعالیت های اقتصادی و پیشرفت های صنعتی باید با احتیاط و مراقبت باشد وگرنه موجب بروز آفاتی خواهد شد.
منزل نهایی همه ما قیامت است وکسی را راه گریزی از آن نیست. تمام زندگی دنیوی ما برای آمادگی زندگی ابدی اخروی است. پس هر کاری موجب غفلت ما از هدف اصلی شود خطاست. البته دین چنین دستور نمی دهد که دنیا را به کلی کناری بنهیم بلکه به عکس سفارش اکید به تلاش برای جلب روزی و پیشرفت در عرصه های مختلف اقتصادی و اجتماعی می کند. لکن با یک شرط، اینکه مراقب باشیم این تلاش ها ما را دچار انحراف از مسیر اصلی نکند.یعنی اگر فكری آمد كه ما را به کلی از قیامت غافل نمود و تماماً متوجّه دنیا كرد، این فكر، در تقابل با سعادت انسان است. تحت تأثیر چنین فکری آرام آرام احساس می کنید دیگر مؤمنان را دوست ندارید، دنیاداران را بیشتر دوست دارید و به نوع زندگی و برنامه های آنها علاقمند هستید. به تدریج به غرب و نوع فلسفه زندگی آنها علاقمندتر می شوید زیرا آن را بیشتر با خواست های خود مطابق می بینید. دقیقا همان مشکلی که مردم در زمان حضرت سیدالشهداء (ع) داشتند. عده ای از مردم منافعشان را در کنار یزید فاسق تامین شده می دیدند و دیگر نیازی به مخالفت با این فرد شرابخوار و میمون باز نمی دیدند.
تمام انبیاءالهی آمدند تا زندگی بشر را از ساحت زمینی به ساحت آسمانی متصل کنند. آمدند تا حاکمیت ارزش ها بر جوامع صورت گیرد. در کنار اینها اموری همچون پیشرفت اقتصادی و اجتماعی و مسائل سیاسی جزو مسلماتی است که باید مد نظر باشد. اما این امور نبایستی مقابل آن اصول قرار بگیرند. اگر ذهن جوان مذهبی را فقط تولید و اشتغال و نوع آن پر کرد دیگر جایی برای اصلاح سبک زندگی اش باقی نمی ماند و گوش شنوایی برای اصلاح آن ندارد.
اگر این راه ادامه یابد روح کلی جامعه به مسیری می رود که تحملِ به قتل رساندن قدسی ترین انسانها برایش آسان می شود. به همین جهت است که می توان گفت فرهنگی که در سقیفه پایه گذاری شد، همان فرهنگ فرزند پیامبر (ص) را در کربلا کشت. آن ها فكر نمی كردند، حرکتشان منجر به چنین فاجعه ای شود، ولی حضرت زینب(س) به ما نشان دادند که کربلا از کجا پایه ریزی شد. همچنان که اصالت دادن به ارزش های غربی در صدر مشروطه، روح جامعه را به سمتی کشاند که شیخ فضل الله نوری را مانع اهداف خود دید و لذا تحمل شهادت او برای جامعه آسان شد. و پس از آن بود که پنجاه سال حکومت وابسته پهلوی پای گرفت.
زمانبندی انتشار: 14 مهر 1395 - 11:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]