تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): نماز، از آيين هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. براى ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799155951




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سازمان بهزیستی: افزایش تعداد سالمندان رها شده در خیابان‌ها/ از هر 100 سالمند 13 نفر تنها هستند


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سازمان بهزیستی: افزایش تعداد سالمندان رها شده در خیابان‌ها/ از هر 100 سالمند 13 نفر تنها هستند
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در سال 90، 8.2 درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دادند گفت: پیش‌بینی می‌شود تا سال 1404، 10 درصد جمعیت کشور سالمند و در سال 1430 نیز 21 تا 25 درصد کشور را سالمندان تشکیل دهند به طوری که تعداد افراد زیر 15 سال و افراد بالای 60 سال با هم برابر شوند.


به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری امروز خود که به مناسبت گرامیداشت «هفته ملی سالمند» که در محل سازمان بهزیستی کشور برگزار شد ضمن تاکید بر اهمیت نقش سالمندی در فرایند توسعه کشور گفت: با تلاش‌های دبیر خانه شورای عالی سالمندان در طول سه سال گذشته به ویژه یک سال اخیر مسئله سالمندی در کشور مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفت و بهزیستی نیز در این زمینه تلاش خوبی انجام داد. 


وی در ادامه در خصوص نرخ سالمندی در کشور اظهار کرد: در سال ۱۳۳۵ سه درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌داند این در حالی است که این رقم در سال ۱۳۹۰ به ۸.۲ درصد رسید. 


رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه عنوان کرد: سالمندی و افزایش تعداد سالمندان پدیده‌ای جهانی است به طوری که در آینده نه چندان دور سالمندان گروه بزرگ اجتماعی را شامل می‌شوند. 


بندپی در ادامه با تاکید اینکه سالمندان دیروز و امروز با یکدیگر دارای تفاوت‌های عمده هستند و یکی از تفاوت‌های اساسی آنها داشتن سواد و تحصیلات است گفت: یک پنجم طول زندگی هر فرد در دوره سالمندی سپری می‌شود و برای دستیابی به شاخص‌های توسعه پایدار باید به سالمندان نه به چشم تهدید بلکه به عنوان فرصت نگاه شده و از تجارب سالمندان در جهت توسعه کشور استفاده شود. 


وی تاکید کرد: سالمندی علاوه بر داشتن ویژگی‌های منفی دارای ویژگی‌های مثبت بسیاری است وبه لحاظ اجتماعی و سیاسی می‌توان بهره برداری مثبتی از این جمعیت به عمل آورد. 


رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه بر اشتغال آفرینی ویژه گروه سنی سالمندان تاکید کرد و گفت: ایجاد اشتغال سالمندان در موسساتی که به عنوان خیریه فعالیت می‌کنند می‌تواند عملکرد بسیار مثبتی را درجامعه بر جای بگذارد. 


 بند پی ادامه داد:‌ سالمندی تهدید نیست بلکه نشان دهنده رفاه اجتماعی، ‌ حمایت اجتماعی، بهداشت صحیح و... در جامعه است که باعث شده  تا جمعیت به سالمندی برسد. 


تنهایی، جنبه منفی سالمندی است


وی در ادمه در خصوص ویژگی های منفی دوره سالمندی اعلام کرد:‌ در حال حاضر از هر ۱۰۰ سالمند ۱۳ نفر آنها تنها هستند و تنهایی یکی از جنبه‌های منفی سالمندی است که می‌تواند فرد را دچار نگرانی‌، اضطراب و... کنند. 


رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین خاطر نشان کرد: با افزایش سن، افراد مستعد پذیرش بیماری‌های گوناگون به خصوص بیماری‌های اسکلتی، آرتوروز، مشکلات روحی روانی، گوارشی و... می‌شوند. 


بندپی در ادمه بهزیستی را متولی اصلی حمایت‌های اجتماعی در کشور اعلام کرد و گفت: برنامه‌های بسیار زیادی را در راه رسیدن اهداف کشور  در حوزه سالمندی در دست اجرا داریم. 


وی در ادامه عنوان کرد: در سال ۹۵ برای اولین بار ردیف خاصی از اعتبارات دولتی هم در وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی وهم سازمان بهزیستی کشور برای سالمندان در نظر گرفته شده است. 


رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: در سال جاری در استان‌های ایلام وسیستان و بلوچستان طرح های حمایتی خوبی برای سالمندان به اجرا در آمد و علاوه بر آن در استان گیلان نیز  پایلوت طرح ایاب و ذهاب سالمندان به صورت رایگان انجام شد. 


وی در ادامه به همکاری با معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در جهت حمایت از زنان سالمند اشاره کرد و گفت: از طریق این همکاری مهارت‌های سبک زندگی را برای ۴۵ هزار و ۵۰۰ زن سالمند در ۱۰ استان کشور به انجام رساندیم. 


رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: همچنین با انجام حمایت‌های لازم در ۱۲ استان موفق به راه‌اندازی «بنیاد فرزانگان» شدیم. 


گسترش باشگاه ملی سالمندان در دستور کار بهزیستی


بندپی همچنین از ترویج طب‌سالمندی و ارائه مراقب‌های سالمندان  در کشور خبر داد و گفت:‌طی انعقاد تفاهم‌نامه‌ متعدد با موسسات آموزشی  کشور در جهت ترویج طب سالمندی و مراقبت‌های ویژه سالمندان به عنوان یک رشته علمی  در حال فعالیت هستیم و علاوه بر آن ترویج باشگاه ملی سالمندان را نیز در دستور کار خود داریم.


 وی در ادامه تاکید کرد:‌ سالمندی یک مسئله مهم و اساسی  است و ما از آن به عنوان جنبش سالمندی و نه سونامی سالمندی یاد می‌کنیم و می‌دانیم با برنامه‌ریزی‌های صحیح می‌توان تمامی آحاد جامعه را از ظرفیت سالمندان بهره مند کرد.


رئیس سازمان بهزیستی کشور همچینن از تشکیل شورای عالی سالمندان با حضور وزیر رفاه در هفته جاری خبر داد و گفت : در سال جاری ضمن تخصیص بودجه سالمندان، شورای عالی سالمندان با حضور وزیر رفاه برگزار خواهد شد و محورهای فعالیت در حوزه سالمندی، نحوه حمایت های اجتماعی، نحوه رصد و پایش ‌شاخص‌های سالمندی و... در این شورا مورد بحث وبررسی خواهد گرفت.


از هر 100 سالمند 13 نفر تنها هستند


بندپی در ادمه ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر از هر ۱۰۰ سالمند ۱۳ نفر آنها تنها هستند گفت: اکنون نگرانی‌هایی در خصوص تنهایی سالمندان در کشور وجود دارد زیرا اگر چه زمانی با مسئله کودک رها شده  در خیابان‌ها مواجه بودیم الان با پدیده سالمندان رها  شده در خیابان مواجه هستیم.


وی افزود: در حال حاضر ظرفیت مراکز روزانه نگهداری از سالمندان تکمیل است اما همچنان از ظرفیت مراکز شبانه روزی نگهداری از سالمندان تکمیل نشده و در این مراکز دارای ظرفیت خالی هستیم واین نشان دهنده این است که با وجود آنکه جامعه به سمت تنهایی گوشه نشینی و انزوا سوق پیدا کرده، خانواده‌ها بازهم تمایل بیشتری به نگهداری از سالمند خود در منزل دارند.


سالمندی به سمت زنانه شدن می‌رود


رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه ضمن بیان آنکه میانگین طول عمر در کشور ۷۴ سال است و امید به زندگی زنان ۲ سال بیشتر از مردان است گفت: حدود ۵۱ درصد از جمعیت سالمندان بالای ۶۰ سال را زنان و ۴۹ درصد آن را مردان تشکیل می‌دهند و به این ترتیب به علت  افزایش امید  به زندگی در زنان به سمت زنانه شدن سالمندی می‌رویم.


بندپی همچین در خصوص پیرترین و جوان‌ترین استان‌های کشور اظهار کرد: بر اساس بررسی به عمل آمده پیرترین استان کشور با ۱۱ درصد جمعیت کشور، استان گیلان بوده و سیستان و بلوچستان با ۴.۹ درصد جوان‌ترین استان کشور است.


وی افزود در حال حاضر حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار سالمند تحت حمایت سازمان بهزیستی کشور بوده که ۱۰۰ هزار نفر آنها از خدمات مراکز شبانه‌روزی و روزانه این سازمان برخودارند.


رئیس سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد:‌ از این ۱۰۰ هزار نفر حدود ۱۸ هزار نفر در مراکز شبانه‌روزی بهزیستی حضور داشته و سایر آنها از خدمات مراکز روزانه بهره‌مند می‌شوند که یارانه هر فرد در مراکز شبانه‌روزی ۶۰۰ هزار تومان و در مراکز روزانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان است.


بندپی همچنین اظهار کرد: چنانچه سن سالمندی را از ۶۰ سال در نظر بگیریم حدود ۶ میلیون نفر، از ۶۵ سال حدود ۴ میلیون نفر و از ۷۵ سال حدود ۲ میلیون نفر از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند.


وی در خصوص وضعیت سند سالمندی درکشور اظهار کرد: در حال حاضر دو سند سالمندی یکی از طریق وزارت بهداشت و دیگری از سوی بهزیستی آماده است که پیشنهاده ما آن است که سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور نسبت به ادغام این دو سند اقدام کند.


 رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود:‌ سند وزارت بهداشت با تاکید بر حمایتهای پزشکی و مسائل بهداشتی سالمندان تدوین شده است واین در حالی است که تنها ۳۰ درصد مسائل سالمندی  به این وزارت‌خانه مربوط است و سند تدوین شده توسط سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر حمایت‌های اجتماعی وبهداشتی سالمندان تدوین شده که این دو سند می‌توانند مکمل یکدیگر باشند.


بندپی در ادامه با بیان اینکه این آمادگی در بهزیستی وجود دارد که سند هر دو نهاد با یکدیگر ادغام شده و تبدیل به یک سند واحد شوند گفت: با این حال در برنامه ششم توسعه کاملا مشخص خواهد شد که کدام دستگاه در کشور متولی اصلی سالمندان در کشور خواهد بود و تا آن زمان می‌توان با همکاری بین بخشی همکاری مضاعفی را در این حوزه به انجام رساند.


تاریخ انتشار: ۱۹:۲۱ - ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - 25 September 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن