تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798766499




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شواهدی از استقرار ۸هزار ساله در شازند کشف شد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
شواهدی از استقرار ۸هزار ساله در شازند کشف شد

باستان شناسی


شناسهٔ خبر: 3772878 - یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۴
فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری

.jwplayer{ display: inline-block; } کاوش در تپه قلعه سرسختی شازند به کشف سفال های ساده و منقوش، ابزارهای سنگی و استخوانی، اشیای شمارشی و پیکرک های سفالی حیوانی ، اسکلت ۷۵۰۰ساله منجر شد . به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی، غفور کاکا سرپرست هیأت کاوش در تپه قلعه سرسختی علیا شازند با اعلام این خبر گفت :نتایج یافته های فرهنگی کاوش باستان شناسی محوطه سرسختی و بررسی باستان شناسی اطراف آن نشان دهنده تداوم سکونت در محوطه از حدود ۸ هزار سال پیش (دوره نوسنگی جدید) تا دوره قاجاریه است. براساس لایه نگاری سال ۱۳۹۱، این محوطه دارای آثاری از دوران نوسنگی، مس سنگی، مفرغ، آهن، اشکانی، ایلخانی و قاجاریه است. این باستان شناس با بیان اینکه در بهار سال ۱۳۹۵ کاوش در بخش پیش از تاریخ با هدف دستیابی به قدیمی ترین استقرار انسانی در محوطه در دستور کار قرار گرفت تصریح کرد: در این فصل آثار بسیار مهمی از دوران مس سنگی و نوسنگی جدید از یک ترانشه به ابعاد ۶ در ۴ متر به دست آمد. او از مهمترین یافته های این فصل از کاوش را قطعات سفالی ساده و منقوش، اشیا تزیینی، ابزارهای سنگی، درفش های استخوانی، سردوک های سفالی، قالب های ریخته گری و پیکرک های حیوانی اعلام کرد . به گفته سرپرست هیأت کاوش در تپه قلعه سرسختی علیا شازند ، کاوش در این بخش از محوطه در عمق چهار متر از سطح پیش از تاریخ محوطه به پایان رسید. کاکا دانش باستان شناسی از این دوره را محدود به کاوش ها قبل از انقلاب دانست و افزود : به دلیل نبود تاریخگذاری مطلق و توالی منسجم در اکثر محوطه های کاوش شده در قبل از انقلاب، مشکلات فراوانی در خصوص باستان شناسی این دوره در زاگرس مرکزی وجود دارد. او گفت : تپه قلعه سرسختی به عنوان یکی از محوطه های شرق زاگرس مرکزی به دلیل داشتن حدود سه متر ضخامت آثار مربوط به دوره  نوسنگی  دارای اهمیت فراوان است.
کاکا بیشترین یافته  فرهنگی از این دوره را سفال های ساده و منقوش، ابزارهای سنگی و استخوانی، اشیای شمارشی و پیکرک های سفالی حیوانی اعلام کرد . وی گفت : یکی از مهمترین یافته های باستان شناختی این دوره، اسکلت انسانی است که اطلاعات بسیار مهمی در خصوص شیوه  تدفین در دوره  نوسنگی تپه قلعه سرسختی در اختیار ما قرار می دهد. این باستان شناس گفت : با هماهنگی و همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی –فرهنگی و پژوهشگاه میراث فرهنگی، این اسکلت به موزه چهار فصل اراک انتقال یافت.
او گفت : از دیگر یافته های مهم این دوره می توان به ژتون های شمارشی یا همان کالانشان ها اشاره کرد که در فرم های مختلف کروی و مخروطی شکل طبقه بندی می شوند.
کاکا افزود : مجموعه پیکرک های گلی این دوره  تپه قلعه سرسختی همگی از نوع حیوانی و جنبه های آیینی داشته و اکثر آنها به صورت شکسته به دست آمده اند. به گفته او ، با توجه به یافته های باستان شناسی این دوره چنین به نظر می رسد که تپه قلعه سرسختی در دوره نوسنگی جدید دارای استقرار بلند مدت بوده و ارتباطات منطقه ای با محوطه های شاخص زاگرس مرکزی به خصوص شرق آن داشته است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن