واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شهردار تهران گفت: اگر مجموعه مساجد و دستاندرکاران آن به ویژه ائمه جماعات به عنوان محور مساجد کاری کنند تا مسجد محل حل دغدغههای مردم باشد، مسجد محور محل و رجوع مردم خواهد شد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران تسنیم محمد باقر قالیباف شهردار تهران در اولین همایش محله مسجدمحور که بعد از ظهر امروز در حسینه ارشاد برگزار شد، با بیان اینکه در بسیاری از مراسمها و همایشها درباره اهمیت جایگاه مساجد صحبت شده است، گفت: واقعیت این است که امروزه مسجد نقشی که باید در ابعاد مختلف زندگی انسانها به عنوان محور حرکتهای فرهنگی و هویتبخشی داشته باشد، نداشته است.
شهردار تهران افزود: لازم است علاوه بر توجه بیشتر به این وجه از جایگاه مساجد، این امر به طور دقیق مورد آسیبشناسی قرار گیرد، لذا از دوستان و همکاران شهرداری منطقۀ 3 به جهت توجه به این امر نهایت تشکر را داریم.
قالیباف خاطرنشان کرد: اگر مجموعه مساجد و دستاندرکاران آن به ویژه ائمه جماعات به عنوان محور مساجد کاری کنند تا مسجد محل حل دغدغههای مادی و معنوی قشرهای مختلف مردم شوند، آنگاه مسجد، محور محله و محل رجوع مردم خواهد شد، بنابراین لازم است درب مساجد به روی هر انسانی با هر سلیقهای باز باشد، زیرا در رهگذر این امر است که بخشی از مشکلاتمان در مساجد حل خواهد شد.
وی با تأکید بر پاسخگویی به نیازهای تمام جوانان در مساجد، گفت: اگر در مساجد نیازهای جوانان به خوبی پاسخ داده نشود، نشاندهندۀ این است که دغدغهمندی در این حوزه وجود ندارد.
شهردار تهران با تأکید بر لزوم همکاری تمام دستگاههای کشور با رویکرد مسجدمحوری در شکلگیری حرکتهای فرهنگی و اجتماعی مناسب، اظهار کرد: بنده یازده سال پیش در همین شهریورماه زمانیکه فعالیتم را در شورای شهر آغاز کردم، بر 3 نکته و مسئلۀ اساسی در انجام فعالیتها تأکید کردم که آنها عبارتاند از: رویکرد فرهنگی و اجتماعی، رویکرد محلهمحوری و رویکرد مسجدمحوری که از همان آغاز کار سعی شد هیچ یک از این سه مسئله از اولویت خارج نشود.
سرای محله، حلقۀ تکمیلی مساجد در انتقال تفکر مسجدی
قالیباف با بیان اینکه بخش قابل توجهی از فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی به گونهای است که اجرای آن در شأن مساجد نیست، اما برای جامعه امری ضروری و حیاتی است، یاداور شد: ما معتقدیم آن بخش از فعالیتها نیز باید با تفکر مسجدی در محیطی خارج از مسجد انجام شود که از جمله آن مکانها، سرای محلههاست و سرای محلهها باید حلقۀ تکمیلی مساجد در انتقال تفکر مسجدی باشند.
وی با اشاره به لزوم پیوستگی و همکاری چهار رکن مهم منزل، مسجد، محله، و مدرسه خاطرنشان کرد: این چهار رکن را باید در کنار یکدیگر قرار داد تا انشاءالله با استفاده از ظرفیتهای آنها، علاوه بر شکلگیری جامعهای پویا و بهرهمندی از آن، فرزند زمانۀ خویش نیز باشیم.
۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]