تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):روزه‏دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه‏اش به چه كارش خواهد آمد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798707765




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا خواب‌هايمان زود از یاد می‌رود؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرا خواب‌هايمان زود از یاد می‌رود؟
محققان دو ناحیه از مغز را مسئول فراموش شدن رویاهایمان خوانده و تکنیک‌هایی را برای حفظ و ثبت رویاها معرفی کرده‌اند.
خواب بخش جدایی‌ناپذیر و اسرارآمیز زندگی انسان محسوب شده و دانشمندان بسیاری را در طول تاریخ به فکر فرو برده است. عده‌ای تصور می‌کنند خواب و رویا حاوی اطلاعات ارزنده‌ای در مورد اتفاقاتی است که در گذشته واقع شده یا در آینده اتفاق می‌افتند.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که کابوس ببینید و بلافاصله از خواب بیدار شوید. در چنین حالتی ممکن است خواب در گوشه‌ای از ذهنتان ذخیره شود، اما وقتی مجدداً می‌خوابید، کاملاً فراموش می‌شود.


دانشمندان در گذشته متوجه شده‌اند افرادی که بیش از سایرین خوابشان را به یاد می‌آورند نسبت به کسانی که خوابشان را به طور معمول فراموش می‌کنند، به محرک‌هایی چون صداهای اطراف واکنش بیشتری نشان می‌دهند و اصطلاحاً در خواب هشیاری بیشتری دارند.


چرا برخی از افراد خوابشان را به یاد می‌آورند؟
دانشمندان برای پاسخ به این سوال یک گام به جلو برداشته و در یک تحقیق، نواحی مشخصی از مغز را که هنگام خواب یا بیداری فعال هستند، مورد موشکافی قرار دادند.


از بین 41 داوطلب در این تحقیق، 21 نفر در دسته افرادی قرار داشتند که خوابشان را به یاد می‌آورند (این افراد در طول هفته تقریباً خواب مربوط به 5 شب گذشته را به خاطر می‌سپردند). بقیه افراد به طور متوسط تنها ماهی دو بار خوابشان را به یاد می‌آوردند.


دانشمندان با عکسبرداری از مغز افراد دسته اول (کسانی که خواب را فراموش نمی‌کردند) متوجه شدند دو ناحیه از مغزشان بیشتر از مغز افراد گروه دوم، فعالیت‌های خودجوشی را انجام می‌دهند. یکی از این نواحی که "قشر جلوی پیشانی-میانی" نام دارد مسئول برقراری روابط بین رویدادها، مکان‌ها و واکنش‌های احساسی است.


ناحیه دیگر موسوم به "پیوندگاه گیجگاهیانه" مسئول همانندسازی و ثبت ظاهر خود و دیگران است. دانشمندان این دو ناحیه را نه تنها در ایجاد خواب، بلکه در به یاد آوردن رویاها دخیل می‌دانند.


سرپرست تحقیق در این خصوص می‌گوید: برای آنکه مغز بتواند اطلاعاتی را ثبت کند، باید در حالت هشیار قرار گیرد و از خواب بیدار شود.


وی ادامه می دهد: افراد گروه اول نسبت به محرک‌های محیطی واکنش‌پذیرتر بوده، خواب سطحی‌تری دارند و به شکل بهتری خوابهایشان را در ذهن کدگذاری می کنند.


حال صرف نظر از اینکه شما در دسته اول یا دوم قرار گیرید، اگر می‌خواهید رویاهایتان را به خاطر بسپارید می‌توانید از تکنیک‌های زیر استفاده کنید:


1.درمان پنجره
گرچه خواب و رویا اغلب از هم‌گسیخته به نظر می‌رسند و حاوی صحنه‌های آشفته و نامربوطی هستند، اما از جزئیات و ترتیب زمانی برخوردارند. افراد می‌توانند با ایجاد مجدد صحنه‌های خواب در زندگی واقعی به نوعی مغز را تمرین دهند.


بر اساس این تمرین که "درمان پنجره" نام دارد، یک پنجره مقابل دیدگان فرد قرار می‌گیرد و به تدریج و در مدت 5 دقیقه وسعت دید فرد نسبت به مناظر بیرون پنجره بیشتر می‌شود تا اینکه سرانجام کل عناصر خارج مقابل چشمانش ظاهر می‌شوند.


فرد باید همه‌چیز را (از رنگ‌ها، اشیاء و ساختمان ها گرفته تا مردم ، حیوانات و حرکت آنها) دنبال کند. هدف از این کار وارد کردن اطلاعات دقیق و جزئی به مغز است؛ بی‌آنکه دید کلی‌نگری به آن‌ها داشته باشیم.


پس از انجام این کار، نوبت به نوشتن جزئیات در یک دفترچه یادداشت می‌رسد. با تجربه کردن و ثبت جزئیات اطراف، مغزتان آمادگی لازم را برای به خاطر سپردن جزئیات در عالم خواب و بیداری بدست می‌آورد.


2.بیدار شدن به صورت طبیعی
این راهکار بسیار ساده است. کافی است عادت کنید بدون نیاز به ساعت یا زنگ هشدار بیدار شوید. دانشمندان بر این باورند افرادی که به صورت طبیعی بیدار می‌شوند راحتتر می‌توانند خوابشان را به یاد آورند.


3.دفتر ثبت رویا
برخی محققان "یادداشت کردن" را به عنوان موثرترین راهکار به خاط سپردن رویا معرفی کرده‌اند. این تکنیک مشابه "درمان پنجره" است با این تفاوت که طی چند مرحله صورت می‌گیرد.


در این روش، قرار نیست صبح از تخت بلند شوید و شروع کنید به یادداشت کردن. بلکه باید دفترچه‌ای در کنار تختتان نگه دارید و هر بار که بیدار می‌شوید، هر آنچه به یاد می‌آورید در آن ثبت کنید.


شباهت این روش با تکنیک درمان پنجره در آن است که جزئیات مشابه‌ای به ثبت می‌رسند. برای مثال در این شگرد نیز نکات ریزی چون رنگ‌ها، نوع حرکات و غیره یادداشت می‌شوند. اگر نوشتن همه جزئیات، در حالت خواب و بیدار برایتان کار دشواری است، می‌توانید به ثبت نکات کلیدی بسنده کنید.


منبع : باشگاه خبرنگاران



تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن