تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى كه دل در درون سينه بى قرار است و به دنبال حق مى‏گردد و چون به آن رسيد، آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830566820




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا آتش‌سوزی برج‌ها در ایران زیاد شده؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ایران: میزان حوادث طبیعی در کشور پهناور ایران که همواره در معرض حوادث غیرمترقبه فراوانی قرار دارد، این کشور را در ردیف کشورهای آسیب‌پذیر جهان قرار داده به گونه‌ای که سالانه بخش قابل توجهی از بودجه عمرانی کشور مصروف خسارات سالانه حوادث در ایران می‌شود.

 
«در سال‌های اخیر وقوع حوادث طبیعی متعدد از جمله آتش‌سوزی، زلزله‌های مهیب، سیل‌، طوفان‌های فصلی، خشکسالی، رانش‌های مکرر زمین، برف سنگین، یخبندان، سرمازدگی گسترده، بهمن و سایر حوادث طبیعی گوناگون در کشور باعث شده ایران یکی از ۱۰ کشور آسیب‌پذیر جهان از حیث رخداد حوادث طبیعی محسوب شود.

علاوه‌ بر این حوادث، وقوع حوادث انسان ساختی همچون آتش‌سوزی‌های منازل و اماکن تجاری، تصادفات جاده‌ای و حوادث ترافیکی، انفجارات، خفگی ناشی از گاز گرفتگی، حوادث ناشی از رعایت نکردن نکات ایمنی در منزل یا محل کار که در همه آنها به نحوی رعایت نکردن نکات ایمنی و دخالت بشر مشهود است، به طور مرتب در کشور مشاهده می‌شود.

در میان این حوادث، شاید آتش‌سوزی‌های بزرگ به خصوص با توجه به وقایع اخیر از همه چشمگیرتر باشد. آتش‌سوزی گسترده در پاساژ قدیری رشت، برج‌های انزلی، آتش‌سوزی وسیع در پتروشیمی بوعلی که گفته می‌شود حدود ۶۰ میلیون یورو خسارت به بار آورده است و آخرین مورد گزارش شده یعنی آتش‌سوزی برج سلمان مشهد و خسارت جانی و مالی ناشی از آنها بیانگر آن است که خطرات حوادث انسان‌ساخت از شمال تا جنوب کشور گسترده شده است. اما سوال اساسی این است که آیا امکان جلوگیری یا به حداقل رساندن دامنه خسارات این چنین حوادثی امکان‌پذیر نبود یا این که آیا پیش‌بینی‌های لازم در تأسیسات و فرآیند اجرای طرح‌های بزرگ برای جلوگیری یا مقابله با خسارات احتمالی چنین حوادثی به روز بوده و مورد توجه قرار داشته است؟ اگر این چنین بوده است آیا اکنون می‌توان نمره قبولی به اقدامات مرتبط با آن پیش‌بینی‌ها داد؟

برای این که اهمیت موضوع بیشتر روشن شود شاید لازم باشد تا نگاهی گذرا به میزان حوادث طبیعی و حوادث انسان‌ساز و خسارات ناشی از آن داشت. در سنوات اخیر به طور متوسط سالانه ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ حادثه غیر مترقبه طبیعی کوچک و بزرگ در کشور رخ می‌دهد. اگر به این اعداد، تعداد حوادثی که انسان در آن نقش دارد نیز اضافه شود، این آمار به نحو قابل توجهی افزایش یافته و به عبارتی بسیار افزون‌تر می‌شود.

در این میان در ارتباط با آتش‌سوزی می‌توان به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی در آستانه خرداد ماه امسال استناد کرد که خبر از روند افزایشی آتش‌سوزی ساختمان‌ها می‌دهد. بر اساس آمار اعلام شده از سوی حامد مظاهریان تا پیش از سال ۸۰ سالانه چهار هزار و ۴۴۲ مورد آتش‌سوزی و به طور میانگین روزی ۲/۱۲ حادثه در سطح کشور رخ داده است. در سال ۸۰ این آمار به روزی ۹/۱۴ حادثه افزایش یافته است. در سال ۸۵ نیز ۹ هزار و ۱۵۶ حادثه یعنی به طور متوسط حدود روزی ۲۵ حادثه و سال ۹۳ تعداد ۲۱ هزار و ۵۸۳ حادثه که میانگین روزی ۵۵ آتش‌سوزی محسوب می‌شود، واقع شد.

طول عمر و قدمت اماکن مسکونی و تجاری در برخی از نقاط شهری و روستایی استان‌ها، ساخت‌وسازهای غیر استاندارد، عدم رعایت نکات ایمنی در ساخت‌وسازها، عدم پیش‌بینی ابزار و امکانات ایمنی در اماکن، عدم آشنایی با نحوه استفاده از ابزار و تجهیزات، سهل‌انگاری و رعایت نکردن نکات ایمنی در منزل و محل کار و بسیاری از موارد دیگر همگی به نحوی از عوامل مؤثر در ایجاد حوادث انسان ساخت به خصوص آتش‌سوزی و تشدید آن هستند.

اگر چه حوادث آتش‌سوزی آثار وحشتناکی دارد و خسارت‌ها و صدمه‌های اقتصادی ناشی از آتش‌سوزی بسیار بالاست اما بخشی از آن با توجه به قرار گرفتن آن در محیط انسانی و همچنین پیشرفت‌های حاصل از تحقیقات مختلف در زمینه تولید و ساخت کالاهای مهندسی ساختمان و ضد حریق قابل پیشگیری یا حداقل جلوگیری از گسترش و در نهایت کاهش خسارات ناشی از آتش‌سوزی‌های ساختمانی است که همان‌ طور که به آن اشاره شد، اخیراً گسترش چشمگیری در ایران داشته است. در این میان می‌توان به محصولاتی همچون رنگ ضد حریق و کند سوزکننده‌ها و همچنین مقرراتی اشاره کرد که سازندگان را مجاب به استفاده از مصالح ایمن می‌کند. با ارتقای مقررات ساخت و ساز و منطبق کردن آن با قوانین جهانی می‌توانیم خدمات فنی و مهندسی را به گونه‌ای ارائه کنیم که از خطرات ناشی از حوادث مختلف و آتش‌سوزی جلوگیری شود یا خسارات جانی و مالی آن را به حداقل برساند.

از این منظر اقدامات و تصمیم‌گیری سریع و هماهنگ با پیشرفت و فناوری‌های مرتبط با ایمن‌سازی مرکز تحقیقات مسکن که بانی یا تدوین‌ کننده مقررات ساخت و سازهاست، بسیار اهمیت دارد.

از سوی دیگر بهره‌گیری از دانش، تخصص و تولید داخلی نیز می‌تواند در ایجاد زمینه‌ای برای استفاده بیشتر از محصولات ایمن‌کننده مؤثر باشد. به طور مثال استفاده از رنگ‌های ضد حریق که نقش مهمی در کاهش خسارات مالی و جانی در یک آتش‌سوزی دارد با بهره‌گیری از توان تولیدکنندگان داخلی که محصولات قابل رقابت با برترین کشورها دارند و حتی خود به عنوان برندهای شناخته شده‌ای در صادرات نیز دستی بر آتش دارند، می‌تواند راهگشا و چاره‌ساز باشد. یا محصولاتی همچون کندسوز کننده‌ها که وسایل زود اشتعال داخلی محیط کار و منزل را در مقابل مشتعل شدن سریع و در نهایت سرایت بیشتر آتش به قسمت‌های دیگر مقاوم می‌کنند، می‌توان بیشتر معرفی و زمینه عرضه مناسب داخلی آن را فراهم و حتی در مواردی استفاده از آنها را در مقررات گنجاند.

شاید اگر در سال‌های اخیر توجه یا حمایت بیشتری به بهره‌گیری از همین محصولات که استفاده از آنها در ساخت‌وساز بسیار نیز ساده است، می‌شد، امروز می‌توانستیم با سربلندی اعلام کنیم که تا چه اندازه خسارات فزاینده از بلایایی همچون آتش‌سوزی را کنترل کرده‌ایم اما حتی اکنون نیز دیر نیست! با این که همه آرزو دارند تا از بلا و آتش و آتش‌سوزی دور بمانند اما واقعیت آن است که چنین اتفاقاتی در کشور همچون گذشته باز هم رخ می‌دهد. پس بهترین اقدام آن است خود را برای به حداقل رساندن حوادث یا مقابله با میزان خسارات آن با استفاده از مصالح ایمنی همچون رنگ ضد حریق و کند سوز کننده‌ها و همچنین به روزرسانی مقررات و توجه به مقررات ایمنی ساختمان آماده کنیم.»






۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن