تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر که بر خدا توکل کند دشواریها برایش آسان شده و اسباب برایش فراهم گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805485822




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جامعه متعالی، جامعه ای است که حقوق افراد در آن شناخته شود


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مرتضی جوادی آملی:
جامعه متعالی، جامعه ای است که حقوق افراد در آن شناخته شود

مرتضی جوادی آملی


شناسهٔ خبر: 3656140 - چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۵
دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی

حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی در سخنرانی خود به مناسبت اعياد شعبانيه كه در مسجد علی بن‌الحسين امام سجاد(ع) در تهران ايراد کرد، به رهاوردهای دين اسلام در خصوص هدايت جامعه بشری پرداخت. به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام دكتر مرتضي جوادي آملي رياست بنياد بين‌المللي علوم وحياني اسراء در سخنراني خود به مناسبت اعياد شعبانيه كه در مسجد علي‌بن‌الحسين امام سجاد(ع) در تهران ايراد کرد، با اشاره به رهاوردهاي دين اسلام در خصوص هدايت جامعه بشري بيان داشت:وقتي از پيامبر گرامي اسلام سؤال مي‌كردند قضيه اين هلال ماه چيست؟ چرا ماه اين‌گونه است اول ماه هلال است، وسط ماه بدر است و در پايان اين ماه به محاق مي‌رود و روشني و فروغي ندارد، خداي عالم در جواب به پيغمبر فرمود گرچه نظام كيهاني، نظام شگفت و عجيبي است، اما ما اين اهلّه را براي انسان‌ها اين‌گونه قرار داديم  تا اینکه بوسيله ماه موقعيت زماني خودشان را مشخص كنند و برنامه‌هايشان را بر اساس اين ماه تنظيم كنند.

حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی با اشاره به فلسفه ماه رجب و شعبان و رمضان اذعان داشت:خدا انسان را براي عشق، محبّت و براي وصال با خود آفريده و ماه شعبان، ماه رجب، ماه رمضان چنين فلسفه‌اي دارد. ماه شعبان كه ماه معظّم رسول گرامي اسلام نیز شناخته مي‌شود، ماه احياي سنّت‌هاي نبوي است. انسان تا قبل از رسالت رسول گرامي اسلام در يك جاهليّتي به سر مي‌برد ولی رهاورد وحی نبوی، علم، اخلاق، ادب، انسانيّت، فضايل نفساني، عبادت در پيشگاه پروردگار عالم است كه پروردگار عالم براي هدايت بشر و كمال و سعادت او آورده است.

دکتر مرتضی جوادی آملی در ادامه به جايگاه رفيع قمر بني‌هاشم و ولايتمداري ايشان اشاره كرده و بيان داشت:چرا قمر بني‌هاشم از جايگاه شهادت به مقامي مي‌رسد كه تا روز قيامت همه شهدا به مقامش غبطه مي‌خورند!؟ اين چه جايگاهي است!؟ چون ملكوت شهادت را معرفت، آگاهي و شناخت مي‌سازد شهيد، شهيد است زيرا می داند و آگاه است که در چه راهي دارد حركت مي‌كند و براي چه هدفي دارد قيام مي‌كند و چگونه در راه خدايش به شهادت مي‌رسد. همين عباس‌بن‌علي که ابي‌عبدالله به او مي‌فرمايد: «بنفسي أنت» با تمام این فضایل و مقام، اگر بدون اذن مولايش امام حسين(عليه السلام) به ميدان برود و جان عزيزش را در راه خدا بدهد شهيد نيست! اینکه ابوالفضل العباس می گوید آيا اجازه مي‌دهيد كه به ميدان بروم؟ اين معرفت و شناخت، اين عقلانيت ديني مي‌تواند روحي و ملكوتي براي انسان ايجاد كند كه شهادت انسان رنگ الهي پيدا كند ملكوتي بيابد و آن ملكوت به حدّي عظيم و والا بشود كه احدي نمي‌تواند به آن درجه برسد.

رياست بنياد بين‌المللي علوم وحياني اسراء در فراز دیگری از سخنان خود با تأكيد بر شناخت هر چه بیشتر صحيفه سجاديه و رسالةالحقوق امام سجاد(ع) و نقش آن در اصلاح جامعه اسلامي بيان داشت:مهمترین میراثی که از امام سجاد(ع) به ما رسيده، صحيفه سجاديه و رسالةالحقوق آن حضرت است. امروز جامعه ای مدرن، پیشرفته و متعالی است که حقوق افراد در آن شناخته شده و بر اساس حقوق زندگي كند ونازل‌ترين جامعه، جامعه‌اي است كه بر اساس تكليف بخواهد عمل كند. جامعه‌اي كه تكليف را، سقف معرفت خود بداند نه سطح و مرحله نازله وظيفه خود، يك جامعه متعالي و پيشرفته نيست.

وی در ادامه بیان داشت:خداوند در قرآن کریم می فرماید ﴿وَ كَذلِكَ جَعَلْناكُمْ أُمَّةً وَسَطاً﴾ امت وسط، امتي است كه نه تنها تكليف‌مدار است بلكه حقوق‌مدار است، اخلاق‌مدار است، خدامدار است.

وی تصریح کرد: رسالةالحقوق امام سجاد(ع) که ۱۴۰۰ سال قبل نوشته شده و سند شرف و عزت امت اسلام و مکتب شیعه هست، فقط به درد اين نمي‌خورد كه ما در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها تدريس كنيم و كتاب بنويسيم،   بلکه باید بررسی کنیم که جامعه ما چقدر از حقوق امام سجاد برخوردار است و تكاليف خود را در مقابل اين حقوق بشناسيم، چقدر از این حقوق برخورداریم؟ ما جامعه حقوقي مي‌خواهيم نه دانش حقوقي، جامعه‌اي كه به وظايف خود آشنا باشد و حقّ خودش را در مقابل ديگران بداند، تخطّي نكند و تجاوز نكند. ما بايد در جامعه تك تك اين حقوقي كه مولايمان به عنوان رسالةالحقوق فرمودند در جامعه پياده كنيم آن وقت مي‌شويم جامعه حق‌مدار.










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن