تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيرت از ايمان است و بى بند و بارى از نفاق.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830426754




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به رنگ سياه


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: به رنگ سياه
آنچه پيش‌رو داريد، گزيده‌اي از مصاحبه‌اي است كه نوآم چامسكي چندماه پيش با نيويورك تايمز پيرامون ريشه‌هاي نژادپرستي ساختاري در امريكا داشته است...


آنچه پيش‌رو داريد، گزيده‌اي از مصاحبه‌اي است كه نوآم چامسكي چندماه پيش با نيويورك تايمز پيرامون ريشه‌هاي نژادپرستي ساختاري در امريكا داشته است و در آن نژادپرستي امريكايي را صرفاً منحصر به سياهان نمي‌داند. نوعي نژادپرستي عجين شده با جامعه امريكا كه از «سرخ پوست كشي» آغاز شده، با تعرض به سياهان ادامه يافته و اكنون به القاي نفرت از نژاد عرب رسيده است. متن زير تلخيص شده گفت‌وگويي است كه پيشتر توسط «خبرگزاري مهر» از اين هفته‌نامه امريكايي ترجمه شده است.
امريكايي كه سياهپوست‌ها هميشه مي‌شناخته‌اند، امريكاي جذابي نيست. اولين برده‌هاي سياهپوست ۴۰۰ سال پيش به ايالات مستعمره‌نشين امريكا آورده شدند. نبايد فراموش كنيم كه طي اين دوران طولاني تنها در چند دهه اخير است كه سياهپوست‌ها، به جز عده معدودي، فرصت‌هاي محدودي براي ورود به جريان اصلي جامعه امريكا را داشته‌اند.
همچنين نمي‌توانيم فراموش كنيم كه اردوگاه‌هاي وحشتناك كار بردگان اين «امپراتوري آزادي» منبع اصلي ثروت و بهره‌وري جامعه امريكا، انگليس و اروپاي قاره‌اي بودند. انقلاب صنعتي بر محور پنبه بنا نهاده شده بود، كه به صورت عمده در اردوگاه‌هاي كار بردگان در امريكا توليد مي‌شد. اين مزارع بسيار كارآمد بودند. بهره‌وري در آنها به لطف فناوري شلاق و اسلحه حتي سريع‌تر از صنايع پيشرفت مي‌نمود؛ همانطور كه ادوارد بپتيست آن را در كتاب اخير خود «نيمي از ماجرا هرگز گفته نشد» نشان مي‌دهد. دستاوردها نه تنها شامل ثروتي كه مالكان مزارع كلان كسب نمودند مي‌شد، بلكه شامل ثروتي كه نهادهاي اقتصادي، تجاري و توليدي سرمايه‌داري دولت‌هاي مدرن به دست آوردند هم مي‌شد.
متمم سيزدهم قانون اساسي امريكا به صورت رسمي به برده‌داري خاتمه داد، ولي يك دهه بعد «برده‌داري با نامي ديگر» (كه همچنين نام يكي از كتاب‌هاي مهم در اين رابطه نوشته داگلاس بلكمون است) معرفي شد. زندگي سياهپوست‌ها به واسطه قوانين بيش از حد سفت و سختي كه بر آنها تحميل مي‌شد چون زندگي مجرمان بود. در مدت زمان كمي گونه‌هاي كارآتر از برده‌د‌اري در صنعت كشاورزي، معدن و آهن فراهم شد – كارآتر، چون دولت و نه سرمايه‌دار، مسئول حفظ نيروي كار برده شده بود. دولت، سياهپوست‌ها را بدون علتي واقعي دستگير مي‌كرد و زنداني‌ها هم بايد در راستاي اين منافع تجاري كار مي‌كردند. اين سيستم سهمي عمده در توسعه سريع صنعتي در اواخر سده نوزدهم داشت.
در چند دهه بعد از جنگ جهاني دوم، توسعه سريع و نسبتاً برابرطلبانه‌اي روي داد كه طي آن دولت بيش از پيش نقشي اساسي در توسعه اقتصادي بازي مي‌كرد. مردي سياهپوست ممكن بود شغلي مناسب در يك كارخانه عضو اتحاديه كارگري پيدا كند، خانه‌اي بخرد، كودكانش را به دانشگاه بفرستد و ديگر فرصت‌هايي هم داشته باشد. جنبش حقوق مدني درها را گشود، ولي به گونه‌اي محدود. يك نمونه از اين ماجرا سرنوشت مارتين لوتر كينگ براي مقابله با نژادپرستي در ايالت‌هاي شمالي و پرورش جنبش فقرا بود كه به شكلي مؤثر جلوي آن گرفته شد.
شاعر ملي، والت ويتمن، فهم عمومي از اين قضيه را به خوبي نشان مي‌دهد وقتي مي‌نويسد:‌«كاكا سياه‌ها مانند سرخ پوست‌ها از ميان برداشته خواهند شد، اين قانون نژادها، قانون تاريخ است... درجه بالاتري از موش‌ها مي‌آيند و آنگاه تمام موش‌هاي كوچك‌تر پاك مي‌شوند.‌» اين تنها يك آغاز جزئي در تاريخچه دنياي انگليسي زبان و روايت استعمارنشينان آن از امپرياليسم است، نوعي از امپرياليسم كه كاملاً به طور طبيعي منجر به «ريشه‌كني كامل» مردمان بومي و «جهل عمدي» در رابطه با افرادي كه از آن جرايم سود مي‌بردند مي‌گردد.   نژادپرستي ضدعربي/ ضداسلام تاريخ درازي دارد و منابع به نسبت زيادي هم در مورد آن وجود دارد. رسانه‌هاي تصويري يك نمونه است و هيچ شكي نيست كه ميزانش در سال‌هاي اخير افزايش يافته است. يك نمونه روشن اخيراً فيلمي است كه مردم به طور بي‌سابقه‌اي براي ديدن آن به سينما رفتند. اين فيلم كه توسط بخش هنر نيويورك تايمز «فيلمي ميهن‌پرستانه و طرفدار خانواده» توصيف شده است درباره تك تيراندازي است كه ادعا مي‌كند در كشتن عراقي‌ها در طول حمله امريكا قهرمانه عمل نموده و با افتخار قربانيانش را چنين توصيف مي‌كند: «وحشي، نفرت انگيز، پليد... واقعاً راه ديگري براي توصيف آنچه آنجا با آن مقابل شديم نمي‌بينم.‌» اين به ويژه در مورد اولين قتلش است، زني كه در مقابل حمله نيروهاي امريكايي نارنجك به دست داشته است.
مهم‌تر از ذهنيت تك تيرانداز، عكس‌العمل‌ها در ميهن ما در زماني است كه كشوري خارجي را مورد حمله قرار داده و ويران مي‌كنيم و به ندرت «يك فرد عمامه به سر» را از ديگري تشخيص مي‌دهيم. اين رويكردها به زمان «وحشي‌هاي بي‌رحم سرخ پوست» در اعلاميه استقلال امريكا و سبعيت و ديوصفتي ديگراني باز مي‌گردد كه از آن زمان تا‌كنون بر سر راه امريكا ايستاده‌اند؛ به ويژه زماني كه به عنصر «نژادي» توجه كنيم. ليندون جانسون از اين شكايت كرده است كه اگر ما سلاح‌هايمان را به زمين بگذاريم جان خود را در «دست هر كوتوله زردپوست كه چاقوي جيبي دارد» قرار داده‌ايم.





تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن