واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در مراسم «اعطای گواهینامه به معلمان قرآن» مطرح شد؛
ضروت برگزاری دوره تربیت مربی سبک زندگی/ضعف در انتقال مفاهیم قرآنی
شناسهٔ خبر: 2952901 - پنجشنبه ۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۷
دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از مشکلات جامعه امروز این است که در بخش علم و دانش قرآن موفقیم ولی در انتقال مفاهیم عملی توفیقمان کم است. به گزارش خبرنگار مهر، اولین مراسم «اعطای گواهینامه به معلمان قرآن» در سطح استان تهران، به همت موسسه قرآنی «ندای ملکوت» صبح امروز (پنج شنبه هفتم آبان ماه) در تالار ایوان شمس برگزار شد. احمد حاج شریف، معاون سازمان دارالقرآن کریم، محمد نادی، عضو شورای عالی قرآن، رضا معممی مقدم مدیر کل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله مهمانان این مراسم بودند. در ابتدای این مراسم حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، رئیس موسسه ندای ملکوت گفت: این اولین برنامه رسمی اعطای گواهینامه به معلمان قرآن در سراسر کشور است ولی بنا داریم که این برنامه را در سال های آینده هم ادامه دهیم. موسسه ندای ملکوت یکی ازموسسات قرآنی کشور است که در تهران 400 شعبه و در کل کشور حدود دو هزار شعبه فعال دارد. وی افزود: ندای ملکوت دو رویکرد جدید دارد؛ اولین رویکرد، تربیت نیروی متخصص قرآن و تربیت معلم قرآن کریم است. در چهارسال گذشته حدود 34 دوره تربیت معلم در رشته های مختلف داشتیم و بالغ بر 700 نفر در این دوره ها آموزش دیدند. اگرچه در طی برگزاری این دوره ها مشکلات متعددی وجود داشت؛ دلیل مشکلات هم این بود که موسسه ندای ملکوت فقط برگزارکننده دوره هاست و در صدور گواهینامه نقشی ندارد چون دوره های تربیت معلم جزو دوره های آموزش عالی است و نیاز به یکسری مجوزها، کدها و... دارد بنابراین یکسری از فعالیت ها خارج از حوزه فعالیت ماست. کوششی ادامه داد: یکی از دوره هایی که در یکی دو سال گذشته برگزار شد، دوره تربیت مربیان تجربی بود، که به خوبی برگزار شد ولی متاسفانه به دلیل یکسری از مشکلات هنوز گواهینامه این عزیزان اعطا نشده که بنده در همین مراسم این نوید را می دهم که به زودی گواهینامه این عزیزان هم صادر و به آنها اعطا می شود. مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمی کشور با اشاره به دومین رویکرد موسسه ندای ملکوت توضیح داد: دومین رویکرد موسسه ندای ملکوت، آموزش سبک زندگی است. قرار است به زودی یکسری دوره های تربیت مربی سبک زندگی برگزار شود تا این مربیان کلاس های آموزشی با موضوع سبک زندگی برگزار کنند و به موضوعاتی که این روزها بیشتر مبتلا به جامعه است بپردازند. در حال حاضر طرح برگزاری این دوره ها و تربیت مربیان آن در قالب پیش نویس آماده شده است و به زودی ارایه می شود.
وی در پایان گفت: از همین جا اعلام می کنم هر فردی که گواهینامه معلمان قرآن را دریافت کرده است می تواند به موسسات ندای ملکوت مراجعه و برای تدریس اعلام آمادگی کند. به عبارتی هرکسی دوره های معلمان قرآنی را گذرانده باشد ضمانت تدریس و اعزامش به مراکز آموزشی به عهده ماست چون متاسفانه تعداد معلمان قرآن کریم در کشور پاسخگوی نیاز جامعه نیست. حشمتی، از دیگر سخنرانان این مراسم بود که به صورت کوتاه در خصوص وظایف معلمان قرآنی توضیحاتی را ارائه داد. حشمتی سخنش را با یک حدیث آغاز کرد و گفت: کسی دست به قرآن نمی برد مگر اینکه پاک و تطهیر شده باشد به عبارتی مقدمه ورود به قرآن طهارت و پاکیزگی است. از عایشه نقل شده است که از او پرسیدند پیامبر را چگونه دیدی؟ و او پاسخ داده است: «هو القرآن» یعنی او قرآن است. وی افزود: آموزش قرآن از دوبخش تشکیل شده است؛ بخش اول آن آموزش علم و دانش آن، همان چیزی که در مدارس به بچه ها یاد داده می شود است اما بخش دوم آن که متاسفانه ما در این بخش مشکل داریم، آموزش آیات قرآنی در قالب رفتار است. یکی از مشکلات جامعه امروز این است که در بخش علم و دانش قرآن موفقیم ولی در انتقال تربیت و مفاهیم عملی توفیقمان کم است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: البته شما مربیان قرآنی در این رابطه توفیقتان بیشتر است بنابراین سعی کنید که هم آیات را بخوانید و هم مردم را به تزکیه دعوت کنید و خودتان هم الگو باشید. نمی شود کسی آموزش قرآن دهد و از راستگویی و درستکاری حرف بزند ولی خودش راستگو و درستکار نباشد. این مراسم با اعطای گواهینامه به معلمان قرآن توسط مسئولان حاضر در مراسم به پایان رسید. همچنین در طول این جلسه کلیپ های مختلفی با موضوعات قیام عاشورا، بیانات مقام معظم رهبری درباره سبک زندگی و فعالیت های موسسه ندای ملکوت پخش شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]