تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870838686




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استناد به منابع کهن از ویژگیهای مقتل امام حسین(ع) علامه عسکری است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مروری بر كتاب مقتل امام حسین(ع)؛
استناد به منابع کهن از ویژگیهای مقتل امام حسین(ع) علامه عسکری است

مقتل امام حسین


شناسهٔ خبر: 2938538 - دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۹
دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی

کتاب مقتل امام حسین (ع) برگرفته از کتاب معالم المدرستین، تأليف علامه سید‌ مرتضی عسکری است. به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب مقتل امام حسین(ع)، حوادث زندگی امام حسین (ع) و اولاد و اصحاب ايشان را از زمان مرگ معاویه و آغاز حکومت یزید بن معاویه تا زمان شهادت آن حضرت و همچنین ماجراهای پس از شهادت ايشان تا رسیدن کاروان اهل بیت به مدینه را مورد بررسی قرار می‌دهد. این کتاب، کتابی است به سبک نگارشی سایر مقاتل، که توسط این عالم بزرگوار به رشته‌ تحریر درآمده است، اگرچه این کتاب، در مقایسه با سایر مقاتل از ویژگیهای خاصی برخوردار است: ۱-  کثرت استناد به کتب دست اول تاریخی در اين كتاب كاملا مشهود است. ۲- استفاده وسیع از منابع و کتب اهل سنت از ويژگيهاي بارز اين كتاب است. ۳- چون مرحوم علامه‌ عسكری خود مورخی برجسته و متخصص در زمینه‌ تاریخ اسلام بوده اند، لذا مطالب این کتاب با نگاه خاص و دقیقی نوشته شده است حتی چگونگی ذکر ترتیبِ حوادث نیز آگاهانه و با نگاهی محققانه صورت گرفته است. ۴- ویژگی دیگر این مقتل، اظهاراتی است که خود مولف گهگاه در لابه‌لای نقل حوادث و معمولا با عبارت: «مولف گوید...»، ابراز می کند. این اظهارات غالباً نکاتی دقیق و تذکراتی محققانه اند. کتاب «مقتل امام حسین(ع)» یک اثر تاریخ پژوهانه است و تفاوتش با دیگر مقاتل در این است که گاهی ترتیب زمانی وقایع به طور منظم، بیان نشده است. دلیل این امر، این بوده که علامه عسکری می‌خواسته پیوستگی فکری مخاطب را حفظ کند و هدف اصلی‌اش از تدوین این کتاب، این بوده که مخاطب در مقابل شبهاتی از جمله این‌که رفتار ائمه بعد از واقعه عاشورا عقلانی‌تر شد، با اطلاع و بیمه شود.

طراحی‌های هنری‌ این کتاب که توسط موسسه ایمان ماندگار به چاپ رسیده توسط مجید زارع انجام شده است. جلد این کتاب، ۵ صفحه(اشاره به پنج تن آل عبا) عمقی دارد که سعی شده در طراحی‌اش، گودال قتلگاه امام حسین (ع) تداعی شود. به قول ابومخنف امام حسین(ع) در هنگام شهادت ۳۳ جای زخم نیزه و شمشیر به تن داشت. در طراحی جلد کتاب نیزه هایی هم در حاشیه جلد تصویر شده که جهت نیزها متوجه مرکز دایره ۵ لایه جلد هستند. ۵ لایه بودن جلد نیز به این دلیل است که امام حسین(ع) ‌ پنجمین تن از پنج‌تن آل عباست. کتاب مذکور با نظارت آیت‌الله جاودان و یک تیم پژوهشی ۸ نفره تدوین شده که نظارت بر این تیم را نیز علی حدادی به عهده داشته است. علامه عسکری در تدوین این کتاب صرفا بر مقاتل شیعه اتکا نکرده و به مقاتل و منابع اهل سنت نیز مراجعه کرده است. علامه عسکری تمام گفته‌ها و مدارک تاریخی را به وسیله منابع شیعه و سنی، مستند کرده است. بنابراین اتهام این‌که این کتاب یک مقتل صرفا احساسی و جانبدارانه است، باطل است. این اثر علامه عسگری، علاوه بر استنادات فراوان به منابع شیعه و سنی، اثری کاملاً پژوهشی است که در آن برای نخستین مرتبه هر شخصیتی که در مقتل آمده است را در پاورقی همان صفحه حداقل در ۶-۸ خط به صورت مستند معرفی شده است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن