واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
رئیس مجمع عالی تفسیر؛
حجتالاسلام والمسلمین مسلم قلی پوردر حادثه منا درگذشت
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی میرکتولی،خبر فوت حجتالاسلام والمسلمین مسلم قلی پور در جریان حادثه منی را اعلام کرد.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی میرکتولی، رئیس مجمع عالی تفسیر،خبر فوت حجتالاسلام والمسلمین مسلم قلی پور از محققان حوزه علمیه و نویسنده کتاب « تلخیصنویسی بر کتب حوزه» در جریان حادثه منی را اعلام کرد. در ادامه به مختصری از سابقه علمی مرحوم حجتالاسلام والمسلمین مسلم قلی پوراز زبان خودشان اشاره می کنیم:
بنده در مقطع دیپلم از دبیرستان امام صادق(ع) قم در رشته علوم تجربی فارغالتحصیل شده و وارد حوزه شدم که این همزمان با تأسیس مرکز مدیریت حوزه علمیه قم بود. حدود سالهای ۶۰ و ۶۱ بود که وارد حوزه علمیه شدم و درسهایم را هم عموماً در دو مدرسه مرحوم آیتالله گلپایگانی و مدرسه رضویه خواندم. کل دروس سطح، یعنی از پایه یک تا ده را کمتر از شش سال به اتمام رساندم. تابستانها هم مشغول تحصیل بودم و نوعاً کتابهای سنگین و استادان قوی را انتخاب میکردم؛ مثلاً من هم «مطول» خواندم و هم «مختصر»؛ هم «حاشیه» خواندم و هم «المنطق» و هر دو را هم حدود شش تا هفت مرتبه تدریس کردم. «مغنی» را از باب اول تا قسمت حرف لام و باب رابع خواندم؛ ولی خودم بیشتر بابها را خواندم و مباحثه کردم. شاید مغنی را حدود دو تا سه بار مباحثه کردم؛ زیاد مباحثه میکردم؛ یعنی هم به حافظه خودم اعتماد نداشتم و هم میخواستم مطالب بهطور عمیقتر برایم جا بیفتد؛ بنابراین به فهم و حافظه خودم اعتماد نمیکردم. یا مثلاً هم «اصول فقه» خواندم و هم «قوانین»؛ قوانین را یک مرتبه درس دادم؛ ولی اصول فقه را حدود شش تا هفت دوره تدریس داشتم. این دروس را هم نوعاً نزد بزرگان میخواندم؛ مثلاً نزد مرحوم آیتالله اشتهاردی، یا قوانین را نزد آیتالله راستی، ادبیات را نزد آیتالله مدرس افغانی، رسائل را خدمت حضرت آیتالله اعتمادی، مکاسب و کفایه را نزد حضرت آیتالله ستوده (البته بخشی از مکاسب را خدمت برخی دیگر از بزرگان خواندم)… تا اتمام سطح، نزدیک به شش سال اینها طول کشید؛ ولی درعینحال مشغول چند درس بودم.
درس و بحث من، روزانه به شش تا هفت درس میرسید. وقتی خانه میرفتم، شبها دستهایم درد میگرفت؛ چون همیشه حجم بسیاری از کتابها را به همراه داشتم. پنجشنبهها و جمعهها هم، مباحثه و درس داشتم. ازآنجاکه منزل ما نزدیک حرم بود، گاهی اوقات بعد از نماز صبح در حرم درس میگذاشتیم.
نکتهای که بسیار به طلبهها سفارش میکنم و خودم هم بسیار به آن اهتمام داشتم، تکرار فراوان درس و مباحثه بود. مثلاً من مغنی را چندین دوره با یک نفر مباحثه کردم و همینطور کتابهای دیگر مانند رسائل را برخی از قسمتهایش را یک دور و برخی قسمتهای دیگرش را دودور مباحثه کردم. مکاسب را یک دور کامل – به غیر از مباحثهای که در حین درسخواندن داشتم – مباحثه کردم. کفایه را فکر میکنم مجموعاً سهدور دیگر مباحثه کردم. نهایه و منظومه را دوبار خواندم. حتی مکاسبی را که حدود چهار سال زمان میبرد، حدود دو بار مباحثه کردم. یادم هست کتابم پارهپاره شده بود و خودم هم دیگر از آن بدم میآمد؛ به همین دلیل مکاسب را پشت کتابهایم مخفی کردم تا مدتی آن را نبینم.
دروس خارج را هم نزد بزرگانی همچون مرحوم آیتالله العظمی فاضل و آیتالله العظمی وحید خراسانی رفتم. الان هم فقط تدریس دارم؛ مثلاً کفایه و حلقه ثالثه را باهم بیش از هفت دوره درس دادم؛ بعضی قسمتهای مکاسب را پنج دوره و برخی دیگر از قسمتهای آن را هفت دوره درس دادم؛ بحث بیع و خیارات را هم سهچهار دوره تدریس کردم.
۰۴/۰۷/۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 342]