تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798394430




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا ظریف به آفریقا رفت؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا ظریف به آفریقا رفت؟
یک کارشناس مسائل آفریقا گفت: در سال‌های گذشته به دلیل روزمره‌گی در عرصه‌ی دستگاه سیاست خارجی از ما فرصت‌های فراوانی برای رابطه با آفریقا به هدر رفته است.
آفتاب : جعفر قنادباشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: متاسفانه ما فرصت‌های فراوان در حوزه‌ی روابط با آفریقا را جدی نگرفته‌ایم در حالی که می‌توانستیم در سایه‌ی روابط جدی با آفریقا، بسیاری از مشکلات‌مان را در عرصه‌ی اقتصادی رفع و بازارهای مساعدی را برای صادرات کالاهای‌مان ایجاد کنیم.

او افزود: بخشی از مدیریت کشور ما اعتماد بیش از اندازه‌ای به غرب دارد و احساس می‌کند که جز کشورهای غربی هیچ نقطه‌ی دیگری از جهان قابلیت کمک به پیشرفت اقتصاد ما را ندارند. از طرفی بخش خصوصی ما نیز از فرصت‌های گسترده‌ی سرمایه‌گذاری در آفریقا بی خبر است. در عین حال برنامه و راهبرد مشخصی نیز در این حوزه دیده نمی‌شود. مجموعه‌ی این عوامل وضعیت نامناسب روابط ایران و آفریقا را رقم زده است.

این کارشناس مسائل آفریقا گفت: زمینه‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری‌های کوچک و پرسود از جمله در ماهی‌گیری که فقط به قایق نیاز دارد یا در حوزه‌ی کشاورزی که صرفا می‌توان با یک دستگاه موتور آب فعالیت‌های زیادی انجام داد در آفریقا وجود دارد. با توجه به آب کافی و زمین‌های حاصلخیز سرمایه‌گذاری در حوزه‌ی کشت مشترک در آفریقا ارزش فراوانی دارد که متاسفانه مورد غفلت بخش خصوصی واقع شده است. در عین حال با کشورهای آفریقایی عضو اوپک هم‌چون الجزایر، لیبی و نیجریه نیز در حوزه‌ی نفت و گاز می‌توانیم همکاری‌های گسترده‌ای داشته باشیم.

وی روابط ایران و آفریقا را دارای ظرفیت‌های زیادی برای گسترش استراتژیک دانست و افزود: آفریقا شاید نزدیک‌ترین و بهترین منطقه برای روابط با کشور ماست. از 54 کشور آفریقایی 27 کشور عضو سازمان همکاری‌های اسلامی هستند و در کنار این، همه‌ی کشورهای آفریقایی از اعضای جنبش غیرمتعهدها که اکنون ایران ریاست آن را به عهده دارد به شمار می‌روند. در طول 37 سال گذشته کشورهای آفریقایی ما را شریک راهبردی خود معرفی کردند و ما از جمله کشورهای محدودی هستیم که عضو ناظر اجلاس سران اتحادیه‌ی آفریقا به شمار می‌رویم.

قنادباشی با تاکید بر این که شرایط جدیدی برای گسترش روابط با آفریقا بعد از توافق هسته‌ای فراهم است افزود: در دوران قبل از توافق ما شاهد بودیم که بسیاری از کشورهای آفریقایی تحت فشار قدرت‌های بزرگ نمی‌توانستند با ما رابطه برقرار کنند. اکنون موانع خارجی از مقابل برداشته و تبلیغات منفی علیه ایران تضعیف شده است و بهانه‌ای برای برقراری روابط وجود ندارد.

او با اشاره به سفر محمدجواد ظریف به کشورهای تونس و الجزایر افزود: این سفر در چارچوب سفرهای بعد از توافق هسته‌ای بررسی می‌شود. شمال آفریقا در نگاه دیپلماتیک و دانشگاهی با خاورمیانه و گاهی با غرب آسیا جمع زده می‌شود . هدف اصلی سفر ظریف به تونس و الجزایر در حقیقت یارگیری در حوزه‌ی غرب آسیا برای حل معضلات خاورمیانه است.

این کارشناس مسائل آفریقا ادامه داد: این چالش بزرگ در حال حاضر مساله‌ی داعش و جریان‌های تکفیری است. مساله‌ی مهم ایجاد یک توافق بین کشورهای مختلف مخالف جریان داعش و تکفیری‌ها و آتش‌افروزی در یمن است. در حالی که داعش در آفریقا از تانزانیا و کنیا گرفته تا نیجر و مالی و چاد حضور و تحرک دارد، سفر آفریقایی ظریف می‌تواند به اتحاد کشورها علیه این جریان کمک فراوانی کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حیات جریان تکفیری در منطقه به خطر افتاده و حامیان این جریان هم‌چون ترکیه و عربستان دچار مشکلات گسترده‌ای شده‌اند. ما می‌توانیم با استفاده از این فضا و با توجه به این که ملت‌هایی هم‌چون ملت تونس و الجزایر موافق مواضع اصولی و سیاست‌های ضدآمریکایی و ضداسراییلی ما هستند با برنامه‌ریزی و تلاش مضاعف به سمت همکاری گسترده‌تر و تاثیرگذاری بیش‌تر در منطقه حرکت کنیم.



تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن