تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شب و روز بر هر كس بگذرد، او را ادب مى‏كند، فرسوده‏اش مى‏نمايد و به مرگ نزديكش مى‏س...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829697398




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حج از فرصت تا نعمت |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حج از فرصت تا نعمت
امیر مسروری
کد خبر: ۵۲۶۵۴۸
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰ - 25 August 2015


اساسا حج فرصت است. فرصتی که هر لحظه اش نعمت است. چه زیبا رهبری حج را در دیدار با کارگزاران و خادمین حج بیان فرمودند. تقسیم کردن حج به دو جنبه ی اجتماعی و فردی نشان می دهد حج صرفا یک عمل اجتماعی نیست و صرفا یک عمل عبادی و زاهد گرایی نیست. بلکه اساس حج علاوه بر تربیت نفس و ساختن انسان و توجه انسان به معنویت اساسی اش، رشد و بالندگی و یک دستی جامعه اسلامی است. جامعه ای که قرار است الگوی بشریت برای رشد و سعادت باشد. به واقع آنچه بایستی در مورد حج گفت این است، حج در دایره ای قرار میگیرد که می خواهد انسان را به جایگاه بندگی برگرداند. فرض استطاعت هم همینجا تعریف می شود. باید برای حرکت توشه ای اندوخت! چه توشه ای بالاتر از تصمیم برای خود سازی و ساختن اطرافیان!

در حج منع ها فراوانی در کنار امر های فراوان قرار دارد. از زمانی که لبیک را حاجی می گوید حج شروع می شود تا جایی که بخواهد شیطان درون و برون را باهم رجم کند. چه زیباست وقتی همه استغاثه کنان گرداگرد حریم امن الهی قرار میگیرند و بدون توجه به رنگ و جایگاه و مقام دور کعبه می چرخند. به عبارت بهتر باید گفت حج همان چیزی است که در معنای خودش در علم لغت تعریف می شود « قصد کردن در امور مهم » چه امری مهم تر از اصلاح امورات و رفتن به سمت بندگی!

چون طهارت نبود کعبه و بتخانه یکیست
نبود خیر در آن خانه که عصمت نبود


 چه زیبا حافظ، جان کلام را گفت. طهارت انتهای حج است. حج قرار است انسان را به این منزلگاه برساند بر همین اساس باید گفت :

1. در زمانی که تمام دشمنان اسلام عِده و عُده ی خود را برای تخریب اسلام ناب قرار دادند و از هر نوع تبلیغاتی چه تلیغات بصری و رسانه ای و چه با راه اندازی گروه هایی مثل داعش که حالا اسمشان داعش است چند سال قبل طالبان بود و خدا بخیر ببرد چند سال بعد را که چه میخواهند بگذارند، به کار گرفته تا کمر اسلام را خم کند. تفکر و تعقل در وعده بسیار حائز اهمیت است. باید گفت استکبار با حج مشکل دارد. با موضوعی مشکل دارد که در آن رعیت و مسئول در کنار هم به یک شکل گرد خدای متعال می آیند. در طواف باید همه در برابر مکانی که به دلیل شرافت اتصال به خدا قرب پیدا کرد سر سجده بگذارند و هر جایی که باشند به سمت آن روند! درگیری استکبار در حج بیش از دیگر فرایض الهی است.

2. حج نمادی از وحدت و هم دلی است. رسول خدا می فرماید : « المسلمونَ اِخوهٌ لا فَضلَ لِاَحَدٍ اِلّا بِالتَّقوی » یعنی همین تقوا است که برتری ایجاد میکند. نه اینکه قومیت یا ملیت را سبب برتری بدانیم. چقدر شاهد هستیم چه در رسانه های داخلی و چه رسانه های برون مرزی درگیری عرب و عجم را دنبال میکنند تا شاید میان هویت اسلامی ملت ایران شکافی عمیق ایجاد کند. حج سد بزرگی در برابر این هجمه ها و مصونیت بخش اساس هویت اسلامی است. در حج شاید تعداد اندکی به نمایندگی ملت ایران بروند اما به واقع در کنار هزاران غیر ایرانی امتی را تشکیل میدهند که شعارشان وحدانیت و رسالت نبی مکرم اسلام است. پیامبری که رحمه للعالمین بود با هر نوع رنگ و نژادی با هر نوع دانش و فهمی، پیامبر همه بشریت است.  

3.    در شرایطی که دشمنان اسلام با تمام تبلیغات می خواهند مسیر های موازی در منطقه ایجاد کنند و از راه درگیری ایدئولوژیکی مسیر اسلام را منحرف کنند و نوک پیکان  مبارزه را از برابر چشمانشان به سمت قلب مسلمین هدف قرار دهند، حج این درس را می دهد در هیچ شرایطی نباید حاجی قبله ی خود را فراموش کند و به غیر از آن نماز گذارد. یکی از خصوصیت حج همین قبله نمایی و جهت دهی است. 

4. یکی از نکات مهم بیانات رهبری، مسئله بازارگردی است. در شرایطی که تمام هم و غم دشمن مقابله با معنویتی است که مصونیت بخش هم هست، فرصت کوتاهی ایجاد می شود تا حاجی در شرایطی قرار بگیرد که تمام تاریخ اسلام در ان رخ داده است، مرور شود. بازار گردی آفتی دردناک و مهلک است. نگارنده خود به دها مورد از آن را در ذهن دارد.  حاجی در خیابان های مدینه قدم میزند و با خود می تواند تاریخی را دنبال کند که در آن مسلمانان بدون هیچ چشم داشتی مال خود را به بردار دینی میبخشیدن. یا با زیارت امکان مختلف مکه از شعب ابی طالب بازدید کنند. مکانی که درس های بزرگ ایثار و از خود گذشتگی را به هر انسان واقع بینی می دهد. بر همین اساس وظیفه بزرگی سازمان های اعزام کننده و متولی حج دارند تا نسبت به آشنایی افراد با جغرافیای سرزمینی حجاز به ویژه وقایع اتفاق افتاده در ان توضیحات ارائه دهند. 

5.    فرصت مغتنمی که در حج یک بار استفاده شد و توانست بیداری عجیبی در جهان اسلام ایجاد کند، انتقال تجربیات و نفی استکبار است. برائت از مشرکین فقط یک برائت از سران استکبار نیست. برائت از شیطان درون و برون است. از نگاه اغواگرایانه ای است که می خواهد ملت های مسلمان را تا ابد وابسته به خود نگه دارد. به طور نمونه همین حج توانست جریان گفتمانی خود را به ملت فلسطین انتقال دهد و شاهد هستیم انتفاضه اول فلسطین در چنین شرایطی به وجود آمد. موضوعی که بعدها ملت ها در سال های اولیه بیداری های اسلامی منطقه به عین لمس می کردند. جوان هایی که از کشورهایشان آمده بودند و میان بزرگان امت ها به دنبال معارفی می گشتند که سالیان دراز دیکتاتور های کشورشان مانع از کسب آن معارف می شدند. هرچند دشمن فهمید باید در این مسیر هم انحراف ایجاد کند اما نمی داند بیداری که ایجاد شده به راحتی از بین نمی رود. 

آنچه باید در پایان گفت این است، روزی شاهد باشیم در همین حج کاروان از زمان اعزام تا روز بازگشت بتوانند حاجیان را در یک برنامه ی قوی و مشخص با معارف اصلی و اندیشه ای اسلام ناب آشنا کنند. معمولا افرادی اعزام می شوند که سن و تکفل مالی لازم را داشته باشند. بایستی به حتم مسئولان و متولیان سیاستگذاری حج برنامه خود را در این رستا متمرکز کنندو آن را عملیاتی کنند. حج فرصتی است که اگر قدر دانسته شود نعمت است و اگر فراموش شود، معلوم نیست چه چیزی جای آن را میگیرد.  به امید آن روزی که از حج درس یک دلی و وحدت را بیاموزند.  













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن