واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۱۷ب.ظ)
جمشيد عدالتيان مطرح کرد: بايد به دنبال شرکت هاي خارجي جديد باشيم/بازاريابي براي جذب شرکتهاي متوسط و کوچک موج - عضو اتاق بازرگاني تهران در خصوص ورود سرمايه گذاران خارجي گفت: اين طبيعي است که بعد از تحريم، شرکتهايي که قبلاً با ايران کار ميکردند دوباره براي آغاز فعاليت در کشور ابراز تمايل ميکنند اما نبايد تنها به اين شرکتها بسنده کرد و ميبايست در راستاي بازاريابي براي جذب شرکتهاي متوسط و کوچک اقدام کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، جمشيد عدالتيان، استاد دانشگاه و عضو اتاق بازرگاني تهران، در خصوص ورود سرمايه گذاران خارجي اشاره داشت: شرکتهايي که سابقاً در ايران فعال بودند در صدد هستند که بازار از دست رفته خود را مجدداً بازيابي کنند از طرف ديگر مطمئن هستند که اروپا تحريمهاي ايران را لغو خواهد کرد حتي اگر آمريکا هم موافقت نکند.
وي در اين خصوص ادامه داد: چيزي که مهم است اين است که بعد از توافق بتوانيم شرکتهاي جديدي را جذب کنيم و اين شرکتها را با صنايع کوچک و متوسط مرتبط کنيم تا اشتغالزايي فراهم شود.
عدالتيان در ادامه خاطرنشان ساخت: سه پيش شرط براي ورود سرمايه گذاران خارجي لازم است. يک، سرمايه گذاري مشترک است که بايد به آن توجه ويژه اي شود. دو، قسمتي از بازار منطقه اي شرکتها در اختيار شرکت مشترک باشد. سوم، انتقال فناوري انجام شود. شرکاي ايراني براي تعامل با سرمايه گذاران خارجي بايد به دنبال اين سه شرط باشند.
وي در ادامه بيان داشت: سرمايه گذاري مشترک باعث ميشود که اين شرکتها به تنهايي در مقابل تحريم بايستند، اما؛ بازار منطقه اي باعث ميشود درآمد ارزي براي کشور ايجاد شود و انتقال فناوري به طور تدريجي باعث ميشود که اگر دوباره تحريمي در ميان باشد به دليل وجود فناوري، کشور بتواند به مسير خود ادامه دهد.
اين استاد دانشگاه در ادامه تصريح داشت: حضور شرکتهايي که مايلاند دوباره فعاليتهاي سابق خود را در ايران از سر بگيرند براي کشور کافي نيست و اکتفا به اين شرکتها موجب ميشود دوباره ايران به شرايط سال 82 برسد اما در بهترين حالت بايد بازاريابي براي جذب سرمايه شرکتهاي جديد و متوسط داشته باشيم.
عدالتيان در ادامه گفت: کشور ما در خارج از ايران به کشور نفت، گاز، پتروشيمي و خودرو مشهور است و بيشتر شرکتهايي که در اين صنايع مزيت دارند مايل به ورود به اقتصاد ايران هستند اما بايد براي تنوع بيشتر، ظرفيتهاي موجود کشور را شناسايي کرده و آنها را تقويت کنيم تا تمام سرمايهها به سمت صنايع پر مزيت پيش نرود.
عضو اتاق بازرگاني تهران افزود: در اين ميان بايد ابهامات نيز برطرف شود. ابهاماتي مثل ثبات ارزي، ثبات بازار سرمايه و کاهش نرخ تورم از مؤلفههاي مهم براي جذب سرمايه گذاري خارجي هستد که اگر اين ابهامات نيز برطرف شوند با وجود جمعيت 80 ميليوني ايران و همجواري کشور با بازارهاي 300 ميليوني و همچنين اين نکته که ايران هيچگونه بدهي خارجي ندارد، سرمايه گذاران خارجي ميتوانند ايران را به عنوان يک کشور استراتژيک براي سرمايه گذاري انتخاب کنند.
وي در ادامه در خصوص اوضاع اقتصادي کشور ابراز داشت: اگر بخواهيم شاخصهاي اقتصادي را مورد توجه قرار دهيم بايد ثبات نسبي ارز، کاهش نرخ تورم را مورد توجه قرار دهيم. شاخصهاي اقتصادي نشان ميدهد که تورم کاهش پيدا کرده است و به طور نسبي از رکود نيز خارج شدهايم و همين طور ثبات نسبي ارز در کشور نيز ايجاد شده است.
وي ادامه داد: اما نبايد از دولت انتظار داشت که در کوتاه مدت سرعت جذب سرمايه گذاري را بالا ببرد ولي رئيس جمهوري اعلام کرده که در سالهاي آينده توليد ناخالص ملي به 2 هزار ميليارد دلار ميرسد و جزء 12 کشور بزرگ جهان ميشويم که در اين راستا نياز به استراتژي قوي داريم.
عدالتيان در پايان در خصوص طرح استيضاح وزير اقتصاد اعلام داشت: اين استيضاح بسيار بي موقع است و درست در لحظاتي که احتياج به ثبات اقتصادي داريم و بايد از نظر سيستم اداري بسيار منظم عمل کنيم طرح استيضاح را مطرح کردهايم در حالي که، ميتوانيم با مذاکره مسائل را حل کنيم به اين دليل که سرمايه گذاران خارجي مايل هستند به کشوري وارد شوند که از لحاظ اقتصادي با ثبات باشند و استيضاح مهره اصلي اقتصادي کشور ابهامات زيادي را به همراه خواهد داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]