تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر با اين شمشيرم بر بينى مؤمن بزنم كه مرا دشمن بدارد با من دشمنى نمى كند و اگر هم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803025490




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با همسری که خمس نمی دهد چه کار کنیم


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
با همسری که خمس نمی دهد چه کار کنیم
با همسری که خمس نمی دهد چه کار کنیم خمس، یک‌پنجم مال است که باید پرداخت شود. نپرداختن آن به منزله تصرف در مال غیر است و مصداق مال حرام. ازاین‌رو خمس و مسایل مرتبط با آن از اهمیت شایانی در اسلام و حتی تربیت دینی ناشی از مال حلال برخوردار است.


 به گزارش فرهنگ نیوز، گاهی اوقات، مردان به‌عنوان اداره‌کنندگان معیشت خانواده، توجهی به این موضوع ندارند و یا نسبت به آن بی‌اعتنا یا کاهل هستند. ازاین‌رو بررسی وضعیت و عکس‌العمل زنان نسبت به این اهمال، لازم و ضروری به نظر می‌رسد.
 
همسری که خمس نمی‌دهد
 
سؤال: شوهرم راضی به پرداخت خمس نیست و آن را قبول ندارد. وظیفه من چیست؟
 
پاسخ: در میان فقهای گذشته آن‌چه امام خمینی (ره) به آن معتقدند آنست که: «اگر مجبور هستید از اموالی که یقین دارید خمس به آن‌ها تعلق گرفته و خمس آن پرداخت نشده است، مصرف کنید (مثل خوراکی‌هایی که از درآمد سال قبل تهیه شده و تا سر سال خمسی مصرف نشده است)، باید از مرجع تقلید خود اجازه بگیرید و در آن‌ها تصرف کنید.»
 
آیت‌الله گلپایگانی نیز می‌فرمایند: «اگر مرد از اداء خمس آن امتناع كند و مفسده‌اى در كار نباشد، زن خودش خمس آن را با اذن حاكم شرع بپردازد.»
 
آیت‌الله فاضل‌لنکرانی می‌فرمایند: «اگر مرد از پرداخت امتناع کند و مفسده‌اى در کارنباشد، زن مى‌تواند با اجازه حاکم شرع، خمس آن را بپردازد.»، اما آیت‌الله مکارم‌شیرازی معتقدند: «تکلیفی ندارید و مسئولیت خمس به عهده همسر شماست.» آیت‌الله تبریزی نیز در مورد استفاده از پول چنین همسری می‌فرمایند: «برای شما جایز است.»
 
در این میان آیت‌الله بهجت در پاسخ استفتائی که پرسیده بود: آيا زن مى‌‏تواند بدون اجازه شوهر، خمس چيزى را كه در خانه از مخارج سال اضافه آمده، بپردازد؟ فرمودند: «خير، نمى‌‏تواند مگر به اندازه مورد استفاده خود زن باشد.»
 
سؤال: شوهرى با مال متعلق خمس مقدارى طلا و زیورآلات براى همسرش خریدارى کرده و به او بخشیده است. اگر شوهر خمس آن‌ها را نپردازد، آیا پرداخت خمس بر همسر او واجب است؟
پاسخ: آیت‌الله فاضل‌لنکرانی در پاسخ می‌گویند: «بلى، در فرض سؤال، لازم است همسر خمس طلا و زیورآلات را بپردازد.»
 
پدری که خمس نمی‌دهد
 
سؤال: پدرم‌ به‌ پرداخت‌ خمس‌ و زکات‌ اهمیتی‌ نمی‌دهند، تکلیف‌ اینجانب‌ چیست‌؟ آیا وظیفه‌ای‌ بر عهده من‌ است‌؟
 
پاسخ: آیت‌الله سیستانی می‌فرمایند: «حلال است» و آیت‌الله مظاهری نیز می‌گویند: «استفاده شما از مال‌ پدرتان‌ جایز است‌ (و نمی‌توانید بدون‌ اجازه او از اموالش‌ چیزی‌ بردارید).»
 
اما آیت‌الله فاضل‌لنکرانی می‌فرمایند: «چنان‌چه اطمینان داشته باشد که موارد فوق متعلق خمس است، باید خمس چیزهایى را که استفاده مى‌کند، بپردازد.» آیت‌الله تبریزی نیز معتقدند: «اگر (پول را) به او تملیک کند و مال زیادی باشد که از مخارج سال زیاد بیاید، باید خمس آن را بدهد.»
 
آیت‌الله خامنه‌ای نیز در این زمینه به تفصیل بیان می‌کنند: «بر فرض که يقين داشته باشيد که اموال پدرتان مخلوط با رباست و يا او خمس و زکات خود را نمى‏پردازد، لازمه‏اش يقين به حرمت چيزى که او مصرف مى‏کند و يا اموال وى که شما در آن تصرف مى‏کنيد، نيست، و تا يقين به حرمت اين اموال پيدا نکرده‏ايد، استفاده از آن براى شما اشکال ندارد. البته، اگر يقين به حرام‌بودن آن‌چه از اموال او مصرف مى‏کنيد، داشته باشيد، استفاده از آن براى شما جايز نيست؛ مگر آن‌که جدايى از خانواده و قطع رابطه با آنان براى شما، حرجى باشد که در اين صورت استفاده از اموال مخلوط به حرام آنان اشکال ندارد، ولى ضامن خمس، زکات و مال ديگران که در اموال مورد مصرف شما وجود دارد، هستيد.»


منبع: مهرخانه


94/5/11 - 10:41 - 2015-8-2 10:41:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن