واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
آیت الله مکارم؛
آیا قرآن مندرجات تورات و انجیل را تصدیق کرده است؟
حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی به پرسشی درباره تصدیق مندرجات تورات و انجیل در قرآن پاسخ گفته است.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، متن پرسش مطرح شده وپاسخ این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است:
آیا قرآن مندرجات تورات و انجیل را تصدیق کرده است؟
در آیات متعدّدی از قرآن مجید، این تعبیر به چشم میخورد که: «قرآن مفاد کتب پیشین را تصدیق میکند». در آیه 48 مائده میفرماید: وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الْکِتابَ بِالْحَقِّ مُصَدِّقاً لِما بَیْنَ یَدَیْهِ مِنَ الْکِتابِ: «ما این کتاب را به حق بر تو نازل کردیم در حالی که این کتاب، کتب آسمانی پیشین را تصدیق میکند».
همین امر سبب شده که جمعی از مبلغان یهود و مسیحی، این آیات را سندی بر عدم تحریف تورات و انجیل بگیرند، و بگویند: تورات و انجیل در عصر پیامبر اسلام مسلماً با تورات و انجیل امروز تفاوتی پیدا نکرده، و اگر تحریفی در تورات و انجیلها رخ داده باشد، مسلماً مربوط به قبل از آن است، و چون قرآن صحت تورات و انجیل موجود عصر پیامبر اسلام را تصدیق نموده پس مسلمانان باید این کتب را به عنوان کتب آسمانی دست نخورده به رسمیت بشناسد.
آیات مختلفی از قرآن گواهی میدهد که نشانههای پیامبر اسلام و آئین او در همان کتابهای محرّف که در دست یهود و نصاری در آن زمان بوده وجود داشته است، زیرا مسلم است که منظور از تحریف این کتب آسمانی این نیست که تمام کتابهای موجود باطل و بر خلاف واقع میباشد، بلکه قسمتی از تورات و انجیل واقعی در لابلای همین کتب وجود داشته و دارد، و نشانههای پیامبر اسلام، در همین کتب و یا سائر کتابهای مذهبی که در دست یهود و نصاری بوده، وجود داشته است (والان هم بشاراتی در آنها هست).
به این ترتیب ظهور پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله و کتاب آسمانی او عملًا تمام آن نشانهها را تصدیق مینموده زیرا با آن مطابقت داشته است.
بنابراین معنی تصدیق قرآن نسبت به تورات و انجیل این است که صفات و ویژگیهای پیغمبر صلی الله علیه و آله و قرآن با نشانههائی که در تورات و انجیل آمده مطابقت کامل دارد.
استعمال واژه «تصدیق» در معنی «مطابقت» در آیات دیگر قرآن نیز مشاهده میشود، از جمله در آیه 105 سوره «صافات» به ابراهیم علیه السلام میگوید: قَدْ صَدَّقْتَ الرُّؤْیا (تو تصدیق خواب خود نمودی) یعنی عمل تو مطابق خوابی است که دیدهای، و در آیه 157 سوره اعراف چنین میخوانیم:
الَّذِینَ یَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِیَّ الْأُمِّیَّ الَّذِی یَجِدُونَهُ مَکْتُوباً عِنْدَهُمْ فِی التَّوْراةِ وَ الْإِنْجِیلِ ... این معنی صریحا بیان شده، یعنی اوصافی که در او میبینند مطابق است با آنچه در تورات یافتهاند.
در هر حال آیات فوق چیزی جز «تصدیق کردن عملی» قرآن و پیامبر صلی الله علیه و آله نسبت به نشانههای حقانیت او که در کتب گذشته بوده است نیست، و دلالتی بر تصدیق تمام مندرجات تورات و انجیل ندارد بعلاوه آیات متعددی از قرآن حکایت از این میکند که آنها آیات تورات و انجیل را تحریف نمودند، این خود شاهد زندهای است بر گفتار بالا. «1»
______________________________
(1)- تفسیر نمونه 1/ 210 شفقنا
۲۲/۰۴/۱۳۹۴ - ۱۹:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]