تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگر خداوند بوسیله تو یک نفر را هدایت کند برای تو بهتر است از دنیا و هر آنچه د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805572516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیامبراکرم مردم را ازخرافات باز داشت


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
 آیت الله سبحانی پیامبراکرم مردم را ازخرافات باز داشت

حضرت آیت الله سبحانی:
پیامبراکرم مردم را ازخرافات باز داشت
پیامبر اکرم(ص) غل و زنجیر غلط و خرافات که به دست و پای مردم پیچیده بود را باز کرد .



به گزارش سرویس دینی جام نیوز، حضرت آیت الله العظمی سبحانی با اشاره به صفات پیامبر اکرم(ص) که در قرآن کریم به آن اشاره شده است، گفت: پیامبر اکرم(ص) غل و زنجیر غلط و خرافات که به دست و پای مردم پیچیده بود را باز کرد و مردم را به حقایق دعوت نمود و از خرافات باز داشت.

این مرجع تقلید در سلسله سخنرانی های خود با موضوع اعجاز قرآن کریم که هرشب از شبکه دوم سیما پخش می شود، با بیان اینکه آورنده قرآن کریم، پیامبراکرم(ص) است؛ اظهار داشت: باید ببینیم که قرآن کریم، پیامبر(ص) را چگونه معرفی می کند؟ این معجزه جاودان به خاتم الانبیاء داده شده است و لذا قرآن، خاتم الکتب است.

او با اشاره به زمان بعثت پیامبر(ص) و نحوه ابلاغ پیام دین به مردمان آن زمان افزود: قرآن کریم سه صفت برای رسول گرامی اسلام برمی شمرد؛ اولین صفت، رسول است یعنی کسی که پیامهای الهی را در جامعه پیاده کرده و به مردم برساند؛ صفت دوم«نبی» است یعنی کسی که اتصال به عالم بالا دارد و پیامهای الهی را می گیرد و بر خارج هم تطبیق می کند و سومین صفت«امّی» است به معنای درس نخوانده است البته نباید این صفت را جسارت کرد و به بی سواد معنا کرد.

آیت الله سبحانی با بیان اینکه این پیامبر امّی از جفت و زوج بودن موجودات در عالم آفرینش خبر می دهد؛ افزود: البته این مساله را در قرنهای قبل تلّقی کرده و به معنای خاص معنا کرده بودند اما جهان امروز که توانسته است موجودات طبیعی را به نحو احسن بشمارد قدر این آیه را می داند که « و من کل شیءٍ خلقنا زوجین لعلکم تذکرون».

او به نقل خاطره ای از آیت الله بروجردی پرداخت و گفت: در سال 1339 به همراه پدرم خدمت آیت الله بروجردی رسیدیم که از ایشان تشکر کنیم خدمت پدر من آمده بود؛ در همان موقع خادم ایشان آمد و گفت یکی از اطّباء تهران با یک پزشک سوئدی آمده اند که خدمت شما برسند و سئوالی دارند. ایشان اجازه داد. هردو طبیب آمدند و روی زمین نشستند اما پزشک سوئدی چون عادت به زمین نداشت کری و صندلی را ندید و خیلی به زحمت نشست.

این مرجع تقلید ادامه داد: سئوالی که طرح کردند این بود که امسال در آنکارا همایشی درباره ضررهای مواد الکلی داریم، آمده ایم پیام اسلام را از شما بشنویم و در آنجا بگوئیم چرا اسلام ، الکل را حرام کرده است؟

او ادامه داد: در همان موقع به فکر افتادم که آقای بروجردی چه می خواهد بگوید، اگر ضررهای طبّی الکل را بگوید اینها استاد این مسائل هستند اما از عالم بالا به قلب مرجع بزرگ الهام می شود و اینگونه پاسخ داد که«امتیاز انسان با عقل است و الکل دشمن عقل است».

آیت الله سبحانی تصریح کرد: آن طبیب ایرانی این مطلب را ترجمه کرد و من دیدم که چهره او باز شد. سئوال دیگری افزود و سئوال این بود که من شنیدم در اسلام کمش هم حرام است حال آنکه مقدار کم که ضرری به عقل نمی زند؟ آیت الله بروجردی پاسخ داد «انسان زیاده طلب است؛ اگر کم را اجازه دادند فردا بیشتر و پس فردا بیشتر از روز قبل استفاده می کند». بعد این طبیب عنوان کرد که شما پیامی بنویسید به این همایش و ما به عنوان پیام اسلام در آن همایش ارائه کنیم. ایشان نگاهی به اتاق کرد و اتفاقا در آنجا علامه طباطبایی در مجلس بود؛ نگاهش به ایشان افتاد و گفت آقای سیدمحمدحسین طباطبایی تبریزی از علمای اسلام هستند. تفسیری دارند می توانند در این مورد چیزی بنویسند و به من برسانند و من بنویسم؛ اتفاقا ایشان نوشتند و فرستادند.

او ابراز داشت: سئوال من اینجاست که آقای بروجردی در اینجا مجال برای تبلیغ دید، حاصل سخنش این بود که این پیامبر امّی درس نخوانده از کجا این آیه را آورده است« و من کل شیءٍ خلقنا زوجین لعلکم تذکرون».

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: قرآن کریم پیامبر اکرم(ص) را با این سه صفت معرفی کرده و سپس می فرماید«یامرهم بالمعروف و ینهون عن المنکر.» این رسول ما که این معجزه گرانبها در اختیارش است، این ویژگی را دارد که به نیکی ها دستور داده و از بدی ها باز می دارد. خداوند ما را به عدل و کارهای نیک دعوت کرده و از کارهای بد باز داشته است.

او ادامه داد: خداوند دیگر صفات پیامبر را بر می شمرد و آن اینکه، پاکیزگی ها را حلال اما ناپاک ها را حرام می شمرد و در آخر می فرماید بارهای سنگین را از روی دوش مردم بر می دارد و آن حرامهایی که بنی اسرائیل برای خود حرام کرده بودند را تعدیل می کند؛ غل و زنجیری که به دست مردم پیچیده است، باز می کند.

آیت الله سبحانی این سئوال را مطرح کرد که کدام غل و زنجیری بود که به دست و پای عرب جاهلی پیچیده بود و پیامبراکرم، این غل و زنجیرها را باز کرد؟ آیا این غل و زنجیرها حسّی بوده؟ خیر، بلکه فکری بوده است. آنچنان مغلوب وصنیّت شده بودند که همه چیز را در بت می دیدند. این غل و زنجیر غلط و خرافات به دست و پای مردم پیچیده بود؛ پیامبراکرم(ص) این غل و زنجیر را باز کرد و مردم را به حقایق دعوت نمود و از خرافات باز داشت.   شفقنا



۱۶/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۱:۴۶




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن