واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
حضرت آیت الله سبحانی:
پیامبراکرم مردم را ازخرافات باز داشت
پیامبر اکرم(ص) غل و زنجیر غلط و خرافات که به دست و پای مردم پیچیده بود را باز کرد .
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، حضرت آیت الله العظمی سبحانی با اشاره به صفات پیامبر اکرم(ص) که در قرآن کریم به آن اشاره شده است، گفت: پیامبر اکرم(ص) غل و زنجیر غلط و خرافات که به دست و پای مردم پیچیده بود را باز کرد و مردم را به حقایق دعوت نمود و از خرافات باز داشت.
این مرجع تقلید در سلسله سخنرانی های خود با موضوع اعجاز قرآن کریم که هرشب از شبکه دوم سیما پخش می شود، با بیان اینکه آورنده قرآن کریم، پیامبراکرم(ص) است؛ اظهار داشت: باید ببینیم که قرآن کریم، پیامبر(ص) را چگونه معرفی می کند؟ این معجزه جاودان به خاتم الانبیاء داده شده است و لذا قرآن، خاتم الکتب است.
او با اشاره به زمان بعثت پیامبر(ص) و نحوه ابلاغ پیام دین به مردمان آن زمان افزود: قرآن کریم سه صفت برای رسول گرامی اسلام برمی شمرد؛ اولین صفت، رسول است یعنی کسی که پیامهای الهی را در جامعه پیاده کرده و به مردم برساند؛ صفت دوم«نبی» است یعنی کسی که اتصال به عالم بالا دارد و پیامهای الهی را می گیرد و بر خارج هم تطبیق می کند و سومین صفت«امّی» است به معنای درس نخوانده است البته نباید این صفت را جسارت کرد و به بی سواد معنا کرد.
آیت الله سبحانی با بیان اینکه این پیامبر امّی از جفت و زوج بودن موجودات در عالم آفرینش خبر می دهد؛ افزود: البته این مساله را در قرنهای قبل تلّقی کرده و به معنای خاص معنا کرده بودند اما جهان امروز که توانسته است موجودات طبیعی را به نحو احسن بشمارد قدر این آیه را می داند که « و من کل شیءٍ خلقنا زوجین لعلکم تذکرون».
او به نقل خاطره ای از آیت الله بروجردی پرداخت و گفت: در سال 1339 به همراه پدرم خدمت آیت الله بروجردی رسیدیم که از ایشان تشکر کنیم خدمت پدر من آمده بود؛ در همان موقع خادم ایشان آمد و گفت یکی از اطّباء تهران با یک پزشک سوئدی آمده اند که خدمت شما برسند و سئوالی دارند. ایشان اجازه داد. هردو طبیب آمدند و روی زمین نشستند اما پزشک سوئدی چون عادت به زمین نداشت کری و صندلی را ندید و خیلی به زحمت نشست.
این مرجع تقلید ادامه داد: سئوالی که طرح کردند این بود که امسال در آنکارا همایشی درباره ضررهای مواد الکلی داریم، آمده ایم پیام اسلام را از شما بشنویم و در آنجا بگوئیم چرا اسلام ، الکل را حرام کرده است؟
او ادامه داد: در همان موقع به فکر افتادم که آقای بروجردی چه می خواهد بگوید، اگر ضررهای طبّی الکل را بگوید اینها استاد این مسائل هستند اما از عالم بالا به قلب مرجع بزرگ الهام می شود و اینگونه پاسخ داد که«امتیاز انسان با عقل است و الکل دشمن عقل است».
آیت الله سبحانی تصریح کرد: آن طبیب ایرانی این مطلب را ترجمه کرد و من دیدم که چهره او باز شد. سئوال دیگری افزود و سئوال این بود که من شنیدم در اسلام کمش هم حرام است حال آنکه مقدار کم که ضرری به عقل نمی زند؟ آیت الله بروجردی پاسخ داد «انسان زیاده طلب است؛ اگر کم را اجازه دادند فردا بیشتر و پس فردا بیشتر از روز قبل استفاده می کند». بعد این طبیب عنوان کرد که شما پیامی بنویسید به این همایش و ما به عنوان پیام اسلام در آن همایش ارائه کنیم. ایشان نگاهی به اتاق کرد و اتفاقا در آنجا علامه طباطبایی در مجلس بود؛ نگاهش به ایشان افتاد و گفت آقای سیدمحمدحسین طباطبایی تبریزی از علمای اسلام هستند. تفسیری دارند می توانند در این مورد چیزی بنویسند و به من برسانند و من بنویسم؛ اتفاقا ایشان نوشتند و فرستادند.
او ابراز داشت: سئوال من اینجاست که آقای بروجردی در اینجا مجال برای تبلیغ دید، حاصل سخنش این بود که این پیامبر امّی درس نخوانده از کجا این آیه را آورده است« و من کل شیءٍ خلقنا زوجین لعلکم تذکرون».
استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: قرآن کریم پیامبر اکرم(ص) را با این سه صفت معرفی کرده و سپس می فرماید«یامرهم بالمعروف و ینهون عن المنکر.» این رسول ما که این معجزه گرانبها در اختیارش است، این ویژگی را دارد که به نیکی ها دستور داده و از بدی ها باز می دارد. خداوند ما را به عدل و کارهای نیک دعوت کرده و از کارهای بد باز داشته است.
او ادامه داد: خداوند دیگر صفات پیامبر را بر می شمرد و آن اینکه، پاکیزگی ها را حلال اما ناپاک ها را حرام می شمرد و در آخر می فرماید بارهای سنگین را از روی دوش مردم بر می دارد و آن حرامهایی که بنی اسرائیل برای خود حرام کرده بودند را تعدیل می کند؛ غل و زنجیری که به دست مردم پیچیده است، باز می کند.
آیت الله سبحانی این سئوال را مطرح کرد که کدام غل و زنجیری بود که به دست و پای عرب جاهلی پیچیده بود و پیامبراکرم، این غل و زنجیرها را باز کرد؟ آیا این غل و زنجیرها حسّی بوده؟ خیر، بلکه فکری بوده است. آنچنان مغلوب وصنیّت شده بودند که همه چیز را در بت می دیدند. این غل و زنجیر غلط و خرافات به دست و پای مردم پیچیده بود؛ پیامبراکرم(ص) این غل و زنجیر را باز کرد و مردم را به حقایق دعوت نمود و از خرافات باز داشت. شفقنا
۱۶/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۱:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]