تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسيار عزيزى كه، نادانى اش او را خوار ساخت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833088444




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تکثر بانک ها لزوما به افزايش رقابت نمي انجامد/ضرورت نظارت شوراي رقابت بر نرخ سود بانکي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۸ تير ۱۳۹۴ (۱۲:۲۱ب.ظ)
رئيس پژوهشکده پولي و بانکي؛ تکثر بانک ها لزوما به افزايش رقابت نمي انجامد/ضرورت نظارت شوراي رقابت بر نرخ سود بانکي موج - رئيس پژوهشکده پولي و بانکي با انتقاد از اين نگاه که تعدد و تکثر بانک ها لزوما به افزايش رقابت مي انجامد، از ضرورت ورود شوراي رقابت به موضوع تعيين نرخ سود سپرده هاي بانکي سخن گفت.
به گزارش خبرگزاري موج، با گذشت حدود دو ماه از توافق بانک ها براي رعايت کف و سقف نرخ سود سپرده ها همچنان گزارش هاي ميداني از نرخ شکني برخي بانک ها يا مؤسسات اعتباري حکايت دارد. گذشته از اين بدعهدي در عمل، هنوز اختلاف نظر ميان بانک هاي دولتي و خصوصي بر سر نرخ هاي توافق شده مانند آتشي زير خاکستر باقي است که هر از چند گاهي شعله مي کشد.
فرهاد نيلي، رئيس پژوهشکده پولي و بانکي بانک مرکزي، در تحليل چرايي اين نرخ شکني ها و ريشه يابي مشکلات حاکم در فضاي بانکداري کشور گفت: قطعا اگر قرار باشد بانکداري پيشرفت کند بايد فضاي رقابت ايجاد شود. به نظر مي رسد شوراي پول و اعتبار نيز با توجه به اين ضرورت تنها به تعيين کف و سقف نرخ سود سپرده ها اکتفا کرده و امکان رقابت را براي نرخ سود سپرده هاي زير يک سال فراهم کرده است اما آنچه اکنون شاهدش هستيم در واقع نوعي عدم استفاده کافي و صحيح از اين فضا است؛ چرا که برخي بانک ها آمادگي پذيرش اين رقابت را ندارند.
وي ادامه داد: هر حوزه اي از حوزه هاي اقتصادي را در نظر بگيريم، خو دادن فعالان آن به رقابت قطعا با مقاومت هايي مواجه خواهد بود. به طور مثال مي توان به صنعت خودرو سازي اشاره کرد. قطعا اگر حمايت هاي تعرفه اي نباشد، خودروهاي چند هزار دلاري وارداتي مي تواند با توليدات چند ميليوني ساخت داخل رقابت کند و قطعا اين اتفاق براي خودروسازان ما خوشايند نيست و ممکن است با مخالفت هايي مواجه شود.
اين کارشناس اقتصادي گفت: اين مقوله در حوزه بانکداري بسيار سخت و پيچيده تر است و به همين خاطر نيز ورود و کمک شوراي رقابت براي ايجاد و حفظ فضاي رقابتي ضروري است.
رئيس پژوهشکده پولي و بانکي با انتقاد از اين نگاه که تعدد و تکثر بانک ها لزوما به افزايش رقابت مي انجامد، گفت: برخي فکر مي کنند رقابت در حوزه بانکداري با تأسيس بانک هاي بيشتر بالا مي رود اما واقعيت اين است که با همين قاعده گذاري ها رقابت را مي توانيم بالا ببريم؛ يعني بايد اين منطقه الفراق را تعريف کنيم و به همه بگوييم اين منطقه چيست. بايد با تعيين سقف اين نرخ سود امکان رقابت را فراهم بياوريم اما در جذب سپرده ها. اجازه بدهيم رقابت حرفه اي داشته باشند اما با آداب رقابت حرفه اي.
نيلي تأکيد کرد: به نظر من رسيدن به چنين بلوغي نيازمند تمرين است. بايد از شوراي رقابت هم کمک بگيريم که در سال 94 اين رقابت دنبال شود؛ يعني آداب رقابت ايجاد شود البته اين موضوع مستلزم اين است که يک سري مزيت ها هم از برخي بانک ها گرفته شود؛ چرا که برخي بانک ها از مزيت هايي برخوردارند که فضاي رقابت را مخدوش مي کند. به طور مثال بانک هايي که بانکداري دولت را انجام مي دهند طبيعتا مزيت هايي دارند. به تدريج بايد از اين مزيت ها کاسته و آداب رقابت ايجاد شود. در عين حال گفتمان هم بايد گفتماني حرفه اي شود که ديگر کسي نتواند بازي را به هم بزند.
اين کارشناس بانکي افزود: بعد از اين مقدمات قطعا به انضباط احتياج داريم. انضباط دو لايه دارد؛ يک لايه برخورد با موسسات خاطي است که قطعا نيازمند ورود با تمام ظرفيت هاي حاکميتي است. کسي حق ندارد فکر کند اين کسب و کار يک عده است و ربطي به بقيه ندارد. اينجا مماشات اصلا موضوعيت ندارد. نهاد حاکم بايد تکليف همه موسسات را مشخص کند.
وي گفت: خوشبختانه به نظر مي رسد اين موضوع بين سه قوه حل شده و اجماع کامل به وجود آمده است. ضمنا اين موضوع نبايد برخورد قهريه تلقي شود؛ چرا که اين قبيل مؤسسات بايد از دسترسي به پس انداز مردم محروم شوند. به عبارت ديگر حق سپرده گيري نداشته باشند؛ چرا که سپرده گيري؛ يعني همان دسترسي به پس انداز مردم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن