تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799099270




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگرانی حضرت آیت الله مکارم شیرازی از حاشیه رانده شدن مفاهیم و معانی قرآن


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


برنامه های تفسیری در حوزه باید جزو دروس اصلی باشد؛
نگرانی حضرت آیت الله مکارم شیرازی از حاشیه رانده شدن مفاهیم و معانی قرآن
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی با ابراز نگرانی از حاشیه قرار گرفتن مفاهیم قرآن کریم گفت: جامعه به سمت اصالت بخشیدن به الفاظ قرآن پیش می رود که باید اساتید حوزه در این زمینه تحولی ایجاد کنند گرچه الفاظ خود محترم هستند اما معانی و مفاهیم نیز باید در متن قرار گیرد.



به گزارش سرویس دینی جام نیوز، این مرجع تقلید در ضیافت افطاری علما و اساتید حوزه علمیه قم در بیت علامه طباطبایی(ره) اظهار داشت: ماه رمضان ماه قرآن است و به همین دلیل فعالیتهای قرآنی در این ماه ارزش فوق العاده ای دارد وقتی مطابق برخی روایات تلاوت یک آیه قرآن در ماه رمضان معادل ختم قرآن در ماههای دیگر است؛ نشان می دهد که کارهای قرآنی در این ماه مبارک تا چه اندازه اهمیت دارد.
او ادامه داد: الحمدلله بعد از انقلاب قرآن حضور بیشتری در همه جا و حتی حوزه های علمیه پیدا کرد؛ کارهای قرآنی زیادی هم در سصح عموم انجام می شود. در صدا و سیما شبکه قرآن داریم و هرسال مسابقات حفظ و تلاوت قرآن با دعوت از کشورهای اسلامی زیادی انجام می شود و در شهرستانها و دانشگاهها هم مسابقاتی برگزار می شود و این کارها دلیل بر حضور بیشتر قرآن در عرصه جامعه بعد از انقلاب است.
آیت الله مکارم تصریح کرد: در حوزه علمیه هم دروس تفسیر نسبت به سابق فوق العاده اضافه شده است و مفسران خوبی در حوزه در بخشهای مختلف داریم.
او ادامه داد: من یک نگرانی دارم که امیدواریم دست به دست هم دهیم و این نگرانی را برطرف کنیم. این نگرانی این است که به الفاظ قرآن اصالت ببخشیم و معانی قرآن را در حاشیه و کمرنگ قرار دهیم. حافظان و قاریان همه جا باشند اما مفاهیم قرآن پررنگ در جامعه نباشد و این مایه نگرانی است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه الفاظ قرآن کریم بسیار پرارزش است، گفت: کسی این الفاظ را بدون توجه به معنای آن بخواند ثواب می برد؛ مسّ قرآن بدون موضوع حرام است؛ رعایت این الفاظ لازم است اما نه چنانکه معانی به حاشیه رانده شود و این باعث نگرانی است.
او با اشاره به آیاتی از قرآن کریم اظهار داشت: در آیات 2 تا 4 سوره انفال صفات مومنان واقعی بیان شده است و عنوان شده است که وقتی آیات قرآن کریم خوانده می شود باید بر ایمان افزوده شود و اگر معانی اصالت پیدا نکند، بر ایمان افزوده نمی شود.
آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: حافظان قرآن کریم بسیار محترم هستند، اما اگر هزاران بار قرآن را بخوانند و به معنای آن توجه نکنند«زادتهم ایمانا» نمی شود.
او همچنین به آیاتی از سوره توبه اشاره کرد و افزود: هنگام نزول سوره قرآن کریم، مومنان به یکدیگر نگاه می کنند یعنی کدامیک ایمانتان زیادتر شد؟ یعنی مومنان انتظار داشتند با نزول یک آیه یا سوره، ایمانها افزایش یابد و در همان مرحله نماند و این در صورتی است که مفاهیم قرآن در متن قرار گیرد و همراه الفاظ قرآن کاملا محترم باشد.
مفسّر قرآن کریم با اشاره به آیه 124 سوره توبه بیان کرد: این آیات این پیام را به ما می دهد که باید کاری کنیم جامعه به سمت درک بیشتر محتوا و معانی قرآن حرکت کند و ایمانها قوی تر و اتحاد جامعه بیشتر و صالحان قوی تر شوند. او با اشاره به خطبه ای از نهج البلاغه گفت: حضرت علی(ع) در این خطبه می فرماید«هیچ کس در حضور قرآن نمی نشیند مگر اینکه از مجلس قرآن بر می خیزد چیزی به او اضافه یا از او کم شده باشد. آیت الله مکارم شیرازی ادامه داد: هربار قرآن می خوانیم و ختم قرآن می کنیم به فرموده امیر مومنان(ع) باید چیزی به ما اضافه یا از ما کم شده باشد. او با اشاره به خطبه همّام گفت: در این خطبه 110 ویژگی و صفت برای پرهیزگاران بیان شده است، یکی از مهم ترین این اوصاف این است که آیات قرآن کریم را به صورت ترتیل می خوانند و اگر به آیه ای برسند که در آن تشویق و بشارت باشد امیدشان بسیار می شود گویی روح آنها می خواهد پرواز کند؛ اینها بهشت را مقابل چشمان خود می بینند و همچنین اگر به آیه ای برسند که در آن تخویف باشد گوش دل می سپارند و صدای آتش جهنم در گوششان می پیچد. این مرجع تقلید با بیان اینکه حفظ قرآن کار بسیار خوبی است، تصریح کرد: اگر به مفاهیم و معانی قرآن کاری نداشته باشیم نه حالت شوق و نه حالت خوف ایجاد نمی شود.   او بیان داشت: متاسفانه مسیر به سمتی می رود که این مطلب را به ما عنایت نمی کند و بیشتر به سمت اصالت بخشیدن به الفاظ می رود؛ بنابراین علمای حوزه باید در این زمینه تحول ایجاد کنند تا توجه به معنا و مفاهیم در مرحله اول و توجه به الفاظ قرآن در مرحله دوم قرار گیرد.   توصیه های آیت الله مکارم در جهت اصالت بخشی به معنا و مفاهیم قرآن
آیت الله مکارم شیرازی در زمینه تحقق بخشیدن به اولویت بخشی معنا و مفاهیم قرآن توصیه هایی ارائه کرد و افزود: اول این ابتکاری که در مساجد کشور مبنی بر توجه به ترجمه قرآن در کنار روخوانی آن آغاز شده، این مقدمه ای برای ورود به مفاهیم عالی قرآن است و باید تعمیم داده و تشویق کنیم تا در همه مساجد این کار انجام شود.
او ادامه داد: دوم آنکه باید در حوزه سعی کنیم مفسران بیشتری تربیت کنیم تا به استان ها و مناطق مختلف اعزام شوند تا در ماه رمضان تفسیر قرآن بگویند و اصالت مفاهیم را مشخص کنند و آنچه که قرآن از ما می خواهد ارائه دهندو قناعت به الفاظ قرآن نشود.
استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: برنامه های تفسیری در حوزه نباید جزو دروس حاشیه ای باشد، درس تفسیر، کلام و عقاید جزو دروس اصلی حوزه هستند و لذا باید کمک کنیم اینها در حوزه جزو متن قرار بگیرد.
او همچنین خواستار برگزاری مسابقات تفسیر قرآن کریم به صورت سالانه شد و ادامه داد: صدا و سیما در اینجا از طرق مختلف حتی از طریق فیلمها می تواند نقش موثری داشته باشد. آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه در قرآن کریم بیش از 50 مثال است؛ افزود: می توان این مثالها را به فیلمهای کوتاه تبدیل کرد که البته پیش از این، بنده این پیشنهاد را دادم اما گمان نمی کنم هنوز عملی شده باشد.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: می توان مفاهیم قرآن را به زبان شعر، نثر، تفسیر، فیلم و هر زبانی بیان کرد پس بکوشیم در حضور قرآن در جامعه انحرافی پیدا نشود؛ تنها یک بعد را نبینیم و از دیگر ابعاد غافل شویم؛ این مهم با همت شما اساتید و برنامه ریزی در حوزه محقق خواهد شد.
او در پایان ابراز امیدواری کرد: در صورت توجه به این مسائل، قرآنی که علی(ع) در خطبه همّام می گوید و نیز قرآن در سوره های انفال و توبه که مایه هدایت و رشد جامعه است را انجام دهیم./شفقنا



۳۱/۰۳/۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


دین و اندیشه
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن