واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مقام مسوول: ساخت جاده جنگل ابر از نظر سازمان جنگل ها مردود است گرگان - ایرنا - قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: ساخت جاده در جنگل ابر از نظر این سازمان کاملا مردود است.
ناصر مقدسی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در گرگان افزود: مطابق بررسی ها و از نظر علمی اجرای این جاده مورد تایید نیست زیرا منطقه جنگل ابر در استانهای گلستان و سمنان از تنوع زیستی خاصی برخوردار است.
وی تأکید کرد: در این نقطه درختان ممنوع القطعی وجود دارد که ممنوعیت قطع آن نه تنها مربوط به منطقه بلکه در همه مناطق کشور بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی است.
وی ادامه داد: مجلس قانون حفاظت از گونه های نادر جنگلی را تصویب کرده و درختان منطقه جنگل ابر نیز مشمول این مصوبه هستند.
مقدسی گفت: در ماههای گذشته نیز شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور، منطقه جنگل ابر را جزء مناطق حفاظت شده به تصویب رساند که با این مصوبه عملا دیگر نمی توان هیچ کاری در این زمینه انجام داد.
جنگل ابر قسمتی از قدیمی ترین و زیباترین جنگل های هیرکانی با گونه های گیاهی و جانوری نادر با ۳۵ هزار هکتار وسعت است.
این منطقه در ادامه جنگل های سرسبز شمال کشور به دلیل این که در اغلب مواقع فضای آن را اقیانوسی از ابر فراگرفته به این نام مشهور است.
در این جنگل ابرها آن قدر به درخت ها نزدیک اند که به نظر می رسد جنگل بر روی ابرها سوار است و می توان در میان ابرها گشت و گذار کرد و به باور بسیاری از گردشگران یکی از زیباترین چشم اندازهای طبیعت ایران و حتی جهان محسوب می شود.
این جنگل یکصد و چهاردهمین اثر طبیعی است که توسط سازمان میراث فرهنگی در ۲۰ بهمن ۸۹ در فهرست میراث طبیعی ایران قرار گرفت.
در جلسه شورای عالی محیط زیست در 29 بهمن سال 93 نیز جنگل ابر منطقه حفاظت شده اعلام شد و در فهرست مناطق چهارگانه سازمان حفاظت از محیط زیست در آمد.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه گفت: با توجه به اینکه بخش اعظم کشور در سیطره بیابان و مناطق کویری است باید در حفظ میراث طبیعی، فکر اساسی کنیم.
به گفته مقدسی حدود 14 میلیون هکتار جنگل در کشور وجود دارد که شش میلیون هکتار مربوط به زاگرس، چهار میلیون هکتار در مرکز و شرق کشور، دو میلیون هکتار در سواحل و نواحی جنوبی کشور و 1.9 میلیون هکتار مربوط به شمال است.
وی در مورد خروج جاده ترانزیتی از جنگل ملی گلستان نیز گفت: بدون شک این جاده نه تنها برای گیاهان که حتی برای جانوران آسیب رسان است و باید تلاش شود منابع مالی جدیدی پیدا کرد تا جاده از جنگل گلستان خارج شود.
مقدسی با بیان اینکه جنگل های شمال تحت فشارهای مختلف هستند، گفت: از جمله عوامل تهدید این جنگل ها می توان به فعالیت های ناسازگار با جنگل مانند کارهای معدنی و عمرانی نامناسب، توسعه روستاها و سکونت گاهها و ویلاسازی ، مصارف روستایی، قاچاق چوب، تغییرات اقلیمی و افزایش دما و کم شدن بارش و وجود 5 تا 6 میلیون واحد دامی سرگردان در جنگل ها اشاره کرد.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری اظهار کرد: اکنون فشار بر جنگل ها بیش از توان اکولوژیک آنهاست و بهره برداری از جنگل باید برای یک دوره معین متوقف شود و ما برای برنامه ششم توسعه پیشنهاد کرده ایم تا از ابتدای این برنامه برداشت از جنگل ها متوقف شود.
وی افزود: توقف برداشت از جنگل ها الزاماتی دارد و یکی از این الزامات داشتن متولی و مجری برای طرح هاست، جنگل اگر رها شود آسیب پذیر می شود و طرح های جدید به جای بهره برداری رویه حفاظتی دارند و بنا بر این تعداد نیروهای انسانی مانند قرق بان، جنگلبان، نگهبان و محافظ جنگل باید افزایش یابد و از فناوری های نوین نیز برخوردار شویم.
مقدسی اظهار کرد: در برابر خطرات و تهدیدهایی مانند آتش سوزی و آفات و بیماری ها باید به فناوری نوین مجهز شویم که اکنون میزان استفاده از تکنولوژی ها برای صیانت از جنگل ها در سطح قابل قبولی نیست.
قائم مقام سازمان جنگل ها افزود: نیاز به همکاری و انسجام سازمانی نیز داریم و جایگاه جنگل باید در سند چشم انداز استان گلستان تعریف و تبیین و در همه فعالیت ها سطح جنگل در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: یک دستگاه به تنهایی نمی تواند از جنگل محافظت کند و نگران جنگل های شمال هستیم و بسته سیاستی ما برطرف کردن تهدیدها از جمله بهره برداری از جنگلها است.
قائم مقام سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری به منظور حضور در کارگاه سه روزه آموزشی نقش شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی برای ارتقاء سرمایه اجتماعی، به گرگان مرکز استان گلستان سفر کرده است.
در این دوره کارگاهی که رؤسای شبکه سمن های محیط زیستی کشور حضور دارند، آشنایی نمایندگان سمن های شبکه استانی با برنامه های جشنواره بین المللی فیلم سبز و بازدید از تالاب های بین المللی آلاگل، آجی گل و آلماگل پیش بینی شده است.
3014/6159/6203/ 6508
31/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]