واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قائم مقام سازمان جنگل ها:خواستار توقف قطع درختان هیرکانی در جنگل های شمال شد گرگان - ایرنا - قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تأکید بر اهمیت توقف قطع درختان هیرکانی در جنگل های شمال گفت: یکی از راهبردهای اصلی کاری این سازمان، مبتنی بر همین موضوع است.
ناصر مقدسی روز سه شنبه در مراسم گشایش نخستین کارگاه آموزشی "نقش شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی برای ارتقاء اجتماعی" در گرگان افزود: وزیر جهاد کشاورزی در نامه ای به رییس جمهوری پیشنهاد کرده است در کنار راهبرد حفظ جنگل ها و شرایط موجود، باید به سمت جنگل های دست کاشت و سریع حرکت کنیم.
وی اظهار کرد: جنگل های هیرکانی شمال در واقع موزه نادر تاریخ طبیعی ما هستند که متاسفانه سطح آن نزول یافته و باید به سمتی برویم که خدمات شایسته ای به منظور حفظ و نگهداری از آن ها انجام دهیم.
وی با بیان این که تشکل های مردم نهاد به عنوان سرمایه های اجتماعی ارزشمند محسوب می شوند گفت: نیروها، امکانات و وضعیت موجود جوابگوی حفظ محیط زیست و منابع طبیعی نیست بنا بر این ساماندهی و هدایت تشکل های مردم نهاد در کمک به سازمان های مسوول به منظور صیانت از محیط زیست تأثیرگذاری زیادی دارد.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین گفت: باید با ایجاد اقتصاد سبز، اقتصاد کم کربن، فرهنگ سازی استفاده از منابع طبیعی و انسجام شبکه های مردم نهاد، روند موجود (نابودی جنگل ها) را دگرگون کنیم.
وی با یادآوری سخنان رهبر معظم انقلاب در ضرورت حفظ محیط زیست خاطرنشان کرد: همچنان مشاهده می شود که در مباحث توسعه ای، به شدت قانون گریزی در حفظ محیط زیست صورت می گیرد.
مقدسی یادآور شد: متأسفانه بسیاری از طرح ها بدون استعلام های مربوطه اجرا می شوند که هزینه های هنگفت و بعضا جبران ناپذیری برای جامعه دارند که در این رابطه نیازمند فرهنگ سازی هستیم و باید اذعان کرد که فرهنگ محیط زیست به سطح نازلی سقوط کرده است.
نخستین کارگاه کشوری و آموزشی نقش شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی برای ارتقاء سرمایه اجتماعی به مدت سه روز با حضور تشکل های محیط زیستی در گرگان فعال است.
در قالب این دوره پنج کارگاه با موضوع ویژگی های سازمان های مردم نهاد، وضعیت توسعه و برنامه ریزی کلان در کشور (محیط زیست)، نحوه تبدیل تشکل های مردم نهاد به مقام مشورتی در سازمان ملل، مدیریت شبکه پس از شکل گیری شبکه های استانی و مدیریت حوزه آبخیز برگزار می شود.
در استان گلستان 38 تشکل زیست محیطی وجود دارد که 11 مورد آن ثبت شده و فعال هستند.
جنگل های هیرکانی در کمربندی به طول 800 کیلومتر (از آستارا تا شرق گرگان) و عرض تقریبی 110 کیلومتر، دامنه های شمالی رشته کوه البرز را از سطح دریا تا خط مرزی جنگل (ارتفاع 2800 متر از سطح دریا) پوشش می دهند.
کل مساحت منطقه جنگلی بیش از 8/1 میلیون هکتار را می پوشاند که 1/1 درصد سرزمین ایران است.
این جنگل بخش هایی از پنج استان مرزی شمال ایران (از غرب به شرق شامل اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و شمال خراسان) را در بر می گیرد.
از لحاظ تاریخی گیلان، مازندران و گلستان که بیشتر در سرزمین جنگلی قرار گرفته اند با نام "هیرکانی" انس گرفته اند.
این منطقه امروزه به نام "منطقه اکولوژیکی جنگل مخلوط هیرکانی خزر" شناخته شده است که یکی از 200 منطقه اکولوژیکی جهان توسط بنیاد جهانی حمایت از حیات وحش معرفی شده است.
جنگل هیرکانی بازمانده دوره سوم زمین شناسی و غنی از نظر گونه های بومی و باستانی است و تنوع گیاهی غنی چشم انداز هیرکانی، به تنوع بالای جانوری نیز منجر شده است.
پارک های ملی در چشم انداز هیرکانی خزر شامل پارک ملی بوجاق در گیلان و پارک ملی گلستان در استان گلستان هستند. همچنین 9 پناهگاه حیات وحش، پنج اثر طبیعی ملی و 21 منطقه حفاظت شده دیگر در این منطقه وجود دارد.
3014/6203/ 6075
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]