تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏اخلاقى و مدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804475512




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ساخت فناوری روز برای اطفا حریق در جنگلها/استفاده از این سامانه شاید وقتی دیگر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ساخت فناوری روز برای اطفا حریق در جنگلها/استفاده از این سامانه شاید وقتی دیگر ساری - ایرنا - شنیدن خبر آتش سوزی جنگل و مشاهده سوختن قامت بلند درختان در هر سال از سویی و راه نجات عرصه ها از آتش قهر بی توجهی ها سبب شد تا سیستم راکت اطفا حریق را بسازم،ما ادای دین کردیم ولی بکارگیری این فناوری نوین برای رفع آتش سوزی جنگل های کشور به توجه و سرمایه گذاری مسوولان امر نیاز دارد.


این بخشی از گفت و گوی زوج مخترع کشورمان با خبرنگار ایرناست که می گویند از زمان ثبت این اختراع در اداره ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی ایران که بیش از یکسال از تاریخ آن می گذرد، هیج پاسخی از سوی مسوولان امر جهت بکارگیری این فناوری روز برای مقابله با آتش سوزی جنگل ها دریافت نکرده اند.
هزینه طرح ساخت این سامانه توسط بنیاد ملی نخبگان فارس در تاریخ 19/11/92 به شماره قرار داد 72/92/ف به ثبت رسید.
اختراع این زوج مخترع به نام های الهام زمانی و امید داودی سال 93 به شماره 82602 در اداره ثبت اختراعات و مالکیت های صنعتی ایران به ثبت رسیده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور در پاسخ به این سوال که مخترعان این سرزمین برای نجات جنگل از آتش سوزی ها راکت اطفا حریق را ساختند که جایگزین بسیار مناسبی برای روش های سنتی و قدیمی موجود است ، گفت : این سازمان برای هر طرح نو که بتواند رافع چالش آتش سوزی های جنگل باشد استقبال می کند.
در همین ارتباط - روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد : بعد از اطلاع خبر اختراع راکت اطفا حریق با مخترع آن تماس گرفتیم و پس جمع آوری اطلاعات مربوط به این سیستم، آن را به سازمان جنگل ها و مراتع کشور ارسال کردیم.
نگارنده گزارش سال گذشته پس از دریافت خبر اختراع راکت اطفا حریق، مراتب را علاوه بر استفاده در سایت خبری ایرنا از طریق ایمیل به اطلاع برخی از ادارات منابع طبیعی و سازمان جنگل ها و مراتع رساند تا ادای دینی باشد به جنگل های کشور.
با توجه به وقوع آتش سوزی های پیوسته در سال های اخیر و احتمال وقوع این معضل در سال جاری، استفاده از فناوری نوین به جای روش های سنتی و غیر کارآمد برای اطفا حریق در عرصه های جنگلی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
نکته مهم این که اکنون علاوه بر خسارت های وارده به جنگل و اکوسیستم موجود در آن ، میلیاردها ریال اعتبارات ملی صرف اطفا حریق به روش سنتی در جنگل های کشور می شود که به تاکید این زوج مخترع می توان با هزینه کمتر با استفاده از راکت اطفا حریق هم جلوی این خسارت ها را گرفت و هم از سرایت دامنه آتش به دیگر مناطق جنگل جلوگیری کرد.
طبق آمارهای موجود معضل آتش سوزی در یک دهه اخیر به دیگر دردهای جنگل های کشور نظیر آفات، خشکسالی، قاچاق چوب، چرای بی رویه دام و ... اضافه شده که در کنار تحمیل بر اقتصاد ملی مثل خوره پیکره نحیف جنگل ها را به سمت نابودی می کشاند.
کارشناسان معتقدند خاموش کردن آتش در جنگل ها و مراتع با ابزار و ادوات سنتی چون بیل و آتش کوب و ... در عصر فناوری و اطلاعات توجیهی ندارد و مسولان امر باید با اتخاذ تدابیر ویژه برای رفع پدیده آتش سوزی و حفظ این سرمایه ملی هر چه زودتر اقدام کنند.
حدوث چند فقره آتش سوزی در جنگل های مازندران در سال جاری و ضرورت استفاده از فناوری روز به عنوان یک اصل مهم برای اطفا حریق، نگارنده گزارش را بر آن داشت تا با آن زوج مخترع شیرازی دوباره به گفت و گو بنشیند زیرا آنان در مصاحبه اولیه تاکید کرده بودند که همگان باید به طرق گوناگون برای نجات عرصه های جنگلی از آتش قهر بی توجهی ها بکوشند تا این سرمایه ملی حفظ شود.
بر اساس آمار موجود و بنا به اظهار کارشناسان سالانه حدود هفت هزار هکتار جنگل های کشور طمعه حریق می شود که خسارت ریالی آن میلیاردها ریال اعتبار برآورد می شود و متاسفانه این آتش سوزی ها همچنان ادامه دارد.
به اعتقاد متخصصان امور جنگل و محیط زیست، عرصه های طمعه حریق شده ، حداقل 100 سال زمان می برد تا دوباره احیا شود.
البته در چنین شرایطی ضروری است اطفای حریق با فناوری نوین جزو اولویت دارترین برنامه های اجرایی سازمان جنگل ها و مراتع و منابع طبیعی کشور باشد که این راهبرد نیز به طور قطع در مدیریت این سازمان در دولت تدبیر و امید مدنظر قرار گرفته است.
الهام زمانی و امید داودی زوج مخترع راکت اطفا حریق اظهار امیدواری کردند که مسوولان امر برای نجات جنگل ها و مراتع کشور از آتش سوزی ها از کپسول راکت اطفا حریق استفاده کنندکه در نوع خود بی نظیر است.
الهام زمانی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در آمل ، عملیات آسان، سریع ، قابل اجرا و پرتاب در هر ارتفاع توسط بالگرد بدور از حرارت آتش را از جمله اهداف ساخت راکت اطفای حریق اعلام کرد.
وی مقدار وزن کپسول راکت اطفای حریق را در حال حاضر 25 لیتر اعلام کرد و گفت : هر عدد کپسول مقدار 2 هزار و 500 متر مربع حریق عرصه های جنگلی را خاموش می کند.
وی با بیان این که مقدار حجم این کپسول به تناسب حجم آتش سوزی عرصه در ابعاد ، اندازه و حجم های مختلف قابل افزایش است، گفت : با استفاده از این راکت دیگر هواپیما نیاز به کم کردن ارتفاع و به خطر افتادن ندارد و از ارتفاع بالا و دور از شعله های آتش هم می تواند راکت را رها کند.
به گفته وی این راکت را می توان با ابعاد ، اندازه ها و حجم های مختلف جهت پوشش مناسب ، طراحی ،تولید و استفاده نمود.
وی روش کنونی مهار اطفای حریق در جنگل های کشور را سنتی و قدیمی دانست و گفت : این سیستم جدید بهترین جایگزین برای ابزارهای قدیمی اطفا حریق در جنگل است که در کمترین زمان ممکن قابل اجراست.
او طراحی و ساخت سیستم راکت اطفای حریق را حاصل تلاش سالها تحقیق و مطالعه با همسرش یادکرد و گفت : با این راهبرد که حفاظت همه جانبه از عرصه های جنگلی از سوی همگان ضروری است ما با ساخت این دستگاه برای نجات جنگل اقدام کردیم.
زمانی اظهار داشت : خوشحالیم که با ساخت این سیستم توانستیم خدمت ناچیزی به کشور عزیرمان ایران بکنیم که امید است مسوولان قدر اختراع مخترعان را بدانند.
زمانی راه برون رفت مشکلات عدیده فراروی کشور را استفاده از یافته های پژوهشی مخترعان و نخبگان جامعه دانست و گفت :
این اختراع در نمایشگاه و جشنواره بین المللی اختراعات 2014 ژنو در کشور سوئیس، توانست در بین یکهزار اختراع و توسط 725 مخترع از 42 کشور جهان، در کلاس F، مدال برنز جهانی و دیپلم افتخار را کسب کند.
او در عین حال پرسید : تبلبغات و اطلاع رسانی اختراع نخبگان مهم تر است یا تبلیغات چیپس و پفک که خسارت میلیاردی بر کشور تحمیل می کند.
امید داودی نیز در گفت و گو با ایرنا اختراع مخترعان را موتور محرکه توسعه اقتصادی کشورها دانست و گفت : از آغاز ساخت راکت اطفا حریق و ثبت آن در اداره ثبت اختراعات و مالکیت های صنعتی ایران تاکنون صدها هکتار جنگل های کشور سوخته است.
وی افزود : من و همسرم برای نجات جنگل های کشور از آتش سوزی ها کپسول راکت اطفا حریق را طراحی کردیم و آن را ساختیم که با این اختراع علاوه بر ادای دین به کشورمان به ندای رهبری نیز لبیک گفتیم.
وی با اشاره به آتش سوزی های عمدی و غیر عمدی در مناطق جنگلی به ویژه درفصل تابستان گفت : یکی از عوامل مهم که همه ساله در فصل گرما عرصه های طبیعی کشور را تهدید و آسیب های فراوانی به این عرصه ها وارد می کند، پدیده آتش سوزی است.
وی افزود : این آتش سوزی ها خسارت بسیار زیادی به زیستگاه گونه های مختلف جانوری ، حیوانات و انسان های ساکن در اطراف جنگل وارد می کند که بسیار رنج آور و نگران کننده است.
داودی تصریح کرد : گاه این آتش سوزی ها به قدری مهیب، بزرگ و فراگیر است که از کنترل خارج شده و به سختی و طی مدت زمان و خسارات زیاد، خاموش و مهار می شود که غیر قابل جبران است.
وی افزود : راه هایی که تاکنون جهت مهار این گونه آتش سوزی ها به کار گرفته شده عبارتند از قطع درختان اطراف آتش سوزی یا به عبارتی جدا سازی و همچنین استفاده از هواپیما و یا بالگرد حامل مواد ضد حریق یا آب که انجام این کارها کمک زیاد و فوری به اطفا حریق نمی کند.
به گفته این مخترع شعله ها و حرارت زیاد آتش، از پایین آمدن و کم کردن ارتفاع هواپیما جلوگیری کرده و اجازه نمی دهد مواد ضد حریق یا آب، با فاصله کم به آتش پاشیده شود که موثر واقع شود و نیز وزش باد و هوای گرم که سبک بوده و به سمت بالا حرکت می کند، باعث پراکندگی و عدم تمرکز اطفا حریق می شود که با این روش ها کمک زیادی صورت نمی پذیرد.
وی ادامه داد : به دلیل گستردگی آتش در مناطق جنگلی و با وجود شعله ها و حرارت زیاد، هم اکنون عملیات اطفا حریق با سرعت خیلی کم و با تلفات زیست محیطی زیاد انجام می شود یعنی با استفاده از راکت اطفا حریق مشکلات یاد شده را نخواهیم داشت.
داودی با بیان این مسوولان باید راه را برای نقش آفرینی بیشتر مخترعان در کشور فراهم کنند، تاکید کرد : مخترعان ایده های زیادی برای نجات کشور از مشکلات دارند که باید با ارایه تسهیلات به مخترعان زنجیره علم ، فناوری و تجاری سازی را تکمیل کرد.
به تاکید این مخترع شیرازی لازمه توسعه اقتصادی و رفع چالش های کشور توجه به نوآوری ها به همراه تولید و بهره وری از آنهاست.
داودی از دولت تدبیر و امید خواست تا به بکارگیری از کپسول راکت اطفا حریق، جنگل های کشور را از معضل فراگیر آتش سوزی ها نجات دهد و همچنین به چند اختراع دیگر خود در اداره ثبت اختراعات و مالکیت های صنعتی ایران اشاره کرد.
به اعتقاد کارشناسان سرعت نابودی عرصه های جنگلی در ایران بسیار بالاست. ایران در بین کشور های خاورمیانه و شمال آفریقا از نظر میزان نابودی مناطق جنگلی در اثر آتش سوزی ها، در رتبه چهارم قرار دارد.
به گزارش فائو سرانه جنگل در ایران یک سوم متوسط جهانی است این بدین معناست که باید برای حفظ و حراست عرصه های جنگلی از مشکلاتی نظیر آتش سوزی ها ، خشکسالی ها، آفات و .... باید تدبیری ویژه ای اتخاذ کرد تا این اکوسیستم برای آیندگان بماند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر ضرورت حفظ و حراست همه جانبه منابع طبیعی گفت : بضاعت و مقدورات دولتی برای انجام کار حفاظت و اطفا حریق در عرصه های طبیعی کشور کافی نیست.
سرهنگ پاسدار قاسم سبزعلی در گفت و گو تا خبرنگار ایرنا افزود : نگاه دولت در بخش افزایش امکانات و تجهیزات اطفا حریق عرصه های جنگلی و منابع طبیعی کشور بسیار مطلوب بوده و امید است در سال جاری به این امکانات مورد نیاز دست یابیم.
وی اظهار داشت : در همین راستا در سال جاری شماری از خودروهای آتش نشان برای اطفا حریق در عرصه های جنگلی و طبیعی به استان های کشور تحویل می شود.
وی خاطرنشان کرد : در عین حال هدف گذاری اصلی این نهاد در بحث اطفا حریق در جنگل ها و منابع طبیعی بهره گیری از مشارکت های مردمی ، جوامع محلی ، تشکل های مردم نهاد است که در اولویت برنامه ها قرار گرفته است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور گفت : در قانون هم آمده است که متولی حفاظت و حراست از منابع طبیعی فقط سازمان جنگل ها و مراتع نیست بلکه تمام نهادها وظبفه دارند در امر حفاظت از این عرصه ها طبیعی بکوشند.
وی در پاسخ این سووال که مقدار سطح آتش سوزی در جنگل ها کشور در سال گذشته و امسال چقدر بوده است ، بدون ارایه آمار یادآور شد : مقدار آتش سوزی های سال جاری در مقایسه با مذت مشابه پارسال کاهش یافته است.
سرهنگ سبزعلی گفت : در سال جاری برای تامین تجهیزات وامکانات اطفا حریق در عرصه های طبیعی استان های کشور پیش بینی های لازم در بودجه صورت گرفته است.
طبق آمار موجود مساحت جنگل های کشور 12 میلیون هکتار و متوسط سرانه فضای جنگلی برای هر نفر 18صدم و متوسط جهانی این رقم هشت دهم هکتار است پس استفاده از فناوری های نوین و پیشرفته برای اطفا حریق و بکارگیری هر راهبرد علمی و اصولی برای حفظ عرصه های جنگلی ضروری است. ک/4
6026/6097
گزارش: جانعلی فتحی



23/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن