واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توجه رهبران آ.سه.آن به مناقشات فیلیپین و ویتنام با چین کوالالامپور – ایرنا – رهبران کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا روز دوشنبه بیانیه ای را بررسی می کنند که در آن تلاش چین برای ساخت جزایر مصنوعی در دریای جنوبی چین، عامل تضعیف صلح، امنیت و ثبات منطقه دانسته می شود.
به گزارش ایرنا، سران آ.سه.آن در مرکز همایش های شهر کوالالامپور پایتخت مالزی گردهم آمدند تا چالش های مهم پیش روی این اتحادیه و مسائل منطقه ای و جهانی از جمله اختلاف برخی اعضا با چین برسر مالکیت بخش هایی از دریای جنوبی چین را بررسی کنند.
این اجلاس تا کوالالامپور و جزیره لنکاوی مالزی تا روز سه شنبه ادامه دارد.
در این بیانیه که به نوشته تارنمای سان دیلی هنوز به صورت عمومی منتشر نشده است، به وسیله رهبران 10 عضو آ.سه.آن در حال آماده شدن است.
در بیانیه سران آ.سه.آن، نگرانی برخی از رهبران کشورهای عضو اتحادیه در خصوص احیای اراضی در دریای جنوبی چین جدی عنوان شده و تاکید شده است این امر باعث سلب اعتماد و اطمینان شده و ممکن است صلح، امنیت و ثبات را تضعیف کند.
لی لونگ مین، دبیر کل آ.سه.آن نیز تحولات در دریای جنوبی چین را خطرناک و نگران کننده دانست و تاکیدکرد عملیات برخی کشورهای مدعی در مناقشه بر سر مالکیت بخش هایی از دریای جنوبی چین تلاش های دیپلماتیک اتحادیه جنوب شرق آسیا را برای دستیابی به یک کد رفتاری به منظور کمک به حل این چالش خنثی کرده است.
از سوی دیگر عنیفه امان، وزیر امور خارجه مالزی خواستار اتخاذ رویکرد غیرتهاجمی اعضای آ.سه.آن در برخورد با چین بر سر مناقشات در دریای جنوبی چین شده است.
فیلیپین مدعی است چین در حال ساخت تعداد زیادی جزیره مصنوعی در بخشی از دریای جنوبی چین است که مورد مناقشه با همسایگان است.
مانیل تاکید دارد این ساخت و ساز باعث تخریب زیرساخت های زیست محیطی در این دریا شده است.
فیلیپین، ویتنام، مالزی و برونئی با چین بر سر مالکیت بخش هایی از دریای جنوبی چین اختلاف دارند و از بین کشورهای مدعی مالزی و برونئی بنا به ملاحظاتی کمتر در پی طرح ادعای ارضی خود هستند، اما فیلیپین و ویتنام طی یکسال گذشته تنش های زیادی با پکن داشته اند.
آمریکا نیز برای حضور پررنگ تر خود در این منطقه تلاش دارد به اختلافات فیلیپین و ویتنام با چین دامن بزند تا نیروهای بیشتری در فیلیپین مستقر کند.
سرهنگ گریگوریو کاتاپانگ، فرمانده کل ارتش فیلیپین هفته گذشته گفت که مانیل از واشنگتن خواسته است برای مقابله با چین کمک نظامی بیشتری در اختیار فیلیپین قرار دهد.
آلبرت دل روزاریو، وزیر خارجه فیلیپین قرار است هفته جاری به واشنگتن سفر کند و کارشناسان معتقدند این درخواست در این سفر مطرح می شود.
دریادار ساموئل لاکلیر، فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در آسیا اقیانوسیه نیز اخیرا نسبت به افزایش قدرت و حضور نظامی پکن در دریای جنوبی چین هشدار داد.
وی گفت ادعاهای ارضی چین در دریای جنوبی چین می تواند به افزایش نفوذ این کشور در منطقه مورد مناقشه و استقرار تجهیزات نظامی پکن در این ناحیه از جمله سامانه موشک های بالستیک و رادارهای دوربرد منجر شود.
آساق**1611
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]