تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگین ترین چیزی که روز قیامت در ترازوی اعمال قرار داده می شود صلوات بر محمد و اهل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843731841




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابعاد اقتصادي و امنيتي مناقشات چين، ژاپن و کره جنوبي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۰ب.ظ)
ابعاد اقتصادي و امنيتي مناقشات چين، ژاپن و کره جنوبي موج- مناقشات تاريخي و ارضي پکن، توکيو و سئول عواقب وخيم اقتصادي و امنيتي براي اين کشورها و منطقه شرق آسيا به دنبال داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، تنش هاي ارضي در شرق آسيا ميان چين، ژاپن، کره جنوبي، ويتنام و فيليپين از زمان مطرح شدن درخواست فرماندار توکيو براي خريداري جزاير مورد مناقشه از مالکان خصوصي به اوج خود رسيد. جزاير مورد مناقشه چين و ژاپن در درياي چين شرقي در اختيار ژاپن است و اين جزاير را ژاپني ها سنکائو و چيني ها ديائويو مي نامند.
مهم اين که؛ روابط توکيو-پکن، از سال 2012 پس از آنکه دولت چين چند مورد از اين جزاير را به خاک خود ملحق کرد، تيره تر شد.
گرچه شينزو آبه و ژي رهبران چين و ژاپن يخ سردي روابط دو کشور را در نوامبر (آبان) گذشته با دست دادن با يکديگر در حاشيه همايش اقتصادي آسيا-اقيانوسيه آب کردند، اما؛ اين روابط همچنان به دليل اختلاف بر سر مالکيت بر جزاير غيرمسکوني در شرق درياي چين تيره است.
مناسبات کره جنوبي و ژاپن نيز به سبب ميراث تلخ اختلافات دو کشور از سال هاي 1910 تا 1945 در شبه جزيره کره همچنان تيره و تار است.
گفتني است؛ موضوع برده داري جنسي زنان کره جنوبي از سوي نيروهاي نظامي ژاپني در زمان جنگ جهاني دوم همواره به عنوان يک عنصر منفي در روابط دو کشور مطرح بوده است. در اين ارتباط، کره جنوبي مدعي است که در دوران جنگ جهاني دوم، بيش از ۲۰۰ هزار تن از زنان کره اي از سوي ارتش سلطنتي ژاپن مورد آزار جنسي قرار گرفته اند.
ژاپن از کره جنوبي خواسته است، به منظور بيشتر نشدن تنش ميان دو کشور، مجسمه هاي يادبود قربانيان برده داري جنسي زنان کره اي توسط نظاميان ژاپني در زمان جنگ جهاني دوم را از مقابل سفارت اين کشور در سئول و ديگر کشورها جمع کند.
اما؛ در طرف مقابل، سئول همچنان بر اين موضع تاکيد دارد که بهبود روابط دو کشور کره جنوبي و ژاپن در گرو عذرخواهي توکيو از زنان کره اي درباره برده داري جنسي در جنگ جهاني دوم و پرداخت غرامت به ۵۴ قرباني زنده اين جنايت است.
ژاپن در مقابل مي گويد، در توافق نامه دوجانبه در سال ۱۹۶۵ تمامي مسائل موجود از جمله اين مسئله (برده داري جنسي) را حل کرده و غرامت مربوطه را نيز پرداخت کرده است.
از طرف ديگر، مناقشات ميان توکيو و سئول بر سر جزاير تحت کنترل کره جنوبي نيز مدت‌هاست که وجود دارد و باعث تنش‌هاي گاه و بيگاه ميان دو کشور مي شود.
يکي از موضوعات تنش ميان چين و ژاپن نيز اختلاف بر سر مالکيت جزاير شرق درياي چين است. اختلافات سال هاي اخير ميان اين دو کشور و اقدام ژاپن براي تغيير مفادي از قانون اساسي صلح طلب خود اين نگراني را ايجاد کرده که اختلافات بر سر اين جزاير به يک درگيري تمام عيار منجر شود.
گفتني است؛ تلاش هايي براي نزديکي سه کشور مورد بحث انجام شده است، در اين ارتباط، نخستين نشست ميان وزيران امور خارجه چين، ژاپن و کره جنوبي ژوئن سال 2007 در کره جنوبي برگزار شد و از آن زمان اين نشست به طور سالانه برگزار مي شود.
ششمين نشست وزيران امور خارجه اين سه کشور نيز آوريل سال 2012 برگزار شد، اما؛ پس از آن اين نشست سه جانبه به علت تنش در روابط بين چين - ژاپن و همچنين کره جنوبي - ژاپن بر سر مسائل تاريخي و ارضي به حالت تعليق درآمد.
نخستين نشست سه جانبه اين کشورها پس از سه سال تعليق در روزهاي دهم و يازدهم مارس(بيستم و بيست و يکم اسفند ماه 93) با حضور معاونان وزيران خارجه، در شهر سئول برگزار شد.
نشست دوم نيز با حضور وزيران خارجه سه کشور در روزهاي بيست و يکم و بيست و دوم مارس (اول و دوم فروردين ماه 94) در پايتخت کره جنوبي برگزار شد.
لي کيونگ سو، معاون وزير خارجه کره جنوبي در ابتداي برگزاري نشست معاونان وزراي خارجه سه کشور اعلام کرد همکاري هاي سه جانبه ميان کره جنوبي، چين و ژاپن همچنان بي ثبات و بسيار شکننده است.
وي افزود: نشست ويژه معاونان براي تدارک مقدمات يک ديدار سه جانبه ميان وزيران امور خارجه سه کشور برگزار شده است، تا آنها بتوانند در اواخر ماه مارس(اوايل فروردين) براي نخستين بار از سال 2012 يک نشست تاريخي تنش زدايي ديگر برگزار کنند.
هدف ملاقات مقامات سه کشور، فراهم کردن امکاني براي کاستن از تنش هاي منطقه اي خصوصا اختلافات ارضي و ديپلماتيک و آغاز مجدد گفتگو ها ميان سران اين سه کشور عنوان شد.
در اين ميان اقدامات مقامات اين کشورها نيز گاه بر خشم طرف مقابل افزوده است، مثلا؛ ديدار شينزو آبه نخست وزير ژاپن از بناي يابود کشته شدگان جنگ ژاپن که محل دفن تعدادي از جنايتکاران ارشد جنگي ژاپني است، بر نشست سه جانبه کره جنوبي، ژاپن و چين تأثير منفي داشت.
نخست‌وزير ژاپن با فرستادن پيشکش به معبد مناقشه‌برانگيز ياسوکوني که محل دفن کشتگان ژاپني در جنگ جهاني دوم از جمله چهارده جنايتکار جنگي بدنام است، واکنش تند چين و کره جنوبي را برانگيخت.
اين در حالي است که شينزو آبه، نخست‌وزير ژاپن گفته است شايد در مقام رهبر اين کشور اقدام به تکرار عذرخواهي رسمي توکيو از بابت جنايت‌هايش در زمان جنگ جهاني دوم نکند.
به اين ترتيب، پکن و سئول که اين معبد را نماد عدم ندامت ژاپن از بابت جنايت‌هايش در زمان جنگ جهاني دوم مي‌دانند، از پيشکش اين هديه توسط شينزو آبه خشمگين شدند.
اين در حالي است که دو کشور شديدا بيانيه شينزو آبه که قرار است به مناسبت هفتادمين سالگرد پايان جنگ جهاني دوم قرائت شود را دنبال مي‌کنند. ناظران منتظرند ببينند، آيا شينزو آبه مستقيما به تجاوزگري و حکومت استعماري کشورش در زمان جنگ جهاني دوم اشاره مي کند و همچون نخست‌وزيران سابق ژاپن که در پنجاهمين و شصتمين سالگردهاي پايان جنگ جهاني دوم از بابت اين جنايات عذرخواهي و اظهار ندامت کردند، او نيز در هفتادمين سالگرد اين واقعه عذرخواهي خواهد کرد يا خير.
اختلافات ميان اين سه کشور بر اقتصاد آنها نيز تأثيرگذار بوده است. به طوريکه در سايه تيرگي روابط، اداره ملي گردشگري چين در يکي از بزرگ‌ترين نمايشگاه هاي گردشگري آسيا که اخيراً در توکيو برگزار شد شرکت نکرد و فضاي غرفه چين خالي ماند.
گفتني است؛ در مقاطعي سه کشور به صورت مختصر مناقشات منطقه‌اي و تاريخي خود را کنار گذاشته و در يک گفت‌وگوي بي‌سابقه و سه طرفه درخواست خود را براي ارتقاي سطح روابط اقتصادي اعلام کرده اند.
براي مثال؛ در يک مورد اين سه کشور اعلام کردند بايد تعداد گردشگران تا پنج سال آينده (2020 ميلادي)، به 30 ميليون نفر افزايش يابد.
در اين ارتباط، آيکهيرو اوتا‌، وزير گردشگري ژاپن‌ در توکيو با لي جينزائو‌، وزير اداره ملي گردشگري چين و کيم جونگ دئوک‌، همتاي کره جنوبي خود ديدار کرد.
اين ديدار نخستين مورد در چهار سال گذشته محسوب مي‌شد، که پيش از بازي‌هاي المپيک زمستاني 2018 در کره جنوبي و المپيک تابستاني 2020 ژاپن برگزار شد.
اين سه وزير توافق کردند تا تعداد گردشگران را در چين‌، ژاپن و کره جنوبي از 20 ميليون نفر در سال 2014 به 30 ميليون نفر تا سال 2020 برسانند.
سه وزير گردشگري همچنين اعلام کردند که به دنبال به راه انداختن کمپيني به نام از شرق آسيا ديدن کنيد هستند، تا به اين ترتيب گردشگران بيشتري را از کشورهاي مختلف و در جريان بازي‌هاي المپيک 2018 و 2020 به چين‌، ژاپن و کره جنوبي جذب کنند.
همچنين وزراي گردشگري سه کشور، به صورت جداگانه خواستار انجام اقداماتي براي جلوگيري از بروز مشکلات در زندگي روزمره گردشگراني شدند که به چين‌، کره جنوبي و ژاپن سفر مي کنند.
از سويي ديگر، اختلاف ارضي ميان چين و ژاپن، تنش سياسي ميان اين دو کشور را دامن زده و روابط تجاري دو قدرت بزرگ اقتصادي آسيا با حجم مبادلات اقتصادي 260 ميليارد يورو را تحت تاثير قرار داده است.
به اين ترتيب، بسياري از کارخانه هاي مهم ژاپني توليدات خود را متوقف و دفاتر خود در خاک چين را تعطيل کرده‌اند.
مناقشات چين و ژاپن بر سر مالکيت جزاير مورد اختلاف نيز همزمان با آغاز يک هفته تعطيلات سالانه چيني‌، کره جنوبي و همچنين تايلند و تايوان را به عنوان مقصد توريستي جايگزين ژاپن کرده ‌است.
درجريان بروز اختلافات سياسي ميان چين و ژاپن بر سر مالکيت جزيره غير مسکوني سنکاکو بسياري از گردشگران دو کشور از سفر به کشور مقابل خودداري مي کنند و به اين ترتيب در جريان تعطيلات يک هفتگي پايان سال چيني ها، کره جنوبي مقصد جايگزين براي اين توريست‌هاي ناراضي شد.
به اين ترتيب، قبل از تعطيلات پايان سال چين، کره جنوبي اعلام کرد در نتيجه مناقشات چين و ژاپن و خودداري چيني ها از سفر به ژاپن احتمالاً تعداد گردشگران چيني که به کره جنوبي سفر مي کنند، 36 درصد نسبت به سال قبل افزايش يابد.
به گزارش بلومبرگ، کره جنوبي در جريان اوج‌گيري اين اختلافات در انتظار رکورد 100 هزار نفري جذب توريست چيني طي تعطيلات يک هفته‌اي سالانه چيني‌ها در سال 2015 بود.
اين تعطيلات سالانه بر خلاف سال‌هاي گذشته با تحريم کالاهاي ژاپني که شامل سفر به اين کشور نيز مي‌شد، همراه بود. معترضان قصد داشتند با اين اقدام حمايت خود را از مالکيت چين بر جزيره ديااويو به زبان چيني و جزيره سنکاکو به زبان ژاپني نشان دهند.
طبق آمارهاي منتشره، تايلند نيز از مناقشه چين و ژاپن، منتفع شد. در اين ارتباط سيسديواچرشيواراتان پورن مدير اتحاديه آژانس‌هاي مسافرتي تايلند اعلام کرد، در شرايط کنوني و در صورت تشديد تنش ميان دو کشور چين و ژاپن، پيش‌بيني مي‌کنيم که سيل توريست‌هاي چيني در تعطيلات سالانه چين، به تايلند سرازير شود.
وي تصريح کرده بود که اين روند بسيار طبيعي است، زيرا وقتي تنش در منطقه‌اي رخ مي‌دهد گردشگران برنامه‌هاي سفر خود را تغيير مي‌دهند و با انگيزه‌هاي مختلف مقصدهاي توريستي جايگزين را انتخاب مي‌کنند.
مناقشات چين، کره جنوبي و ژاپن بر مسائل امنيتي منطقه نيز تأثيرگذار بوده است. براي مثال؛ ايالات متحده در موضعي مداخله جويانه، جزاير مورد مناقشه ژاپن و چين را متعلق به توکيو دانسته و تاکيد کرده است که پيمان امنيتي و همکاري دوجانبه آمريکا-ژاپن اين جزاير را پوشش مي دهد و مخالف هر گونه تلاش يکجانبه براي تضعيف کنترل ژاپن بر اين جزاير است.

نويسنده: شهربانو علي جمعه پور















این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن