تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798247044




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راهکار، فقط تشدید مجازات نیست!


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: راهکار، فقط تشدید مجازات نیست!
هم‌اکنون مجلس شورای اسلامی در حال بررسی و تصویب قانون اصلاح مبارزه با پولشویی است که مباحث بسیاری حول این قانون شکل گرفته است.
آفتاب‌‌نیوز : علی‌اکبر گرجی در ادامه یادداشت خود نوشت: صرف‌نظر از مباحث سیاسی، می‌توان گفت که این قانون گامی رو به جلو در فراهم ساختن زمینه‌های توسعه اقتصادی و ثبات اقتصادی است. پول‌های کثیف ناشی از فعالیت‌های مجرمانه و غیرمولد اقتصادی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری بر نظام اقتصادی کشور بر جا می‌گذارد. به همین دلیل دولت تلاش کرده است با اصلاح این قانون هم به مبارزه جدی‌تر با این پدیده بپردازد و هم این پیام را به جهانیان منتقل کند که نظام پولی و بانکی ایران سالم و آماده جذب سرمایه است. اما آنچه در جاروجنجال‌های اخیر نسبت به این لایحه کمتر توجه شده است، نگاه به جنبه‌های حقوقی این لایحه و مطابقتش با قانون اساسی و هنجارهای برتر است. بررسی تک‌تک مواد این لایحه از حوصله این مقال خارج است و ما در ادامه به موارد مهم آن می‌پردازیم.


۱. تبصره‌های یک و دو ماده ۲، ظن نزدیک به علم به عدم صحت معاملات و تحصیل مال از طریق نامشروع را معیار غیرقانونی بودن معاملات موضوع این قانون قرار داده است و بار اثبات بر عهده متهم گذاشته است. به نظر می‌رسد مبنا قرار دادن ظن نزدیک به علم که معیار دقیقی برای آن وجود ندارد با حقوق شهروندان از جمله اصل برائت (اصل ۳۷ قانون اساسی) و اصل ۴۷ قانون اساسی را که مالکیت شخصی که از راه مشروع باشد را محترم می‌داند در تضاد است، چرا که مفهوم این دو اصل این است که اگر کسی مدعی نامشروع بودن معاملات و اموال فردی دیگری است ... بار اثبات بر عهده او است و حکم این قانون در عوض کردن جای مدعی و مدعی علیه برخلاف قانون اساسی و حقوق شهروندان است.


۲. حکم ماده ۵ لایحه در تکلیف چندین دستگاه اجرایی در ارایه اطلاعات مالی مورد نیاز را می‌توان در راستای بند ۱ اصل ۳ قانون اساسی در مبارزه با کلیه مظاهر فساد و تباهی دانست.


۳. ماده ۷ لایحه در تعریف معاملات و عملیات مالی مشکوک، کلی و مبهم است و این برخلاف آزادی افراد در انجام کسب و کار و فعالیت‌های تجاری است، چرا که به موجب اصل ۴۶ قانون اساسی هرکس مالک کسب و کار مشروع خویش است و اینکه لایحه در بند ۱ ماده۷ مقرر کرده است که اگر معاملات و عملیات مالی مربوط به ارباب رجوع بیش از سطح فعالیت مورد انتظار باشد، برخلاف آزادی‌های مصرح قانونی اوست و چنین معیاری کشدار و مبهم است. همچنین بند ۳ ماده ۷ نیز معاملاتی که به هر ترتیبی صوری بودن آن مشخص شوند را از جمله معاملات مشکوک دانسته است، در حالی که نمی‌توان برای پی بردن به صوری بودن معاملات به هر روشی متوسل شد و تحقیقات جنایی باید در چارچوب قانون آیین دادرسی کیفری صورت گیرد.


در مجموع می‌توان گفت در این لایحه بیشتر به تشدید مجازات‌ها و تغییر سیاست کیفری برای مبارزه با پولشویی توجه شده است و به جنبه‌های حقوق شهروندی و رعایت تشریفات تحقیق و تعقیب کیفری توجه چندانی نشده است. همچنین به این امر توجه‌ای نشده که بسیاری از موارد پولشویی در بانک‌های خصوصی و موسسات مالی و اعتباری صورت می‌گیرد و مناسب بود که برای این موسسات مالی نیز قواعد سختی وضع می‌شد. در واقع، در کشور ما معضل اصلی مبارزه با پولشویی نیست بلکه در درجه اول عدم شناسایی پول‌های کثیف است تا بعد با خاطیان و دست‌اندرکاران برخورد شود که این امر مستلزم شمول قانون دسترسی آزاد به اطلاعات به تمامی نهادها و دستگاه‌های اجرایی و حاکم شدن شفافیت بر نظام اداری و اقتصادی کشور است.


منبع: اعتماد



کد خبر: ۵۲۴۶۳۷
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۰





۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن